PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] "mój przyjaciel Lucyfer"

robank
07-09-2020, 21:15
witam ,

Ostatnio miałem trochę więcej czasu aby poćwiczyć sobie fotografię portretową na kimś innym niż na sobie :-)
Oto rezultat tej sesji, jedno z wielu z sesji ale tylko to jest po edycji
wrzucam kolor i b&w chociaż mnie osobiście bardziej pasuje b&w

jestem ciekaw Waszych opinii

1.

42941

2.

42942

KaarooL
25-10-2020, 14:10
Czarno-białe jest lepsze, bo nie widać "niemęskiego" koloru koszuli. Nos do przyciemnienia.

Myślę że mr lucyfer nie goliłby klaty, ale to taki detal niekoniecznie zależny od Ciebie.

ksh
25-10-2020, 15:47
Fajne ale nazwa nie pasuje, zdecydowanie B&W.

matbe
25-10-2020, 18:10
Czarno-białe jest lepsze, bo nie widać "niemęskiego" koloru koszuli. Nos do przyciemnienia.

Myślę że mr lucyfer nie goliłby klaty, ale to taki detal niekoniecznie zależny od Ciebie.A to makijaż i wydepilowana klata są męskie? xD

Teu
25-10-2020, 18:39
Ładna fotografia i obróbka, ale aż prosi się o zmianę koloru koszuli na krwiste bordo - dałoby to charakteru.
Konturowe po lewej stronie, odrobinę, minimalnie za mocne na twarzy. Na koszuli do zredukowania moim zdaniem.
Całość jak najbardziej na plus, z dwóch powyższych - czarno białe prezentuje się lepiej.

fafniak
26-10-2020, 09:38
Inspiracja serialem ?

zacznę może trochę z innej strony.
Nie pamiętam kto i czy dokładnie te słowa ale ktoś powiedział że zło wygrało batalię o nasze umysły. Dlaczego? Bo my sami zaczeliśmy zło przedstawiać w sposób atrakcyjny, czasem niejednoznaczny a w przeciwną stronę poszedł wizerunek Boga. To tak na marginesie obejrzenia serialu Lucyfer (i nie tylko bo jest masa tego typu tytułów)
Teraz co do zdjęcia. Stylizacja odgrywa tu kluczowa rolę i według mnie jest ona niedopracowana.
Biorąc pod uwagę postrzeganie zła, które miesza w umysłach ("możesz być kim chcesz") to zatrzymałeś sie w pół drogi. Według mnie należało zatrzymać sie na kreacji lucyfera w postaci "bankstera"/niebieskich kołnierzyków ;) i popracoweać światłem mimiką albo pójść w wielo....płciowość/role społeczne (nie pamiętam tej nowomowy) ale w sposób wyważony.
Ot takie moje przemyślenia.
A wszystko zepsuł tytuł ;)
A tak efekt jest nijaki. Meskość rozbita przez koszulę, wygoloną klatę i słabe spojrzenie zakończone mało pasująca fryzurą

doors
27-10-2020, 20:22
Mimo, ze moim zdaniem kolor koszuli dobrze zgrywa sie z kolorem oczu, to jednak stawiam na B/W.