Zobacz pełną wersję : Nikon D5300 - bracketing
jerzucha
24-10-2020, 19:57
Cześć,
mam problem z bracketingiem, aparat nie robi serii zdjęć tylko trzeba za każdym razem trzykrotnie wcisnąć migawkę. nie doszukałem się w instrukcji żadnego ustawienia które powodowałoby wykonanie 3 zdjęć z automatu. Tak ma być czy czegoś nie wiem?
lukasz_kk
24-10-2020, 20:51
Masz ustawiony tryb seryjny?
jerzucha
24-10-2020, 20:57
Masz ustawiony tryb seryjny?
TAK "seryjne szybkie"
Powinieneś najpierw ustawić samowyzwalacz na odpowiednią ilość klatek ( menu..zegary, blokada AE) i w tym trybie wyzwalać spust. Po uprzednim ustawieniu parametrów wyzwalacza. Zwykły tryb seryjny służy do czego innego.
jerzucha
24-10-2020, 21:21
Powinieneś najpierw ustawić samowyzwalacz na odpowiednią ilość klatek ( menu..zegary, blokada AE) i w tym trybie wyzwalać spust. Po uprzednim ustawieniu parametrów wyzwalacza. Zwykły tryb seryjny służy do czego innego.
jest ustawione opóźnienie 2s i 3 zdjęcia
Masz włączony samowyzwalacz czasowy, masz ustawiony bracketing np. 3 kl. i nie działa?
jerzucha
24-10-2020, 21:32
zaskoczyło, dzięki za podpowiedź
po zrobieniu zdjęć tryb wyzwalania migawki wraca do poprzedniego czyli każdorazowo trzeba go ustawiać a sam bracketing pozostaje i trzeba go wyłączyć ręcznie?
Właśnie miałem pisać że w niższych modelach prawdopodobnie jest resetowanie ustawień BK. lub samowyzwalacza.
jerzucha
24-10-2020, 21:44
dzięki, troche go już mam ale odkrywam na nowo :-)