Zobacz pełną wersję : Narodowy Spis Powszechny
spiritus
02-04-2021, 23:35
Ruszyło... i pewnie pojawią się jakieś pytania więc zakładam wątek.
Mam pierwsze. Jeżeli siostra (18+) mieszka obecnie z rodzicami i wypełniła swój spis dodając do niego mieszkańców (rodzice) i wypełniła im jakby kwestionariusze (wymuszone podczas tworzenia jej spisu) to rodzice również muszą wypełnić dla siebie czy już mają jakby wypełniony?
Pytania (w tych kwestionariuszach rodziców) były o ich miejsca zamieszkania, narodowość, wiarę, pracę i ogólnie praktycznie to samo co siostra miała. Jak wypełniła wszystkie trzy to pojawiła się informacja o zakończeniu spisu, pytanie czy chce wziąć udział w loterii i koniec.
W takim wypadku rodzice już mają to wypełnione czy muszą sami jeszcze raz ten cały/okrojony bełkot przerabiać?
Dziś zacząłem i mam to samo pytanie....
To ustrojstwo idzie z imienia i nazwiska?
Si señor ! Jak się logujesz to cię identyfikuje...
spiritus
02-04-2021, 23:51
Z peselu i nazwiska panieńskiego matki czy jakoś tak... siostra robiłaprzez profil zaufany z banku.
Z peselu i nazwiska panieńskiego matki czy jakoś tak... siostra robiłaprzez profil zaufany z banku.
Dokładnie tak, robiłem godzinę temu
spiritus
06-04-2021, 10:40
Trochę odjechaliście z tematem niestety i zaraz to zostanie wyczyszczone prawie do samego początku.
S_Bax
Dzwoniłem na infolinię i się dowiedziałem, że jak się podaje w tym spisie dane osób z którymi się mieszka to te osoby już nie muszą siebie samych osobno wpisywać.
Czyli sprawa załatwiona.
Rafał_Sz
06-04-2021, 11:28
Dzień dobry. przeczyszczone. Następnym razem oprócz czyszczenia będzie kłódka. A może i coś jeszcze.
Piszemy tylko ściśle na temat.
cz4rnuch
06-04-2021, 12:15
W każdym razie bojący się wizyty domowej rachmistrza przynajmniej przez najbliższe 3 miesiące mogą spać spokojnie. Tak twierdzi prezes GUS. Za to mogą zacząć nękać telefonami.
Dzień dobry. przeczyszczone. Następnym razem oprócz czyszczenia będzie kłódka. A może i coś jeszcze.
Piszemy tylko ściśle na temat.
Miałem wrażenie że pisze na temat. Dodatkowo dałem też odnośniki do spisu z Niemieć z tym jak ludzie reagowali na niewygodne pytania oraz listę pytań z UK.
Więc treść merytoryczną oraz odnośnik do Wikipedii.
Koesh podał przykłady zastosowania i swoje argumenty które też wyleciały.
Więc może lepiej kasujcie całe wątki niż taką szemraną cenzurę robicie. Chyba że pisane ścisłe na temat to tylko "Dokładnie tak, robiłem godzinę temu"
To zróbcie sobie ankietę.
krzysztofz24
06-04-2021, 12:55
Miałem wrażenie że pisze na temat. Dodatkowo dałem też odnośniki do spisu z Niemieć z tym jak ludzie reagowali na niewygodne pytania oraz listę pytań z UK.
Więc treść merytoryczną oraz odnośnik do Wikipedii.
Koesh podał przykłady zastosowania i swoje argumenty które też wyleciały.
Więc może lepiej kasujcie całe wątki niż taką szemraną cenzurę robicie. Chyba że pisane ścisłe na temat to tylko "Dokładnie tak, robiłem godzinę temu"
To zróbcie sobie ankietę.
Mierz sobie czas, jak szybko twój i mój post zaraz zniknie:-D.
Skoro zniknął mój poprzedni , gdzie wyraziłem radość i podekscytowanie z możliwości uczestnictwa w spisie:-).
Rafał_Sz
06-04-2021, 13:40
Skoro nalegacie. :/
I bardzo proszę nie pisać na mnie skarg w wątku o zmianach i propozycjach na forum. W razie potrzeby należy założyć nowy wątek ze skargą.