PDA

Zobacz pełną wersję : wodospadzik w podkrakowskiej dolince

Daro69
17-08-2020, 21:42
1/
42273

2/
42274

3/
42275

ck_dezerter
18-08-2020, 19:54
Witam,
To "szum" w Będkowskiej? Fajne, chyba najbardziej mi pasuje trójka, bo z nietypowej perspektywy (z góry). Wszyscy zwykle robią tam z dołu, tak jak na jedynce. Kolorki dość fajne wyszły, a jest tam dość ciemno. Ja wiele razy mierzyłem się z tą miejscówką, ale nic ciekawego nie udało mi się tam zrobić.
pozdrowienia!

Daro69
18-08-2020, 20:34
Zgadza się , to wodospad Szum w Dolinie Będkowskiej. Nie mam zbytnio doświadczenia w takiej fotografii ale spodobało mi się i walczyłem jak mogłem. Miejscówka fajna ale faktycznie bardzo ciemna, miałem do dyspozycji tylko filtr ND 1000 no i oczywiście statyw więc był problem a nie wziąłem wężyka więc moje czasy naświetlania musiały się kończyć na 30s co i tak nie dawało prawidłowej ekspozycji więc ratowałem się podwyższaniem iso i zmniejszaniem wartości F ale coś tam wyszło jak widać. Chyba jeszcze jest fajny wodospadzik w Dolinie Bolechowickiej ale tam nie byłem, trzeba będzie odwiedzić i tą miejscówkę. Pozdrawiam.

ck_dezerter
18-08-2020, 20:45
W Bolechowickiej jest chyba jeszcze ciemniej przy wodospadzie. Byłem tam ok 2 tygodnie temu, ale tylko z lekkim zestawem (o statywie nie było mowy) więc nawet się nie przymierzałem. Sam wąwóz jest kapitalny, roślinność i otoczenie zupełnie niepodobne do tego z Będkowskiej, zdecydowanie warto się wybrać.
pozdrowienia!