PDA

Zobacz pełną wersję : Facebook ustawienia prywatności

manfred
02-10-2020, 09:31
Nie chciał bym aby moi znajomi widzieli komentarze jakie umieszczam na facebooku na różnorodnych grupach. Czy w takim razie jak w ustawieniach "Kto może zobaczyć osoby, strony i listy, które obserwujesz?" zaznaczę "Tylko ja" to nikt nie zobaczy w swoich powiadomieniach treści które umieszczam?

sokolnik
02-10-2020, 09:32
Też bym chciał to wiedzieć :)

manfred
02-10-2020, 09:45
Zapytałem aby czasem nie okazało się, że jak to zaznaczę w ustawieniach to już nikt nic nie uwidzi co zamieszczam na swoim profilu na facebooku a tego bym nie chciał :-)

matbe
02-10-2020, 09:58
A Ty dalej walczysz, nie szkoda życia na to? :-)

https://www.facebook.com/help/211513702214269

manfred
02-10-2020, 10:03
Walczę walczę :-) bo się udzielam w postach o top model i w pracy niektórzy nie pojmują tego :-)
Tylko ciągle z uporem maniaka chodzi mi o to aby moje posty na moim profilu były widoczne dla wszystkich. Natomiast moje komentarze na innych grupach były widoczne tylko dla osób które tą grupę obserwują lub się w niej udzielają. Bo teraz jest tak że Jasiu który nie ma pojęcia o modelingu jako takim widzi co piszę w swoich aktualnościach :-)

matbe
02-10-2020, 10:20
Walczę walczę :-) bo się udzielam w postach o top model i w pracy niektórzy nie pojmują tego :-)
Tylko ciągle z uporem maniaka chodzi mi o to aby moje posty na moim profilu były widoczne dla wszystkich. Natomiast moje komentarze na innych grupach były widoczne tylko dla osób które tą grupę obserwują lub się w niej udzielają. Bo teraz jest tak że Jasiu który nie ma pojęcia o modelingu jako takim widzi co piszę w swoich aktualnościach :-)

To zależy od widoczności grupy.
43722

manfred
02-10-2020, 10:35
Czyli jeśli wybiorę to w moich ustawieniach : Kto może zobaczyć osoby, strony i listy, które obserwujesz?" zaznaczę "Tylko ja To i tak inni znajomi będą widzieć moje komentarze na innych grupach jesli ta grupa ma widoczność ustawioną na :wszyscy

matbe
02-10-2020, 11:11
Może Ci chodzi o "obserwowanych" - ZTCW możesz wylaczyć i nikt Ciebie już nie będzie widziec w powiadomieniach, ani bliski znajomy ani obcy. Chyba o to Ci chodzi.
https://www.facebook.com/help/273948399619967/?helpref=hc_fnav
Mieszasz udostępnianie, pisanie postów z pisaniem na grupach.

Teraz sam zglupiałem, ale co napisałes moze miec sens - "Tylko ja" w ustawieniu stron może się przełożyć na brak wyswietlania u kogoś w feedzie, natomiast po wejściu na daną grupe oczywiście można trafić na Twój komentarz czy post.

manfred
02-10-2020, 13:00
Nie mieszam udostępniania z pisaniem postów i pisaniem na grupach. Przykład z życia. Napisałem komentarz na stronie facebook TopModel TVN a mój kolega, który jest moim znajomym w swoich aktualnościach dostał powiadomienie że "manfred pisze coś ns stronie tvn u " :-) On nie ma pojęcia o tym że jest top model i że TVn na Facebooku umieszcza wpisy. No ja juz prościej wytłumaczyć tego nie potrafię :-(

matbe
02-10-2020, 13:21
Pytałeś o grupy a teraz piszesz o stronie tvn :-)

To rozwiązanie podałem(znaczy sam doszedłeś) Osoby i strony które obserwujesz ustaw na "Ja" wtedy nie powinieneś byc w feedzie znajomych nawet tych którzy mają Cię w obserwowanych. W sumie żaluję ze sam dopiero teraz to zrobiłem..

manfred
02-10-2020, 13:53
Pytałeś o grupy a teraz piszesz o stronie tvn :-)

Czyli pomogłem Hura :-) Ale dzieki Tobie dowiedziałem się, że są grupy które udostępniają komentarze wszystkim. Czyli mój znajomy nie będąc członkiem grupy i tak widział co piszę bo mu się to wyświetlało w jego Aktualności. I są grupy które komentarze wyświetlają tylko osobom które do tej grupy należą. I wtedy on moich komentarzy nie widział. Teraz w końcu mogę pisać co mi ślina na język przyniesie :-)

jurkarol
02-10-2020, 15:11
Wszystko w fb tak jest rozdrobnione w opcjach, żeby zostawić jakąś furtkę. A i tak nie da się wszystkiego ustawić, bo musisz oglądać reklamy.dopasowac tylko można.

manfred
02-10-2020, 15:31
Ogólnie nowy facebook to jakaś padaka. Dostając powiadomienia zamiast w dymku informacji z jakiej grupy to mam imiona i nazwiska kto napisał post i kto odpowiedział Nic mnie tak nie irytuje jak to właśnie.

crusiek
02-10-2020, 15:49
Podobno wymyślono wtyczki do przeglądarek, które ten stary layout niejako przywracają :D

manfred
02-10-2020, 15:53
Królu złoty jak jak jak podpowiedz :-)

MAM !!!!!!!!!!! Człowieku jeszcze nikt mi tyle frajdy nie sprawił co TY

crusiek
02-10-2020, 15:58
Się wie, krety często sprawiają frajdy :) ;)