PDA

Zobacz pełną wersję : [ Motoryzacja ] Toyota Supra MK V Nocą

kalZakath
07-09-2021, 20:59
Dobry Wieczór,

dziś wrzucam kontrowersyjny przez mariaż z BMW model Toyoty. Kolejna generacja długo wyczekiwanego coupe klasy gran tourismo stało się bliźniakiem małego roadstera spod znaku szachownicy. Projekt owszem, kontrowersyjny, ale ma w sobie coś. W tej konkretnej sztucę karoseria oklejona została bezbarwną folią o satynowym wykończeniu. Sporotwy charakter podkreśla wzór inspirowany modelem Manhart Supra. Nikon D600 + Tamron 28-75 + Yongnuo360s.

155836
255837
355838
455839
555840
655841
755842

NimnuL
07-09-2021, 21:22
#1 - żółty słupek sympatycznie uzupełnia auto o podobnej kolorystyce. Szkoda, że czarne drzwi zrobiły pustkę za autem.
Szkoda też na #3 tego białego vana wyrastającego zza Supry.
Jakoś to auto widziałbym na środku pasa startowego lub chociaż długiej prostej w mieście ze światłami czekającymi na zielone.

kalZakath
07-09-2021, 21:27
#1 - żółty słupek sympatycznie uzupełnia auto o podobnej kolorystyce. Szkoda, że czarne drzwi zrobiły pustkę za autem.
Szkoda też na #3 tego białego vana wyrastającego zza Supry.
Jakoś to auto widziałbym na środku pasa startowego lub chociaż długiej prostej w mieście ze światłami czekającymi na zielone.

Oj, w ilu ja miejscówkach widziałem tą Suprę...
Znów, podobnie jak z Mustangiem ograniczał mnie plac, na którym znajduje się studio wrappingowe. Nie chciałem 1:1 powtórzyć zdjęć Mustanga więc zdecydowałem się na eksperymenty - np. z busem w tle:) bardziej widział bym tam wraki jakichś wyścigówek, ale do dyspozycji były tylko ten bus i ciężarówka :)

odzio
07-09-2021, 21:39
Co do jedynki to pełna zgoda z przedmówcą. Natomiast czwóreczka świetna, ładnie między słupkami się auto zmieściło, a szóstka to w ogóle oglądam i oglądam. Te linie wciągają mnie w środek kadru i nie chcą wypuścić. Doskonałe! Z kolei 3. nie leży mi przez busa i ten słupek, który fajna robotę zrobił w pierwszej fotce oraz ostatnie. Podejrzewam, że po prostu musiałeś mieć zad tej supry na zdjęciu ale.... Przez ten zadarty spoiler wygląda jakby ktoś jej solidnego kopa zasądził w tylek. Oczywiście, mogę sobie gadać, sam bym to dopiero skrewił, ale może bardziej poziomu asfaltu by się ten tył mniej rozpłaszczony wydawał. Nieważne, przy 6. i tak szkoda tracić czasu na oglądanie tyłu ;)

Teu
07-09-2021, 22:27
Kłamczuch. To nie zdjęcia.
Przyznaj się - renderowałeś Octanem? ;)

Piękne prace!

kalZakath
07-09-2021, 22:32
Teu
Masz mnie;)

Dzięki!

sruba
08-09-2021, 12:26
Jak dla mnie najbardziej spójna jest #1. Tutaj wszystko mi pasuje, tło zagrało razem z samochodem, wygląda trochę jak z gry komputerowej ale fajnie zgrywa się z "renderowanym" samochodem. W pozostałych - jak i w poprzednich setach - mam wciąż duży rozdźwięk między sterylnym dopieszczonym samochodem, niemalże renderem, a zwykłym tłem. Ale jak pisałem, ja się na takiej fotografii nie znam :-)
PS. Może jeszcze #5, z tym, że wyprostowałbym piony struktury kontenera...

odzio
08-09-2021, 12:56
Jak dla mnie najbardziej spójna jest #1. Tutaj wszystko mi pasuje, tło zagrało razem z samochodem, wygląda trochę jak z gry komputerowej ale fajnie zgrywa się z "renderowanym" samochodem. W pozostałych - jak i w poprzednich setach - mam wciąż duży rozdźwięk między sterylnym dopieszczonym samochodem, niemalże renderem, a zwykłym tłem. Ale jak pisałem, ja się na takiej fotografii nie znam :-)
PS. Może jeszcze #5, z tym, że wyprostowałbym piony struktury kontenera...

Ja się nie znam na żadnej fotografii, co w obecnej kulturze internetu czyni mnie ekspertem tej dziedziny ;)
Nie myślisz, że czyste, idealne tło by nie zrobiło z tego zdjęcia właściwe zwykłej grafiki? Mnie się bardzo podoba ten kontrast: ściąga zadbaną, odpicowaną maszynę z salonowego katalogu do "naszej rzeczywistości", zaśmieconej, dziurawej i niepoukładanej.