PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Raz a na temat.

Zaziel
01-07-2007, 01:25
Temat portret, modelka Karolina. Pozdrawiamy wszystkich "milusińskich"

http://plfoto.com/zdjecia_new/1277252.jpg

Nikuś
01-07-2007, 01:40
Mimo, że się nie znam ale napisze to co czuje.. ;)

Modelka fajna, tło fajne, GO ładnie zapięta ;) niechybnie wzrok zchodzi na ręke do poręczy, ktora niczym ciężarek cwiczebny ;).. Modelka jest dla mnie dziwnie, a raczej nienaturalnie wygięta, co może było zamierzone-pokierowane przez fotografa ale mi nie lezy.

Powracając do "feralnej" sesji slubnej, tam jest dużo ładniejsze światlo, oryginalniejsze i to własnie jest zaletą tamtych fotek. Tu jest poprawnie ale sam bym chcial tak robic zdjęcia.

pozdrawiam

Paweł Tometczak
01-07-2007, 03:37
To nie jest portret a zdjęcie modela ale ładne. Trochę łopatki za dużo widać. To oczywiście moje skromne zdanie.

mikkay
01-07-2007, 10:46
Za Pawłem... chociaż chyba trochę brakuje ostrości na twarzy..

ozzy
01-07-2007, 11:13
mnie się podoba- Nie rozumiem też zarzutów o widoczności łopatki- przecież nie dziewczyny wina,ani fotografa, że tą łopatkę modelka jednak ma:)

themoon
01-07-2007, 12:14
nie no fajnie wyszla fotka
mi sie podoba. jest klimacik

Kamash
01-07-2007, 14:07
bardzo ładna winieta

yans
01-07-2007, 17:19
Lekko nieostre. Ale ogólnie podoba się.

wlopis
01-07-2007, 22:09
Ładny kolor, głębia ostrości, moim skromnym zdaniem fatalne ustawienie modelki, nie czytałem żadnej wcześniejszej wypowiedzi przed moją

Zaziel
02-07-2007, 01:16
"To nie jest portret a zdjęcie modela ale ładne", oraz : "fatalne ustawienie modelki" plus tym podobne wycieczki rozpromieniają moje lico niezmiennie tutaj :) Best regards.
P.S. Texty o nieostrosciach sa rownie pocieszne :D

Paweł Tometczak
02-07-2007, 06:53
"To nie jest portret a zdjęcie modela ale ładne"... ... rozpromieniają moje lico niezmiennie tutaj :)

:)
To nie wycieczka. Moim zdaniem nietrafnie nazwałeś, że tematem jest portret. :) Dobre zdjęcie modela to nie portret. Portret przedstawia a nie pokazuje osobę, historię, prawdę . IMHO Twoje zdjęcie po prostu pokazuje ładną modelkę.

pozdrawiam

Maciej-D
02-07-2007, 08:11
"To nie jest portret a zdjęcie modela ale ładne", oraz : "fatalne ustawienie modelki" plus tym podobne wycieczki rozpromieniają moje lico niezmiennie tutaj :) Best regards.
P.S. Texty o nieostrosciach sa rownie pocieszne :D

Wiesz "Zaz" (jakkolwiek to brzmi) Twoje zdjęcia są naprawdę świetne... nic tylko Ci pozazdrościć i pogratulować.
.... żebyś jeszcze był równie subtelnym i sensownym człowiekiem... a tak - pokazujesz naprawdę fajne prace, a chwile później brukasz ogólne wrażenie prostactwem i mało wyrafinowanym chamstwem.
W sposób całkowicie niekonstruktywny i żenująco-szczenięcy krytykujesz fotografie innych pisząc, że jest to Twoje prawo w wolnym, demokratycznym kraju. Teraz kiedy ktoś ośmieli się skrytykować to co publikujesz, sam nie potrafisz przełknąc ani cienia krytyki. Pełen profesjonalizm.
Apeluję o moment pomyślunku i skromnej powściągliwości.

...nie będzie "best regards" (bo to też ździebko kretyńskie i już nudne) a zwykłe pozdrawiam.

Zaziel
03-07-2007, 00:36
Paweł - przyjmijmy, ze na temat wiedzy na temat portretu dyskutowac nie bede, bo nie ma o czym w Twoim wypadku. Maciej - a czy myslisz, ze mnie obchodzi Twoje zdanie na moj temat i to na dodatek w internecie? Pokaz sie na warsztatach jakichkolwiek wspolnych a potem pokaz jakie zdjecia tam zrobiles to powiem Ci co o Tobie mysle i jako o czlowieku i jako o fotografujacym. Chcesz konstruktywnej krytyki? Chetnie, ale musial bym niejednokrotnie przytaczac podstawowe wiadomosci na temat kadrowania, swiatla, czy obrobki a mysle, ze tutaj takie podstawy kazdy juz chyba ma dysponujac takim sprzetem jakim sie wszyscy prawie tutaj poslugujemy. Odpusc wiec sobie oceny mojej postaci i wszelkie proby wrzucenia mnie do szuflady z napisem " cham" , bo tak naprawde zadnemu z Was nie ublizylem nie prowokowany (ewentualnie Waszym "pracom") a Ty wlasnie to zrobiles kolezko. Kiedys bym sie zdenerwowal, ale teraz poprostu mi to fruwa, jak zreszta inne "recenzje" tego typu ludzikow jak Ty. EOT.

RomanZWrocławia
03-07-2007, 13:04
.

PADI
03-07-2007, 13:17
Uważam, że Maciej-D bardzo zgrabnie i elegancko sformułował swoje myśli dotyczące Twojej osoby.

Ostatnio sprawiasz wrażenie jakbyś uważał się za arcymistrza fotografii, który nie musi liczyć się z nikim i niczym, bo nikt nie jest godny powiedzieć złego słowa o Twoich zdjęciach czy wypowiedziach.
Wcześniej jakoś tak nie było, albo tego nie zauważałem - nie wiem co się dzieje.

Sukienka modelki mi troche nie pasuje do scenerii, a sama modelka jak dla mnie troche zbyt centralnie w kadrze siedzi. Poza tym bardzo przyjemnie.

Pozdrawiam.