PDA

Zobacz pełną wersję : Reset ustawień w Capture One

Paweł Tometczak
02-07-2007, 10:59
Witam,

Czy wiecie może jak przywrócić ustawienia w Capture One do tych standardowych co są na początku po zainstalowaniu programu?

Ciacho
02-07-2007, 13:52
Tak w ogóle przydałoby sie abyśmy zebrali wszystkie info o Capture One i umieścili je razem jako instrukcję.Wielu z nas go używa w wielu miejscach są kawałki instrukcji ale zebrać to wszystko razem z tego forum jest bardzo ciężko.Może ktoś ma jakieś instrukcje takze o resetowaniu ustawień.Przyłaczam sie do prośby.

Gawronnek
02-07-2007, 14:01
Ciacho o jakiej instrukcji piszesz, 3 suwaki na krzyż i kilka pozycji w Preferences i Color Management, nawet przy mojej beznadziejnej znajomości angielskiego rozumie o co w tym wszystkim chodzi i co do czego, chyba że oczekujesz instrukcji jak który ustawić do konkretnego zdjęcia, ale wtedy to by trzeba było książkę napisać i to z przykładami

Paweł Tometczak co do resetu to nie za bardzo Cię rozumie, może napisz konkretnie co Ci się zmieniło, bo typowej funkcji do resetu wszystkich ustawień to jednak chyba nie ma

Paweł Tometczak
02-07-2007, 14:13
Paweł Tometczak co do resetu to nie za bardzo Cię rozumie, może napisz konkretnie co Ci się zmieniło, bo typowej funkcji do resetu wszystkich ustawień to jednak chyba nie ma

Coś poprzestawiałem w Color Management i nie wiem jak było na początku.
aha...i jak klikam na katalog z RAWami to mi długo się wczytuje a wcześniej było klik i już RAWy widziałem.

Gawronnek
02-07-2007, 14:49
w Color Management Camera ustawia sie sama, Working Space ustawiasz jak chcesz proponuje Adobe RGB (1998) Web destination powinno być sRGB IECC61966-2.1, co do tego zwolnienia w otwieraniu nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy może mało miejsca na dysku na cache, ale to tylko strzelam

Paweł Tometczak
02-07-2007, 14:59
Przy wczytywaniu NEFów z katalogu na dole okna pojawia się pasek i tam: Adding capture i nazwa pliku, który wczytuje i tak za każdym razem jak otwieram C1. :(

Gawronnek
02-07-2007, 15:06
no to u mnie tak tez jest , ale miniaturki są błyskawicznie, później tylko jakiś czas trwa Generating previews i znika niebieska kropka przy miniaturce, wolno wczytują się jpg

Paweł Tometczak
02-07-2007, 20:58
no to u mnie tak tez jest , ale miniaturki są błyskawicznie, później tylko jakiś czas trwa Generating previews i znika niebieska kropka przy miniaturce, wolno wczytują się jpg

Ok, przeinstalowałem C1 i działa tak jak chcę :) dziekuję za rady.