Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] jesien w Niderlandach
kilka zdjec z zeszlej jesieni w niskich krajach. fajna byla, az milo sobie przypomniec jak fajna potrafi byc ta pora roku (tegoroczna zaczela sie dramatycznie: cieplo i mokro zeby smarac i kaszlec, a niebo totalnie beznadziejne do zdjec :cry: )
wiekszy zestaw: https://www.flickr.com/photos/bartrozanski/albums/72157716088146396
1. Zaanse Schans
43702
2. nad jeziorkiem Noord Aa
43703
3. zloto Holandii: przeblysk niskiego zachodzacego slonca i burzowe chmury w tle.
43704
4. palacyk Duivenvoorde
43705
5. w srodku wielkiego niczego. Krimpenerwaard i wiatrak we wsi Vlist
43706
6. reszta porannej mgly nad rzeka Zaan
43707
bonus, nielandszaftowy
43708
paparapa
01-10-2020, 12:32
Jak dla mnie 2, 3, 6. Świetne fotki :).
W jedynce mz za dużo nieba.
Kojocisko
01-10-2020, 12:42
świetny secik, lubię zdjęcia mówiące "a może rzucic wszystko i pojechać do Holandii?"
2, 6 i bonus, za minimalizm :) Pozostałe ładne, kolorki boskie, ale trochę się na nich za dużo dzieje. A te które wymieniłem - jak senne marzenia.
Mieszkałem rok w Holandii i za każdym razem gdy widzę Twoje zdjęcia wraca tęsknota za tym jakże uroczym krajem. :)
Mieszkałem rok w Holandii i za każdym razem gdy widzę Twoje zdjęcia wraca tęsknota za tym jakże uroczym krajem. :)
w sumie rozumiem, ale jak popatrze za okno albo przypomne sobie jak mnie raptem 2 godziny temu wyp* od wiatru, kiedy sterczalem nad statywem... to powiem tak: w tym kraju jest cudownie zielono, zgadza sie, ale skads to zielone sie bierze. i tego "czegos" czasem kapie ciut za duzo. a dzieki wiatrowi bynajmniej nie zawsze kapie z gory na dol, czasem deszcz idzie z boku :) zwlaszcza w pazdzierniku i listopadzie duzo jest tych dni, kiedy chcialoby sie spakowac i pojechac gdzies w normalny klimat dla ludzi. bo jak to sie u nas mowi: Holandia ma cudowny klimat... o ile jestes roslina :(
paparapa
04-10-2020, 11:41
w sumie rozumiem, ale jak popatrze za okno albo przypomne sobie jak mnie raptem 2 godziny temu wyp* od wiatru, kiedy sterczalem nad statywem... to powiem tak: w tym kraju jest cudownie zielono, zgadza sie, ale skads to zielone sie bierze. i tego "czegos" czasem kapie ciut za duzo. a dzieki wiatrowi bynajmniej nie zawsze kapie z gory na dol, czasem deszcz idzie z boku :) zwlaszcza w pazdzierniku i listopadzie duzo jest tych dni, kiedy chcialoby sie spakowac i pojechac gdzies w normalny klimat dla ludzi. bo jak to sie u nas mowi: Holandia ma cudowny klimat... o ile jestes roslina :(
U mnie parę kilometrów "bliżej" ta sama masakra.... Nawet większa bo wiatraków nie ma. :lol:
Ładna ta holenderska jesień. Najbardziej na 2 i 4. Sielsko i pastelowo.