PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przekładaniec B&W

krunz
04-03-2021, 19:11
Hello,

Jeszcze ze styczniowego wypadu w Taterki.

49144

mskowronski
05-03-2021, 08:15
Moim zdaniem za dużo góry a za mało dołu lub po prostu za dużo góry. Niebo za bardzo odciąga uwagę od pięknego zimowego krajobrazu.

moshica
05-03-2021, 13:04
Dół jest nudny, w górze wiele się dzieje, jest magia, są emocje. Uważam wprost przeciwnie, za sprawą chmur można odczytać to tak, że chciałoby się tam więcej zobaczyć.
Autor dobrał proporcje moim zdaniem idealnie, zrobiłbym tym razem tak samo.

nimmid
05-03-2021, 13:45
Robi wrażenie, ja z kolei próbowałbym ciaśniej kadrować - tak żeby było mniej dołu i boków, z chęcią zobaczyłbym też inne zdjęcia z tego pleneru.

NimnuL
05-03-2021, 15:32
Zatrzymuje na dłużej.

krunz
05-03-2021, 22:50
Moim zdaniem za dużo góry a za mało dołu lub po prostu za dużo góry. Niebo za bardzo odciąga uwagę od pięknego zimowego krajobrazu.

Dzięki za opinie. Wybrałem klasyczne proporcje.

Dół jest nudny, w górze wiele się dzieje, jest magia, są emocje. Uważam wprost przeciwnie, za sprawą chmur można odczytać to tak, że chciałoby się tam więcej zobaczyć.
Autor dobrał proporcje moim zdaniem idealnie, zrobiłbym tym razem tak samo.

Dzięki :) Chmurki dopisały dnia tego. Szkoda było tego nie uchwycić.

Robi wrażenie, ja z kolei próbowałbym ciaśniej kadrować - tak żeby było mniej dołu i boków, z chęcią zobaczyłbym też inne zdjęcia z tego pleneru.

W sumie to dobry pomysł. Pokombinuję :)

Zatrzymuje na dłużej.

Dzięki :)

fafniak
06-03-2021, 10:21
Sztywne trzymanie sie proporcji nie jest konieczne
W dzisiajszym świecie gdzie do ogladania służy monitor o przekątnych zbliżonych do 16x9, smartfon lub TV (16x9) trzymanie się proporcji "aparatowych" jest chyba niepotrzebne
Podetnij trochę dołu (pośrodku jest taka kempa drzew. Zostawiłem sobie jej górę( czyli jest ona "dołem" zdjęcia)
Wykoszenie chmur jest ok, ale zabiera "oddech" - wole z chmurami