Zobacz pełną wersję : Specjaliści od yt
Szukam pomocy w jaki sposób opublikować film ale gdy osiągnie maksymalną jakość czyli 4K. Najpierw przetwarzana jest jakość SD potem HD a na sam koniec 4K. Nie chce publikować wersji która nie osiągnie pełni sił :-)
Nie da się umieścić filmu wyłącznie w jakości 4K, tzn można ale to tylko dla dużych partnerów, którzy sami decydują o tym.
Nie wiem jak to wytłumaczyć. Ja bym chciał aby film się ukazał dopiero jak osiągnie jakość 4K. Teraz ciągle jest informacja że "przetwarzam jakość HD" gdybym teraz go umieścił to będzie tylko w HD.
krzysztofz24
25-05-2021, 20:22
Pytaj sokolnika, on swego czasu zamieszczał filmiki. I też najpierw była jakość niska, HD, FHD, 1440p i na koniec dopiero 4k.
Ale mz rozwiązanie jest proste, wrzucasz filmik w niższej jakości od razu i ustawiasz go jako niepubliczny, czy tam tylko dla wybranych użytkowników. Filmik jest na YT i się "mieli i przetwarza" do 4k.
A jak już jest 4k to go robisz żeby był publiczny dla wszystkich..
ok dzięki Nie pomyślałem o tej właśnie publikacji
sokolnik
25-05-2021, 21:19
Pytaj sokolnika, on swego czasu zamieszczał filmiki. I też najpierw była jakość niska, HD, FHD, 1440p i na koniec dopiero 4k.
Ale mz rozwiązanie jest proste, wrzucasz filmik w niższej jakości od razu i ustawiasz go jako niepubliczny, czy tam tylko dla wybranych użytkowników. Filmik jest na YT i się "mieli i przetwarza" do 4k.
A jak już jest 4k to go robisz żeby był publiczny dla wszystkich..
no dokładnie tak to ja robiłem :p
czasami przetwarzanie trwało długo... całą noc... różnie.
Krzyś się zna bo ja wrzucałem filmiki na YT :p ale ja się lepiej na tym znam :p
Pany dzięki za pomoc. Z tym przetwarzaniem to prawda mieli jak stara betoniarka ;-)
sokolnik
25-05-2021, 21:52
Pany dzięki za pomoc. Z tym przetwarzaniem to prawda mieli jak stara betoniarka ;-)
dawaj linka do kanału, będziem oglądać :grin: subskrybować może nawet :mrgreen:
Daj spokój amatorszczyzna starszego człowieka :-)
Prawie mija 24 h a ten dalej mieli i przetwarza wersję HD. Żeby mu z tydzień nie zeszło do 4K :-)
sokolnik
28-05-2021, 00:05
Prawie mija 24 h a ten dalej mieli i przetwarza wersję HD. Żeby mu z tydzień nie zeszło do 4K :-)Napewno film jest w 4K? :) coś długo 24h...
Tak z ciekawości to testowaliście shorty na YT u mnie dużo lepsze wyniki wyświetleń niż klasyczne video. Do tego zauważyłem że YT daje subskrypcje bez twojej wiedzy.
sokolnik
28-05-2021, 09:05
Tak z ciekawości to testowaliście shorty na YT u mnie dużo lepsze wyniki wyświetleń niż klasyczne video. Do tego zauważyłem że YT daje subskrypcje bez twojej wiedzy.Jak daje suby bez wiedzy?
Shorty nie testowałem.
Zobacz sobie swoje suby. Ja miałem tylko kilka kanałów teraz sam nie wiem ile tego jest. Kasowanie też nie wiele daje bo to tylko rośnie. Widzę też to po swoim kanale, miałem tylko kilka subów teraz jest 60.
- - - - kolejny post - - - - - -
Shorty w moim przypadku kręcą wyniki x10 do tradycyjnego video. YT walczy z TT o widza i pewnie stąd lepsze promowanie krótkich filmików.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ps.2 co ja pisze x10. Zwykły film 16 wyświetleń. Short w tym samym czasie 885.
sokolnik
28-05-2021, 09:23
Wyswietlenia pewnie po 5 sek max i ktoś kończy oglądanie.
Sprawdze te suby
Ostatnio, moj kanal miał ta sama liczbe sub.
Ale moje suby sprawdzę ha
Daj znać bo u mnie musiałem sprzątać i wiele kanałów na 100% nie subskrybowałem. Chociaż jakieś ich materiały oglądałem.
sokolnik
28-05-2021, 09:29
Moze kilka kanałów więcej ale bez przesady... Albo nie kojarzę ze je sto lat temu kliknąłem ale z powodu braku filmów na tych kanalach to w ogóle ich nie kojarze.
U mnie najbardziej aktywny film jest właśnie ze shorta. Testuje też TT chociaż średnie te vivea robię bo wole foto:)
U mnie było sporo i dam sobie rękę uciąć że nie dawałem suba do nich.
Ale wiecie że od dłuższego czasu yt statystyki sobie zwyczajnie wymyśla bo było sporo szumu że 98% filmów na yt jest przykrywana tymi, które mają już podpisane umowy z partnerami, więc teraz ludzie widzą że maja oglądalność i wszyscy zadowoleni ;)
Ogólnie jak na tak wielką platformę to zasięgi są tragiczne, nawet mając świadomość niszy i dobrego otagowania materiału. Ale gdzieś czytałem że nowe zmiany uderzaj właśnie w małych.
sokolnik
28-05-2021, 09:47
Nowy Ład ;)
jurkarol
28-05-2021, 10:02
Co nowsza aktualizacja apki to wydaje mi się że dźwięk gorszy. Odtworzone przez www dźwięk jest lepszej jakości
krzysztofz24
28-05-2021, 10:33
Wyswietlenia pewnie po 5 sek max i ktoś kończy oglądanie.
Sprawdze te suby
Ostatnio, moj kanal miał ta sama liczbe sub.
Ale moje suby sprawdzę ha
Hahahah, weź sokolnik mnie nie osłabiaj;-)
Przecież twój kanał motocyklowy miał tylko jednego subskrybenta - mnie:-D.
Spokojnie, nie anulowalem subskrypcji, nadal masz tą samą widownię:-).
sokolnik
28-05-2021, 10:37
Prawie 400 osob uzbierałem [emoji14]
Już malo dodaje filmików, brak czasu na obróbkę. W tym sezonie nie dodałem nic. To już nienta sama podnieta jak na pierwszej randce [emoji14]
Ale chce nakręcić 1 filmik ale masakryczna pogoda w tym sezonie. Wiosny brak.
Prawie 400 osob uzbierałem [emoji14]
Już malo dodaje filmików, brak czasu na obróbkę. W tym sezonie nie dodałem nic. To już nienta sama podnieta jak na pierwszej randce [emoji14]
Ale chce nakręcić 1 filmik ale masakryczna pogoda w tym sezonie. Wiosny brak.
podeślij kanał będziesz miał 401:) i chętnie zobaczę co tam kręcisz:)
sokolnik
11-07-2021, 21:29
podeślij kanał będziesz miał 401:) i chętnie zobaczę co tam kręcisz:)Mam 394 ha