PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa błyskowa Quadralite stroboss 60 n (nikon).

jarpis
28-11-2021, 20:53
Witam zakupiłem sobie lampę błyskową Quadralite stroboss 60 n (nikon), do tej lampy dokupiłem wyzwalacz quadralite navigator x plus i poszukuję pomocy żeby połączyć aparat z lampą radioiwo i mam z tym problem. Chciałbym wyzwalać lampę za pomocą aparatu Nikon D5600 z włożonym w sanie aparatu wyzwalaczem np. w drugim końcu pomieszczenia jakoś nie umiem tej lampy zsynchronizować z wyzwalaczem proszę o pomoc pozdrawia.

OjTam
28-11-2021, 20:55
1. Lampa w trybie odbiornika?
2. Grupa i kanał te same?
3. ID to samo? Albo Off?

jarpis
29-11-2021, 18:58
Dzięki bardzo lampa zaczeła działać ID w opcjach lampy było wyłączone

KIT
06-07-2022, 12:36
Witam, mam pytanie dotyczące ID w lampie Stroboss 36N oraz Navigatorze X+
Po aktualizacji oprogramowania pojawiło się właśnie w wyborze funkcji "ID" do czego to może być wykorzystane i jak ma być ustawione ? Obecnie mam na OF w lampie i w Navigatorze i wydaje mi się że wszystko działa poprawnie ?
Navigatora kupiłem używanego bez instrukcji, gdzie ewentualnie mógłbym taką ściągnąć, oczywiście szukałem poprzez google ale nie znalazłem ?
Proszę o pomoc, pozdrawiam

OjTam
06-07-2022, 12:41
Funkcja ID służy do wkurzania użytkownika, któremu nagle lampa przestała zdalnie wyzwalać i nie może dojść dlaczego. ;)

A poważniej, ułatwia to pracę w przypadkach, kiedy wiele osób blisko siebie używa Navigatorów. Przy różnych ID nikt lampy komuś innemu przypadkiem nie wyzwoli, nawet jeśli są na tych samych grupach i kanałach.

KIT
06-07-2022, 12:52
Dzięki rozumiem :) W takim razie jeszcze pytanie dotyczące navigatora X+ jeśli masz wiedzę na ten temat.
Chciałbym na navigatora wpiąć jakąś lampę która rozświetlałaby cienie jakie powstają z innych lamp które umieszczone są na statywach i które wyzwalane są poprzez navigatora.
Posiadam 4 lampy Stroboss Basic i na navigatora wpinam SB910 ale on niestety nie błyska, czy coś może mam źle ustawione ?

OjTam
06-07-2022, 13:00
Pewnie faktycznie coś źle ustawione, ale co... Hm...
Używam X2 (ten z wyświetlaczem), więc się nie bawiłem w takie ustawienia.
Jak chcesz się tak bawić, to może rozważ kupno lampy Quadry/Godoxa na puszkę? One i tak mają wyzwalacze, więc...

PS. Instrukcja (CN/ENG) jest tu. (https://godox.com/static/upload/file/20220120/1642657900533194.pdf)

KIT
06-07-2022, 13:19
zwykła stara lampa która w stopce ma tylko styk do synchronizacji działa, ale jest bardzo stara i bez odzysku energii. Po oddaniu błysku czekam na naładowanie 6 sekund
dzięki wielkie za pomoc