PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] [wspinaczka] Gorges du Verdon

sruba
01-09-2020, 22:15
Wizyta we francuskim wąwozie Verdon. Mimo, że ściany tego wąwozu dają wspaniałe możliwości wspinania wielowyciągowego, to na początek jednak sektor sportowy - gigantyczna grota La Ramirole. Na drodze "Et Dieu crea la flamme..." 8a+ wspina się zawodniczka Ida Kupś (KS Korona, Scarpa Team Poland, Black Diamond).

1.

42804

Kojocisko
01-09-2020, 22:34
Mam lęk wysokości przy tym zdjęciu. To niełatwe zdjęcie, zważywszy na mnogość kolorów i chęć pokazania zawodniczki. Imponujące.

Myszowor
01-09-2020, 22:38
Świetnie to wszystko poukładałeś, czasami się zastanawiam czy robiąc te fotki stoisz na jakiejś desce ;)

sruba
01-09-2020, 23:23
Dziękuję, niełatwe z wielu względów - logistyki, kompozycji... sama La ramirole jest grotą, ale zawieszoną kilkaset metrów nad dnem wąwozu, ekspozycja była niesamowita... w zasadzie to zabrakło mi kilku mm szerokiego kata, chciałem pokazać więcej prawej strony z rzeką... Tu już musiałbym mieć 14-15 mm... Myszowor - nie, tak dobrze nie ma :-D wiszę na linie i jedynym udogodnieniem jest materiałowa "ławeczka" pod d..., bo długie wiszenie w uprzęży jest turbo niewygodne... Dzięki za wizytę i komentarze :-)

sruba
02-09-2020, 22:36
Oprócz La Ramirole wspinanie sportowe oferuje także nieco mniejszy sektor La bauchet. Wspina się Karolina Ośka na drodze "Malediction" 7a+.

2.

42818