PDA

Zobacz pełną wersję : Windows 11

irek6311
08-07-2021, 20:19
Zachęcam do testowania nowej wersji Windows ;)
Jak ktoś nie był nidy testerem, to zapisać się w programie https://insider.windows.com/en-us/

jo44
09-07-2021, 19:54
Nie zapomnijcie wymienić kompa na najnowszy model. :)

Ark
09-07-2021, 21:51
Nie zapomnijcie wymienić kompa na najnowszy model. :)Bzdura. Wiele starszych BIOS'ów posiada TPM nie wspominając już o tym, że Win 11mozna zainstalować bez TPM.

jo44
09-07-2021, 22:19
Bzdura. Wiele starszych BIOS'ów posiada TPM nie wspominając już o tym, że Win 11mozna zainstalować bez TPM.

To zarejestruj się jako tester i spróbuj. Powodzenia życzę.

90s
09-07-2021, 23:05
Mnie tylko ciekawi jakie wrażliwe dane tym razem będą zbierać. Do tego coś tam pisali o wymaganej kamerce.

Ark
09-07-2021, 23:16
To zarejestruj się jako tester i spróbuj. Powodzenia życzę.Od dawna jestem zarejestrowany, a od niedawna mam zainstalowany Win 11. "Powodzenie" nie było konieczne [emoji6]

Ligo
10-07-2021, 02:39
Mnie tylko ciekawi jakie wrażliwe dane tym razem będą zbierać. Do tego coś tam pisali o wymaganej kamerce.
W tych czasach podsłuch już nie wystarcza, trzeba mieć też wizję.

Ark
10-07-2021, 07:11
W tych czasach podsłuch już nie wystarcza, trzeba mieć też wizję.Używamy telefonów z systemami, które śledzą każdy nasz krok i to Wam nie przeszkadza? Tak wiem - wszyscy myślimy, że możemy wyłączyć "to i owo", ale jak się okazuje niekoniecznie, bo po wyłączeniu "tego i owego" nadal jesteśmy monitorowani, a po włączeniu trybu incognito wrażliwe daną nadal są gromadzone przez Google i przez Apple pewnie też, a czepiacie się "biednego" Microsoftu [emoji6]
Oczywiście trzeba mieć tego świadomość tak samo jak i tego, że na takich osobach jak ja - które terroryzmem i polityką (a może to, jedno i to samo?) się nie trudnią nikomu nie zależy więc kolokwialnie mówiąc - mam to w tyle [emoji6]

Ps. W stacjonarnym kamerki nie posiadam, a Win 11 zainstalowałem bez problemów więc...

sneer
10-07-2021, 07:25
Są tez inne systemy operacyjne.

Trochę mniej śledzące :-P

Do Paradyzjii jeszcze trochę nam brakuje. Jeszcze;)

90s
10-07-2021, 08:33
Używamy telefonów z systemami, które śledzą każdy nasz krok i to Wam nie przeszkadza? Tak wiem - wszyscy myślimy, że możemy wyłączyć "to i owo", ale jak się okazuje niekoniecznie, bo po wyłączeniu "tego i owego" nadal jesteśmy monitorowani, a po włączeniu trybu incognito wrażliwe daną nadal są gromadzone przez Google i przez Apple pewnie też, a czepiacie się "biednego" Microsoftu [emoji6]
Oczywiście trzeba mieć tego świadomość tak samo jak i tego, że na takich osobach jak ja - które terroryzmem i polityką (a może to, jedno i to samo?) się nie trudnią nikomu nie zależy więc kolokwialnie mówiąc - mam to w tyle [emoji6]

Ps. W stacjonarnym kamerki nie posiadam, a Win 11 zainstalowałem bez problemów więc...

Mnie przeszkadza i to bardzo a MS już ma tradycje łamania prawa czy to monopolowego czy zbierania danych. Więc się tylko głośno zastanawiam co tym razem nam przygotowali. A że szykują nam też system punktacji na wzór Chin to ten terroryzm mnie mało przekonuje.

Zbyszek
10-07-2021, 08:37
Używamy telefonów z systemami, które śledzą każdy nasz krok i to Wam nie przeszkadza? Tak wiem - wszyscy myślimy, że możemy wyłączyć "to i owo", ale jak się okazuje niekoniecznie, bo po wyłączeniu "tego i owego" nadal jesteśmy monitorowani, a po włączeniu trybu incognito wrażliwe daną nadal są gromadzone przez Google i przez Apple pewnie też, a czepiacie się "biednego" Microsoftu [emoji6] Czyli mam się bez oporu zgadzać na to co MIcrosoft robi tylko dlatego że inni też tak robią? Gdybym mógł sobie pozwolić na nieposiadanie telefonu to bym go nie miał głównie z powodu tego szpiegowania.

Oczywiście trzeba mieć tego świadomość tak samo jak i tego, że na takich osobach jak ja - które terroryzmem i polityką (a może to, jedno i to samo?) się nie trudnią nikomu nie zależy więc kolokwialnie mówiąc - mam to w tyle [emoji6]Tak się wydaje że wystarczy nie brać udziału w polityce i terroryzmie i po temacie. Niestety te wszystkie firmy jak google i podobne gromadzą znacznie więcej danych które wykorzystują do swoich celów. Wprawdzie z tego powodu nie zapuka do nas policja ale to jest tym bardziej groźne gdyż efekty ich działań nie są oczywiste i nie odczuwamy bezpośredniej potrzeby obrony przed tym. W efekcie właśnie zdecydowana większość ludzi podchodzi do tematu pasywnie a o to im właśnie chodzi.

Ps. W stacjonarnym kamerki nie posiadam, a Win 11 zainstalowałem bez problemów więc...Będę unikał 11-ki tak długo jak się tylko da.

Ark
10-07-2021, 10:09
Czyli mam się bez oporu zgadzać na to co MIcrosoft robi tylko dlatego że inni też tak robią?...

To już Ty powiedziałeś [emoji6]

...Niestety te wszystkie firmy jak google i podobne gromadzą znacznie więcej danych które wykorzystują do swoich celów. Wprawdzie z tego powodu nie zapuka do nas policja ale to jest tym bardziej groźne gdyż efekty ich działań nie są oczywiste i nie odczuwamy bezpośredniej potrzeby obrony przed tym. W efekcie właśnie zdecydowana większość ludzi podchodzi do tematu pasywnie a o to im właśnie chodzi.

Zgadzam się z Tobą.

Będę unikał 11-ki tak długo jak się tylko da.

Ja nikogo nie namawiam i nie przekonuję do instalacji Win 11 [emoji846]
Osobiście lubię "nowości" dlatego zainstalowałem mając świadomość na co wyraziłem zgodę z podkreśleniem na - mając świadomość. I tyle w temacie z mojej strony [emoji846]

ksh
10-07-2021, 10:25
Widzę że znowu ta sama histeria bo nowa wersja windows :)
Ja jestem testerem i mogłem już wejść w wczesne testy ale poczekałem, teraz nowy bios od Gigabyte ( nawet do starych płyt dali ) żeby nic nie kombinować i będę robił aktualizacje do wi11 bo dlaczego nie, zawsze wchodził w wersje testowe wczesne.

fafniak
10-07-2021, 11:08
Czy ktoś moze znalalazł informację czy PS CS6 będzie działał na win11 ?

irek6311
10-07-2021, 12:33
To wczesna wersja Windows 11, może PS nie działać jak trzeba, ale jak działa na 10, to musi zadziałać na 11, jutro aktualizuję win10 do 11, to sprawdzę ;)

notdot
10-07-2021, 12:56
Używamy telefonów z systemami, które śledzą każdy nasz krok i to Wam nie przeszkadza?

Tylko, że a) za soft Androidowy nie zapłaciłem ani grosza, więc godzę się na telemetrię i profilowanie reklam w zamian za darmowy soft, natomiast za Windowsa płacę i to nie mało, więc czemu mają na mnie jeszcze dodatkowo zarabiać oraz b) to że jedni tak robią nie jest żadnym usprawiedliwieniem żeby inni też tak robili

Ark
10-07-2021, 13:15
To wczesna wersja Windows 11, może PS nie działać jak trzeba, ale jak działa na 10, to musi zadziałać na 11, jutro aktualizuję win10 do 11, to sprawdzę ;)A, za który Windows zapłaciłeś? Bo ja ostatnio, który kupiłem to, Win 8 za 99 PLN w ramach aktualizacji z Win Vista. Później już "za darmo" w ramach kolejnych aktualizacji.

Z tym darmowym Androidem to bez przesady, bo ile aktualizacji otrzymasz "za darmo"? Jedną, maksimum dwie i potem zmiana telefonu, bo producent przestaję wspierać urządzenie [emoji6]

Jak już mówiłem - niech każdy robi jak chce. Wolna wola. Zawsze pozostaje naprawdę darmowy Linux [emoji846]

Nie wiem jak CS6, ale najnowszy LR i PS (w ramach subskrypcji) działają bez problemów.

ksh
10-07-2021, 13:27
Tylko, że a) za soft Androidowy nie zapłaciłem ani grosza, więc godzę się na telemetrię i profilowanie reklam w zamian za darmowy soft, natomiast za Windowsa płacę i to nie mało, więc czemu mają na mnie jeszcze dodatkowo zarabiać oraz b) to że jedni tak robią nie jest żadnym usprawiedliwieniem żeby inni też tak robili

Możesz wszystko wyłączyć od bardzo dawna na win10, a inna sprawa to udział w testach gdzie godzisz się na pełne przekazywanie danych potrzebnych do tworzenia systemu.

Największymi cwaniakami są ci w Adobe, a tu wielki płacz bo za system zakupiony w 2007 roku nie trzeba płacić i ma się aktualizacje do najnowszej wersji przez 14 lat.

Obrazek2000
10-07-2021, 14:06
W Windowsie 10 NIE MOZESZ WYLACZYC WSZYSTKIEGO!!!
Przestań wypisywać bzdury.

90s
10-07-2021, 14:08
Zawsze za wszystko się płaci.
Służbę zdrowia i edukacje też masz za darmo."Tylko" 170 dni w roku pracujesz na same takie darmowe usługi:)

Jest jakiś konkretny wzrost wydajności?

Keek
11-07-2021, 00:32
Mam zdjęcie na tapetę do nowego Windowsa :D

http://robertkresa.com/PICTURES/202106-035-WARSAW.jpg

Ligo
11-07-2021, 00:42
O widzisz! Coś konstruktywnego.

jo44
11-07-2021, 07:47
Od dawna jestem zarejestrowany, a od niedawna mam zainstalowany Win 11. "Powodzenie" nie było konieczne [emoji6]

No widzisz, a u mnie się tak skończyło testowanie:
53575

Ark
11-07-2021, 11:04
No widzisz, a u mnie się tak skończyło testowanie:

Wydaje mi się, że na chwilę obecną jedyną przeszkodą jest procesor. Potrzebny jest Intel serii minimum 8, bo płyty wspierające te serie raczej na pewno posiadają TPM choć niekoniecznie jest włączone. Nie wiem jak w AMD.

OjTam
11-07-2021, 11:53
Nie wiem jak w AMD.

Chipset B350 i w górę, Ryzeny 2x00 i w górę (nie dotyczy APU), nie pamiętam jak athlony i TR.

jo44
11-07-2021, 16:31
Potrzebny jest Intel serii minimum 8,

Dlatego właśnie pisałem o konieczności wymiany sprzętu - powyższy ekran jest z laptopa, natomiast
stacjonarny mam na i3770, który mi wystarcza, nie potrzebuję zmiany. Win11 ma jednak
odmienne zdanie. :)

gugulam
12-07-2021, 15:00
Dlatego właśnie pisałem o konieczności wymiany sprzętu - powyższy ekran jest z laptopa, natomiast
stacjonarny mam na i3770, który mi wystarcza, nie potrzebuję zmiany. Win11 ma jednak
odmienne zdanie. :)
Sprzęt stacjonarny, nawet jeśli natywnie w taki moduł nie jest wyposażony, można doposażyć, o ile płyta ma SPI TPM. Tu przykład AsRocka (filtr trzeba zakliknąć po lewej):
https://www.asrock.com/mb/index.asp#TPM
Inni producenci pewnie (już) umożliwiają potwierdzenie, czy płytę można dopoosażyć.

ksh
12-07-2021, 17:13
July 2nd, 2021 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, a leading manufacturer of motherboards, graphics cards, and hardware solutions, announced that the BIOS of their series motherboards, including Intel® X299, C621, C232, C236, C246, 200, 300, 400, 500 lineups, as well as AMD TRX40, 300, 400, 500 motherboards are TPM 2.0 function ready, which can pass the upgraded Windows 11 OS. verification.
Czyli tradycyjnie w Gigabyte nie ma problemu.

Pawel92
12-07-2021, 17:40
Na takim stareńkim maleństwie Lenovo M700 jest TMP ver. 1.2. Beta Win11 zainstalowała się bez zająknięcia. Dodam jeszcze, że działa.

Mixshot
13-07-2021, 14:07
a jak z kompatybilnością wsteczną z programami graficznymi, jak np. PS, LR C1?
Ja raczej z tych co patrzą na nowości, ale wolą poczekać z ich wdrożeniem :grin:

ksh
13-07-2021, 17:56
Przecież to nie jest era winXP i nonstop braku kompatybilności po przejściu na normlany system, który potem wyrobił się w win10, to co teraz jest w pełni zgodne na win11.

rupi
26-07-2021, 17:16
I jak wrażenia z Win 11 ? Bo właśnie jestem na etapie pobierania ?? :)

jo44
26-07-2021, 19:20
I jak wrażenia z Win 11 ? Bo właśnie jestem na etapie pobierania ?? :)

Ja zdania nie zmieniam: za dużo wymaga, za mało daje. :)

irek6311
01-08-2021, 13:03
Zainstalowałem Windows 11 Beta, na nowym Laptopie Huawei i wrażenia pozytywne, jak na Beta wersję stabilny, graficznie jest lepiej niż w Windows 10, wydajność taka jak w Windows 10.
54427

ksh
05-10-2021, 11:48
No i jak tam, zainstalowaliście już, aktualizacja od wczoraj dostępna.

crusiek
05-10-2021, 11:58
Od dawna jadę na 11 na "produkcji" w pracy. build 22000.194

Wstrzymałbym się jeszcze, u mnie akurat dość często explorer się wysypuje :D

jurkarol
05-10-2021, 12:30
Interfejs zbliża się do mac os

ksh
05-10-2021, 13:04
Jak bym był mniej leniwy to bym siedział już od ponad roku na win11 ale nawet teraz nie chce mi się robić aktualizacji, zresztą absurdów made in microsoft ciąg dalszy:

56654

spiritus
05-10-2021, 17:35
Kurde, korci mnie zainstalować W11 ale 2 miesiące temu po zmianie dysku instalowałem 10... i mi się trochę już nie chce :D

Jak współpraca z photoshopem itp itd? Mam akurat trochę rzeczy do zrobienia i nie chcę tracić czasu na ponowne instalowanie W10 :/

ksh
05-10-2021, 19:22
tzn ja nie mam zamiaru instalować od zera, wykluczone, jakby nie to że zmieniałem w jednym momencie dysk i płytę co spowodowało pewne problemy i trzeba było postawić system od zera to miałbym ciągłość działania systemu od wczesnej bety win7, nie ma żadnych problemów z aktualizacjami, system jest posprzątany i ładnie działa.
W przypadku win11 mamy to samo co przy przejściu na win10, czyli jakieś 15 minut instalacji i gotowe.

PaSkal
05-10-2021, 19:31
To ja tu wszystkich rozweselę. "Mamcija" procesor Intel Core Duo E6850 3 GHz. Kiedy dla checy odpaliłem health checka, ten się roześmiał na głos i powiedział "dziadku, wiek pary skończył się jakiś czas temu."
Będę się martwił w 2025, bo mój obecny komp (blaszak) naprawdę mi starcza i nie będę go wymieniał na nowy dopóki coś sięw nim nie wykrzaczy (odpukać).

jurkarol
05-10-2021, 20:01
Nie, ten health check klamie

pawl_s
05-10-2021, 21:36
To czym to sprawdzić, bo żaden z moich PC nie spełnia wymagań?

jurkarol
05-10-2021, 21:37
No nie wiem, jakieś obejście jest ale na razie nie wiem jak

ksh
05-10-2021, 21:54
Wymagania są sztucznie stworzone przez microsoft, mieli jakieś urojenia ponownie i instalacja wymaga:
1. Klucza sprzętowego na płycie głównej TPM 2.0 - można to ustawić w UEFI czyli tzw BIOS.
2. Włączonego Secure Boot też z poziomu UEFI.
3. Karty graficznej obsługującej DirectX 12 i WDDM 2.x
4. Coś o czym nie wspominają, dyski mają być w GPT, a nie MBR.

Nie zdziwię się jeśli będzie można to ominąć.

bomkallo
05-10-2021, 23:32
Ciekawe czy directx12 (bo tutaj tez zrobili cyrk, walek pokroju hdready), czy faktyczny dx12, czyli instrukcje dx 12_0+ :)
GPT z kolei to od dawna standard, na to nie trzeba obejsc.
W tym wszystkim najbardziej drazni mnie TPM :P

spiritus
06-10-2021, 07:38
tzn ja nie mam zamiaru instalować od zera, wykluczone, jakby nie to że zmieniałem w jednym momencie dysk i płytę co spowodowało pewne problemy i trzeba było postawić system od zera to miałbym ciągłość działania systemu od wczesnej bety win7, nie ma żadnych problemów z aktualizacjami, system jest posprzątany i ładnie działa.
W przypadku win11 mamy to samo co przy przejściu na win10, czyli jakieś 15 minut instalacji i gotowe.

no w sumie tak... ale i tak jak się okazuje mam zbyt słaby procesor na W11

ksh
06-10-2021, 09:34
Za słaby procesor ? To co ty masz, jakiś laptop sprzed dziesięciu lat ?

spiritus
06-10-2021, 10:45
Za słaby procesor ? To co ty masz, jakiś laptop sprzed dziesięciu lat ?

Prawie :D
Jakieś 7 lat już ma

PaSkal
06-10-2021, 10:58
Wiem, że health check kłamie (powiedziałbym raczej "nie ma pojęcia o czym gada"), ale Core Duo na pewno nie ma ne liście kompatybilnych procków. MS już się wycofał o tyle, że zdaje się jest możliwość "manualnej" (cokolwiek to miałoby znaczyć) instalacji Win11 na dowolnym komputerze, ale straszą, że możesz nie dostawać aktualizacji, a nawet że sprzęt się uszkodzi (to trochę jak kiedyś pisali, że do aparatu marki nikon pasują tylko obiektywy nikkor, a jak użyjesz innego to firma nie ręczy za rezultaty...)

p.s. mój procek ma lekko 10 lat i naprawdę nie narzekam

pawl_s
06-10-2021, 16:25
Włączyłem TPM w Bios, ale teraz CPU nie pasuje, i5 6th gen. W takim razie poczekam i za kilka lat się przesiądę.

bomkallo
06-10-2021, 18:14
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-intel-processors

Geny od 8 w gore :P

ksh
06-10-2021, 18:41
Wszystkie wymagania można ominąć korygując w pisy w rejestrze, microsoft prowadził głupie wymagania i sam pozwala na ich ominiecie.

jurkarol
06-10-2021, 18:59
Jak ominiesz wymagania co do pamięci czy procka, chyba nie w rejestrze?

ksh
06-10-2021, 19:05
Win+r
regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
tworzymy nowy rejestr - DWORD (32-bit)
nazywamy go - AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
modyfukujemy - 1

To jest oficjalne info w supporcie microsoft, komedia.

crusiek
06-10-2021, 19:48
Są też chyba już skrypty, które to pomijają.
Jakiś czas temu Virtualbox od oracla stracił możliwość uruchamiania poprzez brak passthrough tpma, nie wiem jak teraz :D

pawl_s
06-10-2021, 19:52
Win+r
regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
tworzymy nowy rejestr - DWORD (32-bit)
nazywamy go - AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
modyfukujemy - 1

To jest oficjalne info w supporcie microsoft, komedia.

ale jaja, że się tak brzydko wyrażę :D

Ciekawe tylko, czy będzie śmigać na 6th gen. Bo jak ma zamulać, to jak pisałem, do 2025 ma Win10 być wspierana, a za 4 lata komp będzie już 10 letni i tak i tak będzie potrzeba wymiany.

ksh
06-10-2021, 20:10
Tu nie chodzi o to czy zamula czy nie, system działa sprawniej niż win10, kwestia wymyślonych wymagań miała na celu stworzyć system bezpieczniejszym, dlatego sprzętowe klucze, bezpieczne uruchamianie systemu, procesory te nowsze są mniej dziurawe itd, zresztą microsoft już różne miał urojenia i się z nich wycofywał.

- - - - kolejny post - - - - - -

Są też chyba już skrypty, które to pomijają.
Jakiś czas temu Virtualbox od oracla stracił możliwość uruchamiania poprzez brak passthrough tpma, nie wiem jak teraz :D

Ale to nie trzeba nic używać, robisz ten wpis w rejestrze, to jest dosłownie minuta roboty, u mnie mimo pełnej zgodności sprzętowej sama aktualizacja pokazywała niezgodność, wpisałem ten rejestr i jest ok ale aktualizacje zrobię dopiero jak się pojawi w aktualizacji w systemie.

crusiek
06-10-2021, 20:22
Ale, ale, ale .... mnie tego pisać nie musisz :D :)

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/new-windows-11-install-script-bypasses-tpm-system-requirements/

ksh
06-10-2021, 20:31
No tak, skrypt ma na celu
Create the 'AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU' value under the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup Registry key and set it to 1.

crusiek
06-10-2021, 20:34
This new script was released as part of the extremely useful Universal MediaCreationTool wrapper, a batch file that allows you to create an ISO for any version of Windows 10, with Windows 11 support added last week.

Clear for take off? :D

jurkarol
06-10-2021, 21:14
No na obejście tpm to ok. Przyda się może. Kilku klientów zainstalowało n sobie win 11 i przestaly im działać dodatki do programu. Musiałem ręcznie z rejestru wydłubywać, masakra. Tacy do przodu a oficjalnie jeszcze nie opracowany ten soft i wszystko się może zdarzyć

fafniak
06-10-2021, 22:27
Czy ktoś już sprawdził czy wersje boxowe PSa działają na win 11 ?

crusiek
06-10-2021, 22:59
W sensie ta stara 6.14 ??

matbe
06-10-2021, 23:10
Coś mnie podkusiło, zmieniłem tpm 2.0, potem zostało secure boot żeby spełnić wymagania.
Włączyłem secure boot i &$?)#$, monitor nie odpala, komp pracuje, nic nie mogę zrobić :-(((
Trzy resety płyty nie pomogły.

ksh
07-10-2021, 00:03
Może masz funkcje na płycie backup bios, jest to standard obecnie, ewentualnie nowsze czyli może płyta ma przycisk do wgrania BIOS po USB ?

- - - - kolejny post - - - - - -

Czy ktoś już sprawdził czy wersje boxowe PSa działają na win 11 ?

Na becie działało.
Nie ma co demonizować win11, to nie jest jakaś rewolucja, to jest raczej aktualizacja win10 niż nowy system zrobiony od podstaw.

crusiek
07-10-2021, 01:18
Ja to bym poczekał z instalacją, nie śpieszcie się, ale przede wszystkim sprawdźcie sobie, czy nie bedzie problemow po wlaczeniu Secure Boot i TPM2.0.
W razie W warto mieć pod ręką kogoś, kto pomoże się cofnąć...
No i trzeba pamiętać, że jak ktoś miał tryb Legacy, to musi przejść na UEFI i przełączyć się na GPT.
Dużo problemów zgłaszają płyty gigabyte'a .... dużo problemów z cofką jest jak nie ma procka w wbudowaną grafą, jak nie ma bios duala, albo usb z auto podgrywaniem, jak dual boot jest nieaktualny, jak grafika nie obsługuje vbios uefi itp itd...
A jak chcecie koniecznie się pobawić, to zawsze można pobrać sobie iso windows 11 przez media creation tool wraper i zainstalować sobie na testy na VirtualBox, VMware Player, Hyper-V czy innym wirtualizatorze...

U mnie np wysypuje się explorator w losowych momentach :D

bomkallo
07-10-2021, 02:10
To zajrzyj do event loga. Moze masz tam jakies czerwone podpowiedzi:P

bomkallo
07-10-2021, 02:59
Eh, tak mi smaka zrobiliscie, ze zaktualizowalem. No coz, ui fajne, ale jest jedna potezna rzecz, ktora mi nie lezy. Wymuszone grupowanie aplikacji w pasku zadan...

crusiek
07-10-2021, 07:04
To zajrzyj do event loga. Moze masz tam jakies czerwone podpowiedzi:PGdyby to było takie proste jak spojrzenie w event loga... xD