Zobacz pełną wersję : _WPK4385 The Crossroads
43036 (https://wpkx.pl/_WPK4385%20The%20Crossroads.jpg)
Nikodemo
12-09-2020, 01:31
Tym razem z przykrością muszę skrytykować Twoją pracę. Jeśli chodzi o kadrowanie - wydaje mi się, że jest bardzo niestaranne. Krzaczor po lewej zbędny.
zeberek1
12-09-2020, 05:19
Tak wpkx ! To prawda... Siekierkie trzeba wozić zawsze...
Panowie, macie całkowitą rację.
Zawsze staram się mieć ze sobą siekierę marki Fiskars, a nierzadko również piłę łańcuchową marki Husqvarna - nawet, gdy jadę gdzieś rowerem - dlatego moje kadry są zwykle tak staranne.
Niestety, tuż przed zrobieniem tego zdjęcia pożyczyłem sprzęt pewnemu Nikoniarzowi, który swój oddał akurat do naostrzenia a wypadła mu bardzo pilna sesja ślubna, bo PM spieszyła się na poweselną kwarantannę... :(
Proszę zatem o wyrozumiałość.
cz4rnuch
12-09-2020, 07:49
Wojtku, dynamitu też nie spakowałeś na tę sesję? Gdzie ty masz głowę?
Ach, Marcinie, chyba po prostu miałem zły dzień. :(
Nikodemo
12-09-2020, 10:22
Ja znam inne metody kadrowania niż wycinka. Jak Ci ktoś wlezie w kadr to walisz do niego z armaty?
Ja znam inne metody kadrowania niż wycinka. Jak Ci ktoś wlezie w kadr to walisz do niego z armaty?
Czy widziałeś ludzi na moich zdjęciach? No właśnie. Niech im krajobraz lekkim będzie... :)
A poza tym łatwo jest krytykować kadr widząc tylko zdjęcie - bez znajomości miejsca, w którym je zrobiono.
Ale OK - liczy się efekt końcowy.
Z tym, że ja z tego efektu jestem całkiem zadowolony - nic mnie nie razi i wszystko pasuje.
Ująłem co chciałem i jak chciałem, a lepiej się po prostu nie dało.
Przy tym ten oderwany od podłoża fragment drzewa z lewej tylko na pierwszy rzut oka wydaje się rażący.
Na drugi rzut jest przeciwwagą do grupy drzew po prawej oraz otwarciem kadru podobnie jak fragment kukurydzy po prawej - co łącznie wywołuje efekt niedopowiedzenia... i niepokoju.
Tym niemniej dziękuję bardzo za Twoją opinię.
Nikodemo
12-09-2020, 15:09
Gdybym aż tak miał analizować każde zdjęcie na tym forum życia by mi nie starczyło a dalej byłbym głupi.
Ale to Ty mnie sprowokowałeś do tej analizy. :D
Husqvarny może nie wziąłeś ale mam wrażenie jakby dla Brenizera znalazło się miejsce w torbie ;)
jurkarol
12-09-2020, 16:10
Buldożerem kadrować!
Husqvarny może nie wziąłeś ale mam wrażenie jakby dla Brenizera znalazło się miejsce w torbie ;)
O matko!
Musiałem użyć wyszukiwarki, by sprawdzić, co to...
Czemu wszyscy poza mną mają parcie na szeroki kąt i panoramy? Powinienem się leczyć?
Mother should I break the wall?
Oj tam, zaraz leczyć ;) pobawić się warto zwłaszcza jak się posiada jasne szkło (najlepiej około 80mm)
Plastyka jaką uzyskałeś na powyższym obrazku jest podobna do bokeh panoramy (polska nazwa) stąd skojarzenie
Szerokim bawiłem się kilka razy, co zawsze utwierdzało mnie w przekonaniu, że nie moje klimaty.
A plastyka na obrazku najzwyklejsza z najzwyklejszych - z 1.4/50.
PS Najzwyklejsza dla mnie.
PS2 Dziękuję.
markoniMark
28-07-2024, 14:17
To i kukurydzę z prawej wyciąć trzeba. Dla równowagi.
Kolejny archeolog spamer się urodził.
To i kukurydzę z prawej wyciąć trzeba. Dla równowagi.
Wycięli ją cztery lata temu...