Zobacz pełną wersję : Latarnia
Kartofelinder
31-08-2020, 17:04
Zona powiedziala mi rok temu, ze by chciala w sypialni miec zdjecie latarni. W tym roku otrzymalem wiadomosc, ze skoro nie chce mi sie przejechac nad morze i zrobic, to ona kupi fajne w Ikei. Zauwazywszy, ze sprawa zawisla na ostrzu noza, spakowalem graty i pojechalem, przez nieuwage adkladajac tez filtr purpurowy zamiast ND. Wcale nie zaluje.
Kilka minut przed zachodem slonca.
42730
Wind Mill
31-08-2020, 22:23
Wcale ten róż nie przeszkadza; ale z drugiej strony człek ciekawy jak by to było bez tego filtra.
jak widać z powyższego obrazka, czasem należy się słuchać żony. ;)
Aż mi się zachciało kupić taki filtr i może jakiś zoom krajobrazowy, chociaż ja w krajobrazie jestem słaby jak sik węża. :P
Kartofelinder
03-09-2020, 20:01
Ja rowniez nie czuje, zeby krajobraz byl moja szczegolnie silna strona, ale probuje swoich sil, bo ogolnie mam dosc juz portretow wiszacych na scianie. Street na sciange sie nigdy nie nadawal, wiec porzucilem ten nurt w calosc
Filtr zdjalem 8 minut pozniej bo sprawial problemy w pracy pod swiatlo. Zrobilem nieco bardziej klasyczne ujecie, ktore mialo zostac w szufladzie, ale skoro padlo pytanie:
42831
Po obejrzeniu zdjecia (ktore mi sie nie podoba) poczytalem wpisy na blogu (ktory mi sie podoba). Pozwole sobie na maly off: kolega wspomnial w ostatnim wpisie o Robercie Capa- tu slow pare o jego reportazu z D-Day https://petapixel.com/2019/02/16/debunking-the-myths-of-robert-capa-on-d-day/
Kartofelinder
03-09-2020, 21:44
Ten blog to prehistoria na rowni z D-Day prawie. Co jakis czas mysle, zeby moze znowu zaczac cos pisac, ale wiadomo jak to jest - gdyby mi sie chcialo to bym to pewnie robil...