Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Hjoerna
paparapa
25-09-2020, 17:24
Hej
Mam dziś dla was parę fotk z fajnej górki Hjoerna, która znajduje się w okolicach Skarbergfloget.
1
43501
2
43502
3
43503
...
marcin255
25-09-2020, 17:38
Ładne kolory na 1
Fajne kadry, i ladnie poswiecilo. Zazdraszczam!
Dominik90
25-09-2020, 18:07
Mnie też fotka nr 1 urzekła kolorystyką. W 3. super lustrzane odbicie w wodzie :)
Jedynka dla mnie nr 1, za kadr, kolor, ładnie wykorzystałeś miejsce, nawet to trawsko mi nie przeszkadza.
Potem w kolejności trójka i bardzo dobre wykorzystanie odbicia w kadrze.
Dwójka jest też ok, ale czegoś mi w niej brakuje, albo czegoś może jest zbyt dużo. Jakoś nie umiem sprecyzować myśli,
może to wina piątku ;)
Nikodemo
27-09-2020, 01:03
Brak jeszcze tego czegoś co można zaobserwować u mistrzów krajobrazu, ale jesteś na dobrej drodze. Gratuluję.
paparapa
04-10-2020, 11:46
Dzięki za wpisy i komentarze.
Ciężko wrócić do szarej i smutnej rzeczywistości ....
A krzesło przed kompem jakoś mało wygodne mi się wydaje :lol:.
Kolejne zdjęcie z innego miejsca.
4
43756
...
Bardzo ładna czwóreczka :)
Podobaja mi sie te krajobrazy. Szczegolnie kolorystyka. Wyroznilbym 3. za kompozycje.
Bartolini82
04-10-2020, 20:16
Zapytam od strony technicznej. Czy fotki jak 1 i 3 są robione jako składak z 2 zdjęć, gdzie najpierw ostrość łapie się na odbicie w wodzie, a później na resztę zdjęcia (czy jego górę) czy to faktycznie 1 pstryknięte zdjęcie?
Zdjęcia bardzo mi się podobają.
paparapa
04-10-2020, 21:12
Zapytam od strony technicznej. Czy fotki jak 1 i 3 są robione jako składak z 2 zdjęć, gdzie najpierw ostrość łapie się na odbicie w wodzie, a później na resztę zdjęcia (czy jego górę) czy to faktycznie 1 pstryknięte zdjęcie?
Zdjęcia bardzo mi się podobają.
To są, jak napisałeś pojedyncze pstryknięcia. :)
Dzięki za odwiedziny i komentarze :).
.
1-3 wyglądały spoko ale 4 to kurczę zrobiło robotę. To zupełnie inny level. Świetne zdjęcie w kapitalnych warunkach. Do tego pierwszorzędna obróbka.
paparapa
06-10-2020, 11:14
1-3 wyglądały spoko ale 4 to kurczę zrobiło robotę. To zupełnie inny level. Świetne zdjęcie w kapitalnych warunkach. Do tego pierwszorzędna obróbka.
Dzięki :)
Trafiłem na moment.... A zapowiadał się deszcz i dwa dni wyjęte z życiorysu .:)
Nie będę zakładał nowych wątków dla kolejnych zdjęć. Wydaje mi się, że lepiej jak będą tutaj, w jednym miejscu.
5
43844
...
5. Jak najbardziej na plus. Podoba mi sie.
paparapa
07-10-2020, 10:46
5. Jak najbardziej na plus. Podoba mi sie.
Cieszy mnie to bardzo. :).
Spędziłem tam chwilę i zrobiłem trochę różnych fotek. Nie sposób ich wszystkich pokazać. Jestem na etapie segregowania materiału z wyjazdu i są to zdjęcia testowe.
Zastanawiam się jak je najlepiej przygotować do prezentacji.
W międzyczasie jeszcze jedna fotka z tego miejsca. Zrobiona w nocy przed godziną pierwszą. Niby ciemno, ale jednak nie całkiem.... Nie miałem konceptu jak do niej podejść. Jak ustawić jasność i kontrast....
W końcu zatrzymałem się na takiej wersji. Co o tym sądzicie?
6
43897
...
Set znakomity pod wieloma względami. Kompozycja, obróbka, czas i przestrzeń, naturalizm. Numer 4 najszersze spojrzenie i moim zdaniem najciekawsze
paparapa
09-10-2020, 22:30
.
Reine, kutry rybackie nie wypłynęły na łowiska.
7
43962
...
Siódemka mi się bardzo podoba.
Bardzo fajny set. Kolory w czwórce naturalnie oddają atmosferę zachódu słońca.
Jedynie w piątce zwraca moją uwagę zbyt mocna obróbka pierwszego planu.
paparapa
27-10-2020, 23:43
Bardzo fajny set. Kolory w czwórce naturalnie oddają atmosferę zachódu słońca.
Jedynie w piątce zwraca moją uwagę zbyt mocna obróbka pierwszego planu.
Dziękuję za opinię :).
8
44626
Ładne miejsce, przyjemny kadr, światło, brak deszczu :)
paparapa
28-10-2020, 00:31
Ładne miejsce, przyjemny kadr, światło, brak deszczu :)
Dziękuję bardzo :).
W tym roku lato dopisało. Pogoda była jak na to miejsce bardzo dobra. Oczywiście deszcz też był. Ale do tego pewnie jeszcze dojdziemy :).