PDA

Zobacz pełną wersję : Nauka fotografii - kurs stacjonarny / online / książki?

misiek43210
25-11-2020, 13:27
Witam wszystkie Panie i Panów,
przymierzam się do sprezentowania swojej dziewczynie jakiegoś kursu fotografii / książki / kursów online.

Jakie kursy moglibyście polecić? Nadmienię tylko, że moja dziewczyna nie jest kompletnym amatorem, można powiedzieć że sporo rzeczy wie, ale potrzebuje się dokształcić żeby czuć się pewniej w fotografowaniu.
Z tego względu czy polecicie jakieś kursy na terenie Wrocławia lub może jakieś książki, dzięki którym można polepszyć swoje umiejętności? Docelowo chciałaby wykonywać sesje narzeczeńskie, sesje dziecięce i innego pokroju fotografie. ;)

Czy takie kursy dostępne na terenie Wrocławia, np. kursfoto.pl są coś warte? Czy może lepiej zainwestować w dobrą książkę która opisuje wszystkie fajne kombinacje używania ISO i innych parametrów? Fajnie byłoby, gdyby taki kurs lub książka zawierały też informacje na temat sprzętu fotograficznego, który może być użyteczny w w/w sesjach.

Zatem proszę o wszelkie porady.

Dziękuję za pomoc,
pozdrawiam

KaarooL
01-01-2021, 00:32
misiek43210

Optymalnie jest oglądać porządne zdjęcia, praktykować a efekty wstawiać na forum do oceny. Kurs kursem - w kilkanaście godzin nikt nikogo nie nauczył focić...

Portret jest jedną z trudniejszych dyscyplin focenia...

spiritus
02-01-2021, 18:19
misiek43210 mam nadzieję, że nie jesteś sprytnym botem i ten wątek zaraz w kosz nie poleci :D

Trafiłem dzisiaj na coś takiego:
https://ebookpoint.pl/kategorie/informatyka/fotografia-cyfrowa

Przeglądnij ofertę, może coś znajdziesz w ciekawej promocji. Sam dzisiaj nakupiłem książek i kursów za ponad stówkę a normalnie kosztowałoby to ok 300 ;)

Umbra
02-01-2021, 19:17
misiek43210

Optymalnie jest oglądać porządne zdjęcia, praktykować a efekty wstawiać na forum do oceny. Kurs kursem - w kilkanaście godzin nikt nikogo nie nauczył focić...

Portret jest jedną z trudniejszych dyscyplin focenia...

Ja bym powiedział, że jedną z łatwiejszych.

Moim zdaniem kursy online i warsztaty. Jak chce robić dziecięcą, to musicie znaleźć fotografa, który robi takie zdjęcia, jakie się wam podobają (z dziecięcej np. MK Słowińscy robią fajne imo i będą warsztaty online) i wybrać się do tej osoby na warsztaty. To samo z fotografią ślubną.