PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Żubry

Szydlarz
29-12-2020, 15:32
I.
46723

Bartolini82
29-12-2020, 16:22
Szkoda tego betonowego fragmentu w tle ;) Byłby efekt ciekawy, jak z zasiadki w naturze, a tak to wygląda na jakąś zagrodę.
Jesteś z Poznania. Czy w tej sytuacji jest to Gołuchów ? ;)

Szydlarz
29-12-2020, 17:02
A tu Cie zaskoczę Kolego ;). Żubry w moich rodzinnych stronach ganiają luzem :). To co rzuca się w oczy to paśnik dla zwierząt. W okresie zimowym leśnicy rozrzucają im w lesie buraki cukrowe i wsypują do koryt owies i inne zboża. Wybrałem się tam żeby zobaczyć czy okres dokarmiania się zaczął. Mam zamiar umieścić tam fotopułapkę :). Mieszkam w Poznaniu a czasem przy dłuższym wolnym odwiedzam rodziców w Podleścu :).

Bartolini82
29-12-2020, 17:17
No to fajnie, że masz miejsce gdzie można je spotkać w naturze. U mnie z tym lipa. Jedyne co można zauważyć to sarny, a i to w tym roku sporo mniej niż np. w ubiegłym :/ W niedzielę wyskoczyłem do lasu to w ogóle było jakoś dziwnie, post apokaliptycznie. Nie wiem czy one wyczuwały zmianę pogody i te wiatry, które nadciągnęły czy coś innego było powodem. Ogółem las prawie jak wymarły. Jedynie kilka dzięciołów było słychać i widać ("ustrzeliłem" samicę dzięciołka, jeszcze nie miałem tego gatunku w kolekcji). Poza tym gile, 1 mysikrólik i tyle. Nastawiłem się na zimorodka, a ten przyleciał dosłownie na 20 sekund, odleciał i tyle go widziałem tamtego dnia :/ Dziwne, bo pogoda była ładnego tamtego dnia.
Zatem życzę owocnych kadrów jeśli jeszcze tam jesteś :)