Zobacz pełną wersję : [ Motoryzacja ] MB AMG A45
kalZakath
30-08-2021, 23:47
Cześć,
zestaw z ostatniej nocnej ode mnie. D600 + Tamron 28-75 + YN360s
Dajcie znać jak w odbiorze.
55535
55536
55537
55538
55540
Bardzo ładne modelowanie światłem, świetna sceneria. Bardzo udana seria, zdecydowanie lepsze niż większość zdjęć z katalogów.
- - - - kolejny post - - - - - -
Co służyło za źródło światła?
kalZakath
31-08-2021, 10:50
NimnuL
Dziękuję bardzo! Źródło światła to lampa yongnuo 360s - tzw. miecz świetlny. Zdjęcia stackowanie, a niepotrzebne refleksy i ślady światła maskowane.
Widać mnóstwo pracy stojącą za obróbką, ale wykonanie prima sort, nie bije po oczach.
i mnie się zdjęcia podobają, obróbka fajna, klimat też super. Jedno trochę w moim przypadku rzuca się w oczy - włączone światła nie dają żadnego oświetlenia, są zgaszone pozostałymi źródłami.
Nie jestem fanem motoryzacji ale #4 jest fajny ( numeruj zdjęcia będzie prościej ).
kalZakath
31-08-2021, 13:25
odzio dziękuję! Co do samych świateł - problem wygląda tak, że bardzo nieestetycznie wygląda odbiera lubią światła np. na ścianie - zepsuło by to całą kompozycje i efekt. Ewentualnie mogłem się pokusić o zostawienie śladów na ziemi - zrobię to nasiennym razem.
koesh cenna rada. Co do samej czwartej fotki też mi bardzo leży gra światłocienia na aucie. Miałem też klatki z bardziej doświetlonym bokiem, ale postanowiłem, że zostawię tak, bo jest klimat.