Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] V Żeglarska Parada Świętojańska
Wind Mill
19-06-2021, 16:57
Tak jak się spodziewałem, termika zeżarła jakość zdjęć żaglówek.
Zatem jedyne udane z dzisiejszych, zdjęcie z plaży w Sopocie.
Twarzo blur ze względu na brak zgody na publikację wizerunku.
52731
Fajny żaglowiec :D
Ja sobie odpuściłem, jak zobaczyłem skąd będzie wiać wiatr, i faktycznie śmigali na silnikach.... znowu ...
Termika zeżarła, jaasssne...
Przyznaj się Wiatracze. Chciałeś laski w strojach kąpielowych pstryknąć, więc z tą termiką to tylko wymówka. :mrgreen:
Termika zeżarła, jaasssne...
Przyznaj się Wiatracze. Chciałeś laski w strojach kąpielowych pstryknąć, więc z tą termiką to tylko wymówka. :mrgreen:
Nie laski, nie laski.... foczki :)
Halo, tu podkarpacie. Tu fok nie ma. xD
Halo, tu podkarpacie. Tu fok nie ma. xD
Do Transylwanii bliżej <3
Mamy jeszcze wieloryby, kaszaloty, słonie morskie :mrgreen:
Czyli nic nie straciłem, bez żagli, w upale. Gawiedzi... znaczy sie obserwatorów dużo?
Wind Mill
19-06-2021, 17:30
Fajny żaglowiec :D
Ja sobie odpuściłem, jak zobaczyłem skąd będzie wiać wiatr, i faktycznie śmigali na silnikach.... znowu ...
Rzekłbym nawet, że fajna żaglówka. :mrgreen:
Nie, no żagli co nieco było, szczególnie na maluchach.
Na Darze postawili forsztaksla, kliwera, bomkliwera, grotsztaksla i krojsztaksla, czyli 5/12 żagli skośnych. :mrgreen:
A gdy minął wejście do wewnętrznego portu w Gdańsku miał jeszcze dodatkowo 9/15 żagli rejowych postawione. ;)
P...a grochowa jestem, bo było nie zajmować się zagadka na forum i nie dumać o spodziewanej termice, tylko wcześniej jechać do Orłowa.
Z końca mola było by znacznie bliżej do żagli, niż z plaży na granicy Sopotu i Gdyni. :(
Coś by się może nadawało. :mrgreen:
Ta, widziałem na filmikach, cóż.
Orłowo to dobry pomysł. Niestety niewykorzystany [emoji23]
Na molo to pewnie komplet był i od rana byś musiał koczować :D
Wind Mill
19-06-2021, 17:54
...Przyznaj się Wiatracze. Chciałeś laski w strojach kąpielowych pstryknąć...
Jakie laski, żaglówka jest przeca. :D
52732
Termika zeżarła, jaasssne......z tą termiką to tylko wymówka. :mrgreen:
Się nie poparzy! :mrgreen:
52733
..Czyli nic nie straciłem, bez żagli, w upale. Gawiedzi... znaczy sie obserwatorów dużo?
Nie, no żagle były jak już wspomniałem; z gawiedzią to nie wiem, bo byłem w miejscu mało paradnym (plaża przy ujściu Sweliny).
Molo w Brzeźnie chyba zamknięte (thriatlon), na molo w Orłowie nie byłem; przypuszczam że wspomniane i bulwar w Gdyni były dobrymi miejscami do popaczania.
Większy tonaż żagle zapewne rozwinął na wysokości Redłowa.
No ok. Lasek sztuk jedna i żaglówek, sztuk 2. Szczególiki.
Się nie poparzy! :mrgreen:
E tam. Blur w PSuju zapodany, coby wymówkę urealnić. :mrgreen:
Wind Mill
19-06-2021, 18:00
PSuja ni mam. :mrgreen:
Poza tym, blur by jeszcze termikę wygładził. :rolleyes:
I nawet kontenerowiec widmo :roll:
Nie, no żagle były jak już wspomniałem; z gawiedzią to nie wiem, bo byłem w miejscu mało paradnym (plaża przy ujściu Sweliny).
Molo w Brzeźnie chyba zamknięte (thriatlon), na molo w Orłowie nie byłem; przypuszczam że wspomniane i bulwar w Gdyni były dobrymi miejscami do popaczania.
Większy tonaż żagle zapewne rozwinął na wysokości Redłowa.
Ale nie były pełne ;) to co widać w internetach to nawet brak rozwiniętych. Tak czy owak, nie straciłem nic. Za ciepło, kaliber pewnie za krótki dla tej odległości, za ciepło, a na bulwarze.
Nie widze w exifie, jaki kaliber masz dla tej pani na desce?
Wind Mill
19-06-2021, 18:54
360mm na (1) i 190mm na (2) na DX, delikatnie kropione.
To nie kwestia ogniskowej, tylko odległości. Bliższe obiekty ujdą w tłoku (wide SUP pani).
Oprócz termiki pewnie sporo wody (pary) w powietrzu, widać po dalszym planie.
Najlepsze widmo to ten wycieczkowiec po lewej. :mrgreen:
52735
No, spoczko plywadelka, ja sobie dzisiaj odpaliłem otwarcie sezonu na ponurkowanie. 150 metrów na karcie, woda jeszcze zimna...
Dlaczego na pierwszym zdjęciu twarz jest zamazana, a na drugim - z tą samą osobą - już nie? Czy jest to podyktowane konkretnymi przepisami? Gdzie jest granica pomiędzy można-nie.można pokazywać twarzy bez zgody?
Wind Mill
19-06-2021, 20:27
W tym przypadku granicę wyznacza jedynie moje uznanie, w jakim stopniu twarz (osoba) jest rozpoznawalna.
No, spoczko plywadelka, ja sobie dzisiaj odpaliłem otwarcie sezonu na ponurkowanie. 150 metrów na karcie, woda jeszcze zimna...
Nie dość, że nornik to jeszcze nurnik :D