Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] jesienna Alzacja
dwa zdjecia z jesiennego wypadu do Alzacji. jeszcze wywoluje wyjazd (a grubo nafocilem, mimo ze w sumie w ciagu dnia musialem tez pracowac), pewnie bede dorzucal do watku...
1. zamek Haut Koenigsbourg w pierwszych promieniach slonca
58557
2. kosciolek w Hunawihr o poranku
58558
Pierwsze fajne ale coś nasyceniem pomarańczowego chyba uciekło na suwaku w prawo ? ;)
Z drugiego miałbyś świetny pion ! ale tu na forum nie lubią ;)
ten pomaranczowy to moze byc kwestia profilu kolorow w polaczeniu z porannym swiatlem. na moim niekalibrowanym ekranie to sie jeszcze miesci w granicach przyzwoitosci
drugie mam w pionie 4x3. tez mi sie podoba. i ja raczej nie jestem z tych przejmujacych sie modami/lubieniami forumowymi
58562
Kościólek ładnie pokazany.
Bardzo miło wspominam Alzację i czekam na jesienną jej odsłonę..
Ostatnie bardzo malarskie. Podoba się :)
Podoba się. Czy to Riquewihr?
August68
17-12-2021, 10:21
Po poprawce znacznie lepiej. Jakbyś jeszcze tytuł wątku zmienił... bo ta "Jesienna Alzacka" jakoś tak dziwnie wygląda.
Podoba się. Czy to Riquewihr?
tym rzem szwir, nie wir. Ammerschwir: https://goo.gl/maps/oD8LKaBWjKQ7BAnc8
a tu obrazkowo skad widok. bo google street view nie dojechalo. dojazd jest publiczny, ale slepa uliczka a zwyklym autem nie tak lekko zawrocic
https://i.imgur.com/nBtPNyp.jpg
Po poprawce znacznie lepiej. Jakbyś jeszcze tytuł wątku zmienił... bo ta "Jesienna Alzacka" jakoś tak dziwnie wygląda.
chcialbym, ale na tym forum nie mam uprawnien ;)
Wind Mill
17-12-2021, 11:37
...Jakbyś jeszcze tytuł wątku zmienił... ..
...chcialbym, ale na tym forum nie mam uprawnien ;)
Dla chcącego nic trudnego - robisz autodonos ("raportuj zły post") a w nim prośba o zmianę tytułu wątku - moderacja działa. ;)
Jak dla mnie z zestawu 4-ka najlepsza.
6. no to Riquewihr :)
58634
paparapa
18-12-2021, 12:05
Czarował, czarował i wyczarował.
Ładnie :)
Wind Mill
19-12-2021, 10:39
Teraz to piątka najlepsiejsza, jak dla mnie oczywiście. :)
7. jeszcze raz Riquewihr
58672
Pięknie tę jesień pokazujesz.
Teraz widzę, że zwiedzając alzackie wioski zbytnio skupiłem się na ich uroku architektonicznym, a mogłem przecież jak Ty.:wink:
Dawaj dalej.
bylem w Alzacji wczesniej dwa razy (po 4-5 dni) tak coby pozwiedzac wioski. tym razem wyrwalem sie samodzielnie na tydzien roboczy (do 9:30 foce swit i poranek, potem do 15:00 robota i wypad na foty popoludniowe i zachod slonca, po 19:00 odrabianie godzin), znajac juz teren wczesniej. w tym roku mam ogolnie wieksza melodie na krajobrazy ew. pocztowki niz na sceny miejskie, a do tego pogoda niezle dopisala, wiec walczylem glownie z widoczkami. bylem w malej Wenecji w Colmar, sfocilem mury w Eguisheim ale poza tym caly czas wiochy i winnice.
teren jest cudny. bylem tam kiedys scisle na foty w lecie, ale koniec pazdziernika i poczatek listopada sa obledne. jak ktos sie wybiera i zbiera miejscowki do rozstawiania statywu, to jak najbardziej odpowiadam "pomozemy!"
Kojocisko
19-12-2021, 16:45
Patrzę i od razu lecę po flaszkę białego. A ostatnio kupiłem klika butelek alzackiego.
biale alzackie fajna sprawa. moja malzonka ubostwia Gewurztraminery, 3 wywalone Grand Cru przywiozlem z tego wyjazdu ;)
8. wschod slonca nad Schwarzwaldem (to w Niemczech) i Colmar (od 100 lat znow w Galii) widziany z wzgorz nad Turckheim
58733
bo nie moge zdecydowac, ktore bardziej ;)
9a.
58787
9b.
58788
Najpierw myślałem, że 9a, ale po zastanowieniu się jednak 9b. Ma lepsze "światło" na dole ale przede wszystkim ma lepszą górę - nie ma tyle nieba, które jest ciekawe, ale na w porównaniu do reszty zdjęcia trochę blednie.
Najpierw myślałem, że 9a, ale po zastanowieniu się jednak 9b. Ma lepsze "światło" na dole ale przede wszystkim ma lepszą górę - nie ma tyle nieba, które jest ciekawe, ale na w porównaniu do reszty zdjęcia trochę blednie.
U mnie było podobnie.
Obie fajne.
dla przedswiatecznego zaokraglenia... ta sama wioska (Niedermorschwihr) popoludniem innego dnia
10.
58813
bo nie moge zdecydowac, ktore bardziej ;)
zdecydowanie obydwa
każde ma w sobie to coś co zatrzymuje oko na dłużej
jakby cos, to wiekszy wybor zdjec z tego wyjazdu: https://www.flickr.com/photos/bartrozanski/albums/72177720303143209