PDA

Zobacz pełną wersję : [ Ptaki ] Sójka w gałęziach

lukasz_kk
05-04-2021, 16:09
To zdjęcie prawdopodobnie bardziej się nadaje do umieszczenia w "pierwszych próbach" niż w osobnym wątku, ale co tam, raz się żyje... :)

50428

Kojocisko
05-04-2021, 16:44
Bardzo porządna Sójka. Ładna fota.

czapajew24
05-04-2021, 17:52
Niezły irokez!

S_Bax
05-04-2021, 19:46
Bardzo Fajne zdjęcie, może bym trochę (bardzo niewiele) obciął powietrza z lewej strony.

lukasz_kk
05-04-2021, 20:02
Dzięki za odzew :)

S_Bax to i tak jest już około dwukrotny crop z pełnoklatkowej, 24 mpx matrycy (długi koniec w moich obiektywach kończy się niestety na 200mm, a samo zdjęcie powstało niejako przypadkiem, przy okazji spaceru) który musiałem jeszcze na dodatek mocno zmniejszyć i wyostrzyć, żeby to jako tako wyglądało, bo wyciąganie z cienia zjadło sporo detalu (w oryginale sójka jest czarna, matrycowy pomiar ochronił niebo przed przepaleniem), dodatkowo zamiast pojedynczego punktu miałem ustawione d9 i przez okalające gałązki ostrość nie jest super dokładnie tam gdzie być powinna :)

S_Bax
05-04-2021, 23:15
Dzięki za odzew :)
S_Bax to i tak jest już około dwukrotny crop z pełnoklatkowej, 24 mpx matrycy (długi koniec w moich obiektywach kończy się niestety na 200mm, a samo zdjęcie powstało niejako przypadkiem, przy okazji spaceru) który musiałem jeszcze na dodatek mocno zmniejszyć i wyostrzyć, żeby to jako tako wyglądało, bo wyciąganie z cienia zjadło sporo detalu (w oryginale sójka jest czarna, matrycowy pomiar ochronił niebo przed przepaleniem), dodatkowo zamiast pojedynczego punktu miałem ustawione d9 i przez okalające gałązki ostrość nie jest super dokładnie tam gdzie być powinna :)

Super, przy tych ograniczeniach.....