Zobacz pełną wersję : Orange Love-opinie, sugestie
peterka43
18-07-2021, 22:18
Zastanawiam się nad zmianą dostawcy internetu i zainteresowała mnie oferta orange love (światłowód 300 mb/s + tv + telefon komórkowy i stacjonarny ) miał(ma) ktoś , jakie opinie, jak z transferami internetu, tel komórkowy zasięgi,jakość internetu itp...
sokolnik
19-07-2021, 20:08
ja to mam wszystko, to mój najlepszy internet w życiu.
zasięg OK ale ja całe życie w Orange jestem jeśli chodzi o tel.
TV pakiet zwykły podstawowy.
Jakość internetu w domu? Extra.
PC mam na kablu, WIFI tylko do telefonów. Na 2.4GHz słabo działał internet, ale na tym 5GHz jest spoko lux :)
Ja używam od bardzo dawna całego pakietu od Orange, kilka numerów mobilnych, TV z większym pakietem dwa tunery, net 300, stacjonarny tel i jestem bardzo zadowolony ale to czy ty będziesz zadowolony to kwestia jakie parametry masz u siebie światłowodu i zasięgu mobilnego bo to nie jest takie oczywiste.
Polecam też załatwiać całość w salonie firmowym ( nie u partnera w salonie, nie przez telefon i nie przez net ) bo można sporo na miejscu wynegocjować, można dostać jakiś gratisowy fon albo jakieś wzmacniacze wifi itp.
peterka43
19-07-2021, 22:33
jakie parametry masz u siebie światłowodu i zasięgu mobilnego bo to nie jest takie oczywiste.
Polecam też załatwiać całość w salonie firmowym ( nie u partnera w salonie, nie przez telefon i nie przez net ) bo można sporo na miejscu wynegocjować, można dostać jakiś gratisowy fon albo jakieś wzmacniacze wifi itp.
O ile parametry zasięgu mobilnego mogę zweryfikować na podstawie btsearch czyli ilość nadajników i częstotliwości, natomiast parametry światłowodu nie bardzo wiem jak? Teoretycznie oferują światłowód 300,600 1000 Mb/s
Aktualnie gsm mam w plusie więc raczej gorzej nie będzie. Net stacjonarny w kablówce aktualnie teoretycznie 100/20 Mb/s, teoretycznie bo jeżeli dochodzi do 80-85 Mb/s to jest super, ale najczęściej nie przekracza 50 no może po za godzinami szczytu.
Pytam ponieważ nie chciałbym wpaść z "deszczu pod rynnę" a wiadomo z podpisanej umowy ciężko jest się wymiksować.
W momencie jak technik montuje masz pomiary robione i dopiero podpisujesz umowę no i pozostaje okres na rezygnację z umowy.
Też mogę polecić, 2 numery z 30giga internetu + internet dla firm 1000giga za niewiele ponad stówkę.
Jednak przeniosłem się do jakiejś dziury w dołku i internet trochę siada.
Powoli zastanawiam się nad kablem i tv, może macie coś do zaproponowania?