Zobacz pełną wersję : Tematyczne #171- Głosowanie.
Dobry Wieczór.
Zostało zgłoszone 6 zdjęć, co oznacza 2 (słownie: dwa) głosy. Nie głosować na więcej, bo głos taki zostanie unieważniony.
Temat brzmiał Koła życia, by siemalysy.
Numer zdjęcia znajduje się NAD nim:
1
58543
2
58544
3
58545
4
58546
5
58547
6
58548
Czas, standardowo, 3 dni.
Nie głosować na siebie, głos taki zostanie unieważniony, a głosujący nagrodzony.
Jacek_Z beleczkę poproszę.
Zapraszam.
siemalysy
13-12-2021, 22:17
Dobra. Niech będzie.
Choć raz jako pierwszy. Choć raz bez przypominania :)
Choć raz bez przypominania :)
https://c.tenor.com/q9V98YHPZX4AAAAC/anime-umaru.gif
:lol:
tbogdanowicz
13-12-2021, 22:21
Ponoć raz w roku to i wąż pierdnie :mrgreen:.
siemalysy
13-12-2021, 22:23
Ponoć raz w roku to i wąż pierdnie :mrgreen:.
Albo:
Raz do roku, to i strzelba sama strzela :-D
tbogdanowicz
13-12-2021, 22:24
A nie wiesz kto to pedałuje koło Czorsztyna?
siemalysy
13-12-2021, 22:28
A nie wiesz kto to pedałuje koło Czorsztyna?
Bladego pojęcia nie mam ;) Jak kojarzę te miejsca, to po dogłębnej analizie wynika, że ktoś pedałuję z Czorsztyna w kierunku Kluszkowiec ;)
paparapa
13-12-2021, 22:28
Mam pytanie. Czy na waszych monitorach zdjęcia wyświetlane są poprawnie? U mnie kaszana jak bym suwak saturacji przesunął do końca.... Wczoraj zaktualizowała mi się windoza. Czyżby znowu mi wszystko roz......a?
Ja widzę normalnie, ale... Wypadałoby, żeby ktoś inny się wypowiedział.
Choć skoro już parę osób zagłosowało bez skarżenia się...
tbogdanowicz
13-12-2021, 22:38
Wczoraj rozmawiałem z Żoną o pojechaniu w Pieniny. Dzisiaj widzę Tatry znad Jeziora Czorsztyńskiego...
Aż mnie skręca.
siemalysy
13-12-2021, 22:41
Ja widzę tak jak zawsze. Wydaję mi się, że mój poprzedni sprzęt i kolejny nie wyświetla super poprawnie kolorów.
- - - - kolejny post - - - - - -
Wczoraj rozmawiałem z Żoną o pojechaniu w Pieniny. Dzisiaj widzę Tatry znad Jeziora Czorsztyńskiego...
Aż mnie skręca.
Ostatni raz byłem w Tatrach na przełomie września i października. Dobrze nie pochodziłem po górach, bo żona dochodziła do siebie sierpniowym upadku. Natomiast na początku września miałem okazję być w Gorcach i okolicach jeziora Czorsztyńskiego skąd też ładnie Tatry widać. Choć widoczność nie była zadowalająca.
paparapa
13-12-2021, 22:45
Dzięki, widać windoza zrobiła po raz kolejny .... Nie wyrażę się :)
siemalysy
13-12-2021, 22:57
paparapa gdzie wprowadzasz ustawienia w systemie, które dotyczą wyświetlania kolorów?
paparapa
13-12-2021, 23:06
paparapa gdzie wprowadzasz ustawienia w systemie, które dotyczą wyświetlania kolorów?
Już zrobiłem porządek. Firefox wyzerował ustawienia w about:config. :)
Mam odebrać tę przyjemność Kierownikowi Zielenince? :roll:
Aaaa ja już się gubię kto tu kiedy i co, a wystarczylo sprawdzić autora 1 postu xD
No to.... Ciknij mości OjTamuro a.k.a Zieleninka :D :)
OjTam gdzieś wyparował :roll:
Poszedł w Kreciu. xD
Cieku kapu:
2/1/2
Żab brak.
lukasz_kk
14-12-2021, 15:47
Żab brak.
Tych żab to chyba jednak trochę jest, no chyba że to nie żaby :D
Racja. To inaczej: kandydatów na Różowe Żaby brak. ;)
Sinobrody
14-12-2021, 18:05
A ja chciałem tylko przypomnieć, że siemalysy obiecał wyjaśnić co go skłoniło do wymyślenia tego temata, ewentualnie co wtedy zażywał i czy się podzieli :mrgreen:
tbogdanowicz
14-12-2021, 18:36
Śmiem przypuszczać, że to ropuchy.
lukasz_kk
14-12-2021, 19:18
Istotnie :)
https://www.youtube.com/watch?v=7WbLZTn9iK0
To cieku-kapu:
1/1/oraz 1. ;)
jurkarol
15-12-2021, 10:52
Teraz mnie olśnilo, że jest literówka w temacie. Miało być "szkoła życia"...
Podbijemy, może ktosik jeszcze odda głosik ^^
siemalysy
15-12-2021, 18:41
Poszedł w Kreciu. xD
Cieku kapu:
2/1/2
Żab brak.
Ale jak to żab brak? Tych różowych oczywiście?
A ja chciałem tylko przypomnieć, że siemalysy obiecał wyjaśnić co go skłoniło do wymyślenia tego temata, ewentualnie co wtedy zażywał i czy się podzieli :mrgreen:
Nic nie brał, nic nie pił, był wszystkiego w pełni świadom. Jeżeli nadal będzie Was interesowało skąd taki temat, to napiszę po zakończeniu głosowania.
Teraz mnie olśnilo, że jest literówka w temacie. Miało być "szkoła życia"...
Żadna literówka. Miało być tak jak jest. A tak przy okazji, czytałem jakiś czas temu książkę o tytule: "Szkoła Życia" :)
Ale jak to żab brak? Tych różowych oczywiście?
Nom. Bo nie różowych to parę jest. ;)
siemalysy
15-12-2021, 19:55
Tam z tymi żabami to niezły *******nik jest :-P
Tylko pytanie, czy to żaby, czy ropuchy? ?
siemalysy
15-12-2021, 20:03
Prawie jeden grzyb ;)
Prawie. A to, jak wiadomo, robi różnicę. ;)
Jest jeszcze moja wersja żabki, bardziej sexy i hot :mrgreen:
Jeszcze 12h by się z nami pobawić, coś zepsuć :D
Popsóć karzdy morze, czasem lepiej czasem trohem gożei :mrgreen:
Ciekawe, czy choć do 30 głosów dobijemy...
siemalysy
16-12-2021, 19:44
Miałem to samo pisać.
Również miałem to pisać, ale w związku z faktem, że nasz najukochańszy zielony to napisał, to nie śmiałbym się powtórzyć, azali dostałbym pejczem jakim albo by stopy przypalił, palce odmroził.
To spróbujmy tak: fantazja, paparapa. ;)
- - - - kolejny post - - - - - -
stopy przypalił, palce odmroził.
Pięty, Krecie, pięty. :lol:
Stopy, pięty .... jedno śródnoże :D
Niby tak, ale jak przypali pięty i odmrozi palce, zostaje jeszcze całe śródstopie do czegoś innego. ;)
To ja wezme fantazja szpilki :mrgreen:
https://i.ytimg.com/vi/Kl7g-nchnsA/maxresdefault.jpg
fantazja
16-12-2021, 21:26
To spróbujmy tak: @fantazja (https://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=82917), @paparapa (https://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=80525). ;)
uff.. Zdążyłam :grin:
Hahahahahahahaha :mrgreen: wystarczyło powiedzieć, że sie pantofelki zabierze i już jest xD
fantazja
16-12-2021, 21:29
? powodzenia...
Ale takie czerwone... wyglądałbym hot :D
Podsumujmy.
Miejsce I:
pysson
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=58543&d=1639426425&thumb=1
Miejsce II:
Kret Nadbałtycki, znany jako crusiek
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=58548&d=1639426425&thumb=1
Miejsce III:
Sinobrody
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=58544&d=1639426425&thumb=1
Gratulacje.
pysson, wiesz co robić. ;)
tbogdanowicz
16-12-2021, 22:23
Gratuluję wszystkim uczestnikom zabawy i dziękuję za głosy w imieniu ropuszek bawiących się w kółeczku :mrgreen:.
Gratulacje dla pudełkowców ;)
Dziękuję wszystkim za wspólną zabawe i pogaduchy :)
Sinobrody
16-12-2021, 22:25
Ooo, załapałem sie na podium :) . Dziękuję za głosy.
siemalysy
16-12-2021, 23:39
Gratulacje dla zwycięzcy :) Gratulacje dla "pudłowiczów" :)
Wielkie brawa dla wszystkich, którzy podjęli rękawicę i wysłali swoje zdjęcia. Jak widać na załączonych w pierwszym poście obrazkach, dało się! Dziękuję :)
Dziękuję za kilka głosów na moje zdjęcie.
Bardzo serdecznie dziękuję za głosy.
Oryginalny tytuł mojego zdjęcia to "Teamwork". :)
Proponuję przedłużyć zgłoszenia do 26-27 grudnia.
Kolejny temat : "Na choince, niekoniecznie bombka"
AJeżeli nadal będzie Was interesowało skąd taki temat, to napiszę po zakończeniu głosowania.
Bardzo prosimy. :)
Oooo załapałem się na głosy :D
Dziękuję serdecznie i gratuluję zwycięzcy! :)
No to lecim z nową zabawą (https://forum.nikoniarze.pl/threads/309525-Zadania-Tematyczne-172-Na-choince-niekoniecznie-bombka)
O, właśnie. siemalysy miałeś napisać, skąd taki temat. ;)
siemalysy
18-12-2021, 17:05
No miał.
Słuchajcie! To nie jest takie proste, ale się postaram.
Niewiele wcześniej przed koniecznością wymyślenia tematu pożegnałem najlepszego kumpla. Mojego najlepszego rowerowego kompana. Mojego imiennika :( Nie znaliśmy się od zawsze, ale dlatego że nadawaliśmy na tych samych falach odczucie było takie jakbyśmy się znali od wieków. Poznaliśmy się kiedyś na rowerze i tak się zaczęło. Na początku listopada, w piątek po pracy mieliśmy jechać ostatni raz tego roku w Góry Kaczawskie. W poniedziałek przed planowanym wyjazdem rozmawialiśmy o szczegółach. W środę napisał, że coś go połamało i musimy odpuścić. Poszło szybko, tydzień później znalazł się w szpitalu, a tydzień, może trochę później odszedł. Młody człowiek, który żył pełnią życia. Zawsze pozytywnie nastawiony, wiecznie wesoły i zawsze chętny do pomocy.
Trudny okres. Masa wspomnień. Głowa, która nie dawała spokoju, próbowała zrozumieć, ale nie było to łatwe, a życie biegło dalej. Ten czas, te codzienne powroty do zdjęć z wypadów i te niekończące rozmyślania i analizy, co by było gdyby...
Temat wziął się z powyższego. Życie w siodle, ale co by było z siodła jak by w rowerze kół nie było. Stąd Koła Życia, bo nie wiadomo, który wyjazd będzie tym ostatnim wspólnym. W tym przypadku ostatnim okazał się październikowy wyjazd w Masyw Śnieżnika.
Jeżeli przynudziłem, to przepraszam.
Wszystkiego dobrego dla Was.
Uch... Ok... Czegoś takiego się nie spodziewałem... :(
Wyrazy współczucia.
siemalysy
18-12-2021, 22:07
Co zrobisz. Życie.
No niestety. Na każdego przyjdzie pora i jak to w życiu również dla niektórych zbyt wcześnie.
Mam podobne doświadczenie niestety. Choć minęło kilka lat już.
Nie takiej wersji się spodziewałem :(
Współczuje. Trzymaj się.
tbogdanowicz
18-12-2021, 23:01
Spodziewałem się czegoś poważnego, ale nie aż tak.
COVID?
siemalysy
19-12-2021, 11:03
tbogdanowicz niestety tak.
tbogdanowicz
19-12-2021, 12:03
Podstępny wirus.
Wbrew temu co niektórzy usiłują wmawiać sobie i innym, zdrowy tryb życia przed nim nie chroni :-(.
Za kilka dni idziemy z żoną na 3 dawkę szczepienia, dzieci dopiero po nowym roku.
Ja dzisiaj ze szkrabami idę, sam już po trzecim jestem i mam komplet do chipa od Billa Gatesa :)
siemalysy, przykro mi z powodu Twojego kolegi ...
tbogdanowicz
19-12-2021, 12:22
Przyznam się, że od kilku tygodni we wszystkie weekendy bardziej lub mniej imprezowałem, a na tygodniu jakoś nie mogłem się wybrać.
Ostatnio kolega z pracy zaczął się ze mnie nabijać że się zwyczajnie boję zastrzyków. On wziął trzecią dawkę i normalnie przyszedł do pracy, a ja wydziwiam i chcę w weekend by mieć wolne.
siemalysy
19-12-2021, 12:30
Dzięki Panowie.
Trzymajcie się i zdrowia :)