Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 12/2021 - GŁOSOWANIE
Cześć! :)
Przystępujemy do głosowania w 12 edycji zabawy. Mamy 15 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, na jedną, dwie itp...
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: paparapa
paparapa - prośba o przesłanie propozycji wyróżnienia przed zakończeniem głosowania :)
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - wtorek (1.06.2021)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
"Oryginał"
51994
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1G5H2b10wp5hyHZgPPk2fgAeuoTkiPDnN/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
52004
2
52003
3
52002
4
52001
5
52000
6
51999
7
51998
8
51997
9
51996
10
51995
11
52009
12
52008
13
52007
14
52006
15
52005
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Za chwilę otrzymacie na skrzynkę numer, pod którym znajduje się Wasza praca :)
Proszę Jacek_Z o belkę :)
Zapraszam :-)
.
paparapa
29-05-2021, 22:55
1... Peszek...
Raczej "migawki" z Mordru.
Oj, ciut za dużego skrótu myślowego użyłem. :mrgreen:
Nie chodziło mi o 1wsze zdjęcie, tylko o to, że jednego brakło i byłby głos więcej. ;)
Choć coś racji masz.
Dokładnie, jednego zabrakło :)
I byś miał, jakby mi PSuj digitus impudicus nie pokazał. A już nie było za bardzo czasu, żeby powalczyć. Peszek, Murphy, te sprawy. ¯\_(ツ)_/¯
paparapa
29-05-2021, 23:11
Oj, ciut za dużego skrótu myślowego użyłem. :mrgreen:
Nie chodziło mi o 1wsze zdjęcie, tylko o to, że jednego brakło i byłby głos więcej. ;)
Choć coś racji masz.
No cóż, błędnie zinterpretowałem :).
A swoją drogą co do prac , chyba za łatwo nie było....
Sam też nie jestem zachwycony ze swojej :).
- - - - kolejny post - - - - - -
I byś miał, jakby mi PSuj digitus impudicus nie pokazał. A już nie było za bardzo czasu, żeby powalczyć. Peszek, Murphy, te sprawy. ¯\_(ツ)_/¯
Wyrzuć go na śmietnik :)
Dzisiaj i na mnie się elektronika uwzięła :D
krzysztofz24
29-05-2021, 23:29
Glosniete. Tak sie zbieralem, zbieralem i w koncu nie zebralem z wyslaniem pracy.
Strach przed Kreciorożcem? :roll:
krzysztofz24
30-05-2021, 00:24
Strach przed Kreciorożcem? :roll:
Właśnie wręcz przeciwnie. Bo gdyby Kret ujawnial czasem swoje alter ego (satanicus tasmanicus;-) ).
To bym się bał i wysłał pracę. A tak to chciałem i odkładałem i wyszło jak wyszło;-).
A gdyby tak czasem Kreciownik trzymał wszystko twardo za mor...e:-D;-)...
I np rzucił tekstem; Gdzie są do k..., piii, piii wasze prace, piii mać. Mam dopiero 3 na skrzynce.
Co wy k...piii, piii sobie wyobrazacie? Że sam je piii, piii ze swojego kopca wyjmę?
Natychmiast piii, piii obrabiać i wysyłać
;-);-);-).
To wtedy bym się bał:-).
P.s To ofc zarciki, jeśli kogoś uraza ten lekko rubaszny humor;-), to nie miałem nic złego na myśli.
Jakąś głupawka mnie złapała:-).
tbogdanowicz
30-05-2021, 08:40
Mogę tylko zacytować fragment przedpiścy:
chciałem i odkładałem i wyszło jak wyszło;-).
Za to zagłosowałem ;-).
A gdyby tak czasem Kreciownik trzymał wszystko twardo za mor...e...
I np rzucił tekstem; Gdzie są do k..., piii, piii wasze prace, piii mać. Mam dopiero 3 na skrzynce.
Co wy k...piii, piii sobie wyobrazacie? Że sam je piii, piii ze swojego kopca wyjmę?
Natychmiast piii, piii obrabiać i wysyłać
a ja się wystraszyłem i wysłałem
:D
Ja jestem milusi, mnie się bać nie trzeba ;)
Po 10 głosujących, ankieta wygląda dość śmiesznie, no to można przecieknąć troszkę :D
1 miejsce - 3 prace.
2 miejsce - 1 praca.
3 miejsce - 2 prace.
Różnica między miejscami - po głosie :)
Bez głosu jest pięć prac...
Zagłosowane na przysługujący limit:)
Cienko się widzę w tej edycji po obejrzeniu prac. Na pewno 2 rzeczy bym teraz poprawił, ale po to jest ta zabawa, aby się uczyć na swoich błędach.
Mam podobne odczucia patrząc na swoje wypociny :)
paparapa
30-05-2021, 22:21
Ja jestem niezadowolony, Wy także. To kto jest zadowolony? :)
Ja jestem niezadowolony, Wy także. To kto jest zadowolony? :)
Słyszałem kiedyś, że ten Trzciniak spod trójki :D
paparapa
30-05-2021, 22:30
Słyszałem kiedyś, że ten Trzciniak spod trójki :D
Chyba masz rację :)
Siema!
Głosować, głosować :) dwa głosy do kolejnego przecieku :)
Po dwudziestu głosujących należy się przeciek :)
Dwie prace na pierwszym miejscu.
Jedna praca na drugim miejscu.
Dwie rpace na trzecim miejscu.
Różnice kosmetyczne, więc się wiele może zmienić...
Bez głosu są dwie prace.
Zapraszam do udziału w głosowaniu :)
Mały przeciek po dwudziestu ośmiu głosujących :)
Jak ktoś nie napsuje, to będzie dogrywka :D
Dobry wieczór!
Podsumowanie :)
1 miejsce na podium zajął koesh
2 miejsce zajęła fantazja
3 miejsce zajęli crusiek oraz paparapa
koesh poprosimy o RAWka do kolejnej edycji zabawy :)
Autor zdecydował, że wyróżnienie trafi do pracy nr 5
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 koesh
52096
#2 fantazja
52099
#3 crusiek
52098
#3 paparapa
52097
#PRACA WYRÓŻNIONA crusiek
52098
Wyróżnienie wędruje do pracy nr 5
Pozdrawiam,
paparapa.
Nagrodę z okazji zera głosów w postaci zarośniętego różokreciorożca TYM RAZEM otrzymuje (...werble...) Bartek :D
52100
Przyjemnego wieczoru! :)
Złote gacie i różokreciorożec. Bartek gratulacje. Masz komplet. :mrgreen:
Gratulacje dla podium, a zwłaszcza dla tych "narzekających" na początku co zajęli 3 miejsce:smile::wink:
Się okazało, że moje "narzekania" były całkowicie słuszne i adekwatny do tego wynik, choć mogło być też gorzej:smile:
hejkum kejkum... spodobało się widzę podbarwienie troszkę skał i bardziej niebieskie chmurki, no i strumyczek z kamyczkami też trzeba było pomalować dla ogólnego efektu, jednak najbardziej co mi psuło cały kadr to nijaki kolor trawy i mchów czy tam innych porostów.
Zaraz wysyłam coś, tradycyjnie tak żeby powalczyć trzeba było sporo, a nie jakieś gotowce to malowania ;)
Mnie się nie podobało jak zrobiłem pierwszy plan... Tu kolory zdaje się do poprawy...
paparapa
01-06-2021, 23:18
Gratulacje dla podium, a zwłaszcza dla tych "narzekających" na początku co zajęli 3 miejsce:smile::wink:
Się okazało, że moje "narzekania" były całkowicie słuszne i adekwatny do tego wynik, choć mogło być też gorzej:smile:
Naprawdę niewiele brakło mz Twojej pracy. Trochę cieni i czerni, i było by pewnie całkiem inaczej.
Mnie się nie podobało jak zrobiłem pierwszy plan... Tu kolory zdaje się do poprawy...
Eee tam, przynajmniej były jakieś rozróżnialne kolory, czy do poprawy, nie sądzę. Wyróżnienie raczej z niczego się nie wzięło:smile:
Naprawdę niewiele brakło mz Twojej pracy. Trochę cieni i czerni, i było by pewnie całkiem inaczej.
Zgadzam się, zwłaszcza dół zdjęcia, czyli ten pierwszy plan wyszedł mi powiedziałbym blado.
paparapa
01-06-2021, 23:45
A co byś chciał zmienić ?
A co byś chciał zmienić ?
Na pewno byn trochę przyciemnił i zdjął jeszcze "jarzeniówkę", delikatnie schłodził kolory.
Wieczorem ruszamy z nową edycją.
To będzie nierówna walka! :D
paparapa
02-06-2021, 10:49
Na pewno byn trochę przyciemnił i zdjął jeszcze "jarzeniówkę", delikatnie schłodził kolory.
Czy ja wiem....
Tam praktycznie nie ma trawy, a mchy i porosty idą i pomarańcz, albo żółć. Ja bym nic nie zmieniał :)
fantazja
02-06-2021, 10:52
Dziękuję za głosy..
I gratuluję pięknych prac :D
Czy ja wiem....
Tam praktycznie nie ma trawy, a mchy i porosty idą i pomarańcz, albo żółć. Ja bym nic nie zmieniał :)
No tak, ale przez to mam wrażenie że toczy się nierówna walka pierwszego planu z dalszym... bo pierwszy zbyt jasny, żarówiasty... tak czy inaczej, średnio byłem zadowolony, ale dostrzegłem to dopiero przy wstawianiu prac.
Nie mniej jednak skoro autor pisze, że by nic nie zmieniał w tym miejscu, to pozostaje mi się cieszyć :)
paparapa
02-06-2021, 11:29
No tak, ale przez to mam wrażenie że toczy się nierówna walka pierwszego planu z dalszym... bo pierwszy zbyt jasny, żarówiasty... tak czy inaczej, średnio byłem zadowolony, ale dostrzegłem to dopiero przy wstawianiu prac.
Nie mniej jednak skoro autor pisze, że by nic nie zmieniał w tym miejscu, to pozostaje mi się cieszyć :)
To zdjęcie nie trafiło tu przez przypadek :).
Nie wyciąganie chmurek było tu wyzwaniem. Problemem było złapanie balansu pomiędzy planami przy zachowaniu maksymalnego realizmu.
Ciesz się, ciesz :).
Na marginesie napiszę, że byłem przekonany iż Twoja praca wygra.
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/306713-Zabawa-w-RAWki-13-2021) :)
Złote gacie i różokreciorożec. Bartek gratulacje. Masz komplet. :mrgreen:
Dzięki! :) ;)