Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 14/2021 - GŁOSOWANIE
Cześć! :)
Przystępujemy do głosowania w 14 edycji zabawy. Mamy 14 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, na jedną, dwie itp...
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: kipcior
kipcior - prośba o przesłanie propozycji wyróżnienia przed zakończeniem głosowania :)
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - środa (23.06.2021)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
"Oryginał"
52787
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1Br8VGTszbHU4PaIghcq8cd8W5oD3JowV/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
52797
2
52796
3
52795
4
52794
5
52793
6
52792
7
52791
8
52790
9
52789
10
52788
11
52801
12
52800
13
52799
14
52798
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Za chwilę otrzymacie na skrzynkę numer, pod którym znajduje się Wasza praca :)
Proszę Jacek_Z o belkę :)
Zapraszam :-)
.
Coś to wolno idzie. Jacek_Z się z belkami zgubił... Kicha, panie Krecie. ;)
No właśnie właśnie :/ Coś nam tutaj Jacek_Z nawala :)
Czas by pocieknąć...
Jedna praca na pierwszym miejscu z czterema głosami przewagi.
Dwie prace na miejscu drugim
O głos mniej trzy pace na miejscu trzecim.
Bez głosu są cztery sztuki.
Bez głosu są cztery sztuki.
No i nie będzie różokreciojednorożca, na tą chwilę. :(
A może Jacek_Z za dużo czasu na słoneczku przez weekend spędził i się chłopina przegrzał? :lol:
Napisałem do Jacka ;)No i po co, po co?, zepsules całą zabawę, a już się rozkręcaliśmy ... [emoji23]
Przepraszam :( więcej się to nie powtórzy :(
No, żeby mi to było przedostatni raz [emoji23]
https://i.gifer.com/3qFe.gif
[Głasku, głasku] [/Głasku, głasku]
Krecik zrypał Dex;a, to teraz ja zrypię Kreta. crusiek, skrzynka. xD
Krecik zrypał Dex;a, to teraz ja zrypię Kreta. crusiek, skrzynka. xD
https://i.gifer.com/3qFe.gif
No co wy. Od kiedy to ja robie belki rano. :)
Tą ciężką fizyczną pracę zostawiam na wieczór/noc. ;)
Wróciłem do domu, pooglądałem siatkarzy (3:0) i idę wystrugać te belkę :)
22:24 wczorajszego dnia to ranek był? Okej... W sumie był.. Gdzieś tam. :lol:
Czołem.
Jeden głosik dzieli nas od przecieku!
Zapraszam do udziału w głosowaniu.
---
Dziękuję za przybicie belki :)
Ciężko było bo to jakieś wyjątkowo twarde drewno. Pewnie dębowe. ;) Co ty robisz jak trafisz na dębinę? :)
Na dębowe nie ma rady [emoji23]
ale załóżmy, że mówimy w przenosni, to zwykle udaje że wszystko jest ok, potem punktuje a na końcu wykańczam spróchniałe już drewno aż sobie samo pójdzie, czy też się rozłoży [emoji16]
Jakie są wyniki exit poll na godzinę 18:00 zwłaszcza frekwencji ? :)
Niestety, była afera łapówkarska i wyniki exitpoll są niewiarygodne. Jutro z rana zostaną przeprowadzone ponownie [emoji6]
Mam strasznego lenia, komp zawalony ubraniami, nie chce mi się tego odgruzowywac już dzisiaj ...
Jeeej, będzie przypiekanie pięt! :D
komp zawalony ubraniami,
Zaraz, co? Ten... Chyba nie chcę wiedzieć...
Jeeej, będzie przypiekanie pięt! :D
Zaraz, co? Ten... Chyba nie chcę wiedzieć...Oj no robiłem porządki w mojej wypas dużej szafie i tak nie do końca zakończyłem [emoji23], więc to, czego nie zakonczylem walnąłem sobie na krzesło i biurko... Do jutra przeżyje [emoji23]
A, takie buty. Jakoś znajomo to brzmi. :roll:
xD
A, takie buty. Jakoś znajomo to brzmi. :roll:
xD[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ale że od wczoraj ani jednego głosu nie przybyło? ?
Krecik bajzlem na kompie przestraszył, czy co?
Właśnie, miał być przeciek hmmmm.
No dobra.
Są emocje, mecz zachciało mi się oglądać, nie wiedzieć czemu :)
Pierwsze miejsce z 8 głosami przewagi, jedna praca.
Na drugim jedna praca, a na trzecim, z głosem straty do drugiego miejsca - również jedna...
Trzy prace bez głosu...
Łeee, nie będzie różokreciojednorożca. :(
Łeee, nie będzie różokreciojednorożca. :(
Nie będzie dalszej gry.
Nie będzie różokreciorożca, NICZEGO NIE BĘDZIE!
NICZEGO NIE BĘDZIE!
A nieprawda. Spokój będzie. O.
Niczego może i nie będzie ale za to pewnie będzie "Szopenhałer" :D:D:D [suchar mode on]
Podsumujmy...
1 miejsce na podium zajął crusiek
2 miejsce zajął paparapa
3 miejsce zajęli kipcior, And.N oraz koesh
Autor zdecydował, że wyróżnienie trafi do pracy nr 12
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 crusiek
52867
#2 paparapa
52868
#3 kipcior
52869
#3 And.N
52871
#3 koesh
52870
#PRACA WYRÓŻNIONA crusiek
52867
Cześć
Chciałem wyróżnić pracę nr 12 za znakomitą obróbkę obrazka z Taira 300.
Pozdrawiam
kipcior
Przyjemnego wieczoru! :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Na dzisiaj, takie przemyślenie mnie dopadło...
Dziękuję kipcior za to wyróżnienie, ale czuję niesmak, bo przeostrzyłem krawędzie...
Moje niebo jest najładniejsze ! :)
Gratulacje dla zwycięzcy (też mój faworyt) i dzięki za głosy na moją pracę. Tym razem spodziewałem się góra trzech głosów, a nawet zero by mnie specjalnie nie zdziwiło:-)
Po pokazaniu się prac stwierdziłem, że dość istotne było pokazanie tego ogrzanego powietrza za dyszami silników, czego w mojej pracy zupełnie zabrakło.
Moje niebo jest najładniejsze ! :)
Bardzo możliwe:-), ale wykreowałeś mz. zupełnie inną rzeczywistość (tak porównując do zdjęcia poglądowego RAW).
Wiadomo zdjęcie (jego obróbka) ma się podobać, ale jak dla mnie tu już zbyt przekolorowane.
lukasz_kk
24-06-2021, 07:08
Na dzisiaj, takie przemyślenie mnie dopadło...
Dziękuję kipcior za to wyróżnienie, ale czuję niesmak, bo przeostrzyłem krawędzie...
Twoja praca była faworytem w moim wyborze, ale to przeostrzenie ją przekreśliło :P
1 głos... spiritus, zostałeś zTeWuAowany. :mrgreen:.
Dzięki.
crusiek Na moje oko krawędzie są dobrze. Nie wygląda to na zdjęcie z Taira ;)
koesh no niebo ładne ale te chmury to jednak niebieskie nie były ;)
Jakby chmury były niebieskie to ło panie... armagedon jakiś ;)
Sam nie robię zdjęć samolotkom na 300 mm, bo potem musiałbym te mrówki wyciągać, a poteem człowiek się wkurza i to ląduje w koszu :D
Jakoś strasznie dużo obróbki tutaj nie było, przypilnowanie jedynie koloru chmurek, nieba, samolotu. wyciągnięcie tych łądnych zawijasów za silnikiem :) sensowne odszumienie i wyostrzenie, no i tutaj padłem. Po tym jak już sobie ułożyłem kadr, poustawiałem kolory, przeszedłem do innego softu, żeby wyostrzyć i odszumić.
Po powrocie do LR jednak jeszcze zrobiłem kilka poprawek, po tych poprawkach wyszła biała krecha od przeostrzenia. Widziałem to już przed wrzuceniem na skrzynkę pocztową, ale miałem strasznego lenia i nie chciałem powtarzać wyostrzania i odszumiania, dlatego zostało jak zostało.
Prawie cała obróbka to LR, odszumienie i wyostrzenie w topaz denoise.
Muszę się zastanowić jakiego RAWka podrzucić...
Dawno nie było wewnętrz :)
Niestety ostatnio żadnych wnętrz nie mam, poza jednym... ale tego raczej nie dam :D
LINK (https://photos.app.goo.gl/9XhtEwLYA1rgkubG8)
Myślałem o takim kiczusiu, żeby dać.... ale to za proste jest, czegoś poszukam wieczorem :D
LINK (https://photos.app.goo.gl/Xr6UznaCEN1hao4ZA)
paparapa
24-06-2021, 11:25
Sam nie robię zdjęć samolotkom na 300 mm, bo potem musiałbym te mrówki wyciągać, a poteem człowiek się wkurza i to ląduje w koszu :D
Jakoś strasznie dużo obróbki tutaj nie było, przypilnowanie jedynie koloru chmurek, nieba, samolotu. wyciągnięcie tych łądnych zawijasów za silnikiem :) sensowne odszumienie i wyostrzenie, no i tutaj padłem. Po tym jak już sobie ułożyłem kadr, poustawiałem kolory, przeszedłem do innego softu, żeby wyostrzyć i odszumić.
Po powrocie do LR jednak jeszcze zrobiłem kilka poprawek, po tych poprawkach wyszła biała krecha od przeostrzenia. Widziałem to już przed wrzuceniem na skrzynkę pocztową, ale miałem strasznego lenia i nie chciałem powtarzać wyostrzania i odszumiania, dlatego zostało jak zostało.
Prawie cała obróbka to LR, odszumienie i wyostrzenie w topaz denoise.
Muszę się zastanowić jakiego RAWka podrzucić...
Faktycznie Twoja fota wyszła fajnie. Ja zwróciłem uwagę na inną rzecz. A mianowicie na to, co stało się na kadłubie samolotu i trochę mniej na skrzydłach. Mz zbyt agresywnie odszumiłeś i straciłeś detal i kontury małych elementów. One są rozmyte. Do reszty nie mam zastrzeżeń.
Dawaj, dawaj nową fotę :).
No trochę tego detalu uciekło... :)
Poszperam w zasobach, ew pójdę na "spacer" foto :)
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/306858-Zabawa-w-RAWki-15-2021)