PDA

Zobacz pełną wersję : Czy są tu brodacze? :)

spiritus
26-11-2020, 12:47
Zapewne są :)

Szukam jakiegoś trymera, którym mógłbym sam sobie brodę skrócić na odpowiednią długość i wygolić do zera niektóre miejsca. Co polecacie?
Maszynka do włosów trochę za duża jak dla mnie a typową golarką brauna mogę tylko ogarnąć się na gładko.
Szukam czegoś poręcznego na akumulator, z różnymi nasadkami.

90s
26-11-2020, 13:08
U mnie to nożyczki, golarka do wąsów, włosów i zwykła maszynka do golenia. Nie wiem czy ogarniesz wszystko jednym sprzętem. Do tego moją brodą się zajmuje moja gołowąsa:)

zdyboo
26-11-2020, 13:17
Ja mam Philipsa MG7770 chyba w tej najbogatszej wersji wyposażenia. Używam raz w tygodniu i jedno ładowanie aku wystarcza na rok.
Można myć pod kranem. Podstawowa nakładka umożliwia cięcie w zakresie 3-7 mm ustawiane co 1 mm.

TOP67
26-11-2020, 13:56
Ja od jakiegoś czasu używam Philips Multigroom series 7000. Mam zestaw z 15 nakładkami, ale teraz bym kupił ten z futerałem.

Ma nasadki do wszystkiego. Ogarniam nim włosy na głowie, plecach, w uszach i tam gdzie nie wypada pisać. Na co dzień wygalam twarz do zera malutką golarką, a brodę regulowaną nakładką.
Z wad, to jedynie trymer do wąsów jest nieco za wąski.

A na wyjazdy mam Philips OneBlade. Nie wygala tak gładko, ale na dzień wystarczy. Da się tym też przyciąć wąsy i brodę, chociaż dużo wolniej. Również ma nakładkę na jajka ;)

zdyboo
26-11-2020, 14:11
Mam zestaw z 15 nakładkami, ale teraz bym kupił ten z futerałem.

Tomku, futerał jest strasznie duży w stosunku do trymera. A i tak nie mieści wszystkiego. Do przechowywania w domu jest OK, ale w podróż jest za duży MZ.

akustyk
26-11-2020, 15:00
u mnie sie to zona nazywa.

jak narzeka, ze za duzo mi wyroslo, to zabieram do lazienki i daje nozyczki w rece z poleceniem, zeby wyciela absolutnie minimum potrzebne jej do szczescia. po 3 minutach i negatywnej odpowiedzi na "Franciszka Jozefa tez moge?" (odpowiedzi mojej na pytanie malzonki - cobysmy sie zle nie zrozumieli) sytuacja jest rozwiazana, moge pare tygodni spokojnie zarastac

TOP67
26-11-2020, 15:36
Tomku, futerał jest strasznie duży w stosunku do trymera. A i tak nie mieści wszystkiego. Do przechowywania w domu jest OK, ale w podróż jest za duży MZ.

W podróż tego nie zabieram. Ale w woreczku ciężko wyszukać odpowiednią końcówkę. Fakt, że szukam raz na miesiąc. Podstawowe dwie mam na wierzchu.

zdyboo
26-11-2020, 15:51
A to akurat do tego futerał jest świetny. Mieści trymer z nakładką regulowaną oraz trzy dodatkowe nakładki. Te akurat najbardziej potrzebne.