PDA

Zobacz pełną wersję : Niebieskooka

mado
13-03-2021, 20:27
Tym razem inny gatunek.
49544

2pompony
13-03-2021, 22:15
Mado, a tak dobrze Ci szło do tego obrazka... Ten jest poruszony i już nawet nie stanowi materiału do obróbki, co najwyżej materiał do przemyśleń, jak lepiej dobrać parametry ekspozycji na przyszłość.

mado
13-03-2021, 22:24
Pokazuję zdjęcia robione w zeszłym sezonie bez stopniowania ich poziomu jakości. Pewnie to błąd, ale w takiej sytuacji już niewiele pozostanie obrazków do pokazania. Mam po takim komentarzu dylemat :-|. Do kolejnego sezonu jeszcze kilka tygodni.

2pompony
13-03-2021, 22:33
No no, tylko teraz nie zacznij epatować dylematami... Obrazek jest jaki jest, dostałeś opinię, weź na klatę i pokazuj inne. Nie zrobiłeś chyba w zeszłym sezonie tylko trzech zdjęć?

Najwyżej podczas wyboru zdjęć do prezentacji poświęć więcej uwagi na odpowiedni dobór - wiem, że to czasem trudniejsze niż się wydaje, ale trzeba. Każdy ma na rozkładzie poruszone, nietrafione, kiepskie i w ogóle nieudane - jeśli ktoś mówi że takich nie zrobił, to łże. I tak jeśłi spojrzeć na to zdjęćie jako na materiał do przemyśleń - nie jest tak źle, jak w wypadku niektórych zdjęć, które tutaj ludzie zamieszczają i jeszcze są z tego dumni. Wierz mi, bywają tu zamieszczane dużo gorsze.

Potraktuj to jako jeden z elementów drogi na szczyt! :)

mado
13-03-2021, 22:44
Ta tym razem trochę ostrzejsza ale tło kiepskie. Jeśli masz czas i ochotę pokaż jakbyś Ty to widział.
49547

2pompony
14-03-2021, 14:02
Ta tym razem trochę ostrzejsza ale tło kiepskie. Jeśli masz czas i ochotę pokaż jakbyś Ty to widział.
49547

Zaraz, a to nie jest tak, że to Autor ma zrobić? :)

No dobra, czemu nie, poniżej efekt, choć jak widać po mojej działalności nie tylko na tym zdjęćiu, ale też tym poprzednim koniku - są zdjęćia, z których da się wydobyć perełkę, a są takie, które tylko można trochę usiłować poprawić. No i na przykład tutaj bliższego oka już się nie da bez hollywodzkich sztuczek zrobić ostrym.

https://i.postimg.cc/RF8Stbwv/wazka.jpg

UWAGA - a teraz coś żeby rozdrażnić burasów, stritowców i innych 'obróbkowiczów inaczej' - robimy jesień! Mam nadzieję, że aż ich zatrzepie!!! :twisted:

Dla pozostałych, lub po prostu ciekawych co się porobiło: wbrew pozorom pilnowałem, żeby broń boże nic nie domalować, a zmiana kolorów wynika wyłącznie ze zmian WB. W dodatku pilnowałem (może się znajdą gdzieś na włosku jednym czy drugim jakieś niedoskonałości), żeby zmianie koloru nie poddać ważki a tylko tło.

https://i.postimg.cc/Y9RxpZLq/wazka2.jpg

Jurek Ż
14-03-2021, 14:22
Z winietką to się nie postarałeś. Jest okropna. :-D

2pompony
14-03-2021, 14:27
To zależy od poczucia definicji słowa 'okropna'. :)

mado
14-03-2021, 18:48
Cieplejsza - chyba milsza w odbiorze. Tak czy inaczej kiepskie było światło w oryginale.

mado
14-03-2021, 19:34
To teraz w innym zestawieniu i kolorach.
49580

mado
16-03-2021, 22:34
I z tej serii chyba ostatnia:-)49729