Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 18/2020 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór! :)
W głosowaniu 18 edycji zabawy mamy 17 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 4 (słownie: CZTERY!!!) prace jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: joint
Termin głosowania zakończy się za 4 dni - piątek (14.08.2020)
joint - przypominam o wyróżnieniu jednego ze zdjęć przed zakończeniem głosowania na PW, maila...
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
Oryginał
42106
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1Zi-0kO2WDbPR0FjDpOzBSGHAwLJ5tSsZ/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
42117
2
42116
3
42115
4
42114
5
42113
6
42112
7
42111
8
42110
9
42109
10
42108
11
42121
12
42120
13
42119
14
42118
15
42124
16
42123
17
42122
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
A co to tutaj się porobiło, że aż tylu chętnych do zabawy? Wszyscy już po urlopie? :D
Co tu tak mało spam... ten... komentarzy?
Trzeba rozkręcić Kreciowisko :D
Tu na razie jest Kreciowisko ale będzie... eee... może wulkanisko? ;)
Jak tu sie rozkręcimy to za wiele nie zostanie :mrgreen:
To może wysypisko zamiast wulkanisko? ;)
5 głosów, co to ma być? Głosować by Krecik zacieknął :mrgreen:
spiritus
11-08-2020, 11:14
5 głosów, co to ma być? Głosować by Krecik zacieknął :mrgreen:
Melduję o wykonaniu zadania :mrgreen:
Łoooooosim :D
Nikt nie chce zobaczyć cieknącego Krecika? :D
Nikt nie chce zobaczyć cieknącego Krecika? :D
Ja kcem. Byłem 10. :D
No to pocieknę....
1 miejsce to dwie prace z głosem przewagi.
2 miejsce to pięć prac.
3 miejsce to trzy prace z głosem straty.
Jedna sztuka jest bezgłośna i bezszelestna [emoji6]
10/17 na podium. Ciekawe...
Ta bezgłośna to pewnie moja. ;)
A na końcu okaże się, że siemalysy'ego. :mrgreen:
To wszystko zostanie w rodzinie :mrgreen:
siemalysy
11-08-2020, 21:20
A na końcu okaże się, że siemalysy'ego. :mrgreen:
Patrzcie go... Jaki pewny :-P
No właśnie nie. Zgaduję tylko. Krecie, oddaj moją szklaną kulę. Albo cierp konsekwencje. :lol:
Twoja kula przecież poszła na panele ;) Trzeba wyczyścić kwadrat póki gdzieś tam na norki poluje :D
No własnie czyszczenie norki jako konsekwencje rozumiem.
Szklanej kuli nie ma, odkupił ją jakiś arab, coś mówił o 2020 roku... z przerażeniem [emoji23]
A jednak... Czyli dobre wizje miałem. Chciałem się upewnić, to Kret zaiwanił...
Wizje, chyba halucynacje [emoji23]
Wizje to ma Jackowski [emoji6]
Jackowski to ma dopiero haluny... :roll:
5 głosów i Krecik znów będzie mokry... znaczy zacieknięty :mrgreen: do dzieła ludziki :D
Mokry krecik, no, no, brzmi sexy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Szesnaście głosików na umrzyka skrzyni ….
Ciężkoo idzie. W TMT też. ¯\_(ツ)_/¯
To idę dalej trzepać przyrodę :D
Mały zdziś:
42151
tbogdanowicz
13-08-2020, 06:41
Sympatyczny, ale ten czubek gałązki koło głowy sprawia wrażenie, jakby był częścią zwierzaczka.
To teraz już nie norki a żaby? Krecionowa :mrgreen:
Sympatyczny, ale ten czubek gałązki koło głowy sprawia wrażenie, jakby był częścią zwierzaczka.Ona tak śmiesznie stała że w sumie sam nie wiem czy to gałązka czy co innego [emoji23]
To teraz już nie norki a żaby? Krecionowa :mrgreen:Mam jeszcze japąka, motylka, pszczółki i muszkę [emoji23]
Pazerna bestia :mrgreen: Zaraz zaraz... pająki... muszki... Renfield? Znaczy się Krećfield? :roll:
Ty nie miałeś urlopować? 7.20 i na forum :D to już jest uzależnienie :-P Nie to co ci co teraz w robocie siedzą. To normalne :mrgreen:
No bo mi telefon pika i pika to co miałem zrobić [emoji23]
Pika pika czuuuu :D Powiadomienia, powiadomienia, urlop, nie moge odebrać, nie mog... xD
https://media.giphy.com/media/U2nN0ridM4lXy/giphy.gif
A później, cholera, ostatnia kreska
https://i.chzbgr.com/full/8169068800/hDCD62E61/classic-one-of-the-best-pikachu-gifs-ever-made
Cóż, skoro od rana oglądam JSONa, to coś jest nie tak [emoji23]
https://youtu.be/55lySOwqF1c
Hahahaha :D Obejrze później cosik więcej :D
Mam jeszcze japąka, motylka, pszczółki i muszkę [emoji23]Zapomniałbym, jeszcze mam półnagą panią [emoji23]
Nie wolno tak przetrzymywać, prędzej czy później będziesz ją musiał wypuścić :D
Nie wolno tak przetrzymywać, prędzej czy później będziesz ją musiał wypuścić :DDamn [emoji23]
https://media.makeameme.org/created/if-there-are-wnm6fb.jpg
https://media.makeameme.org/created/if-there-are-wnm6fb.jpgPanie, ja tu teraz na ogródku siedzę i pije browary.
Ale wieczorem jak łapka w domu odpalę, to czemu nie, tylko czy to nie będzie musiało być w akcie hmmmm....
A dałeś sie jej napić chociaż wody?
Nie musisz na forum dawać, wystarczy na priw :D
A dałeś sie jej napić chociaż wody?
Nie musisz na forum dawać, wystarczy na priw :DNo co ty, miałbym jeszcze wchodzić w koszty? [emoji6]
Deszcz nie pada, nie napije się z kałuży. To chociaż nad jezioro zaprowadź by sobie łyczka wzięła, bo pewnie iść z kubkiem by jej przynieść to nie będzie Ci się chciało dźwigać :mrgreen:
Deszcz nie pada, nie napije się z kałuży. To chociaż nad jezioro zaprowadź by sobie łyczka wzięła, bo pewnie iść z kubkiem by jej przynieść to nie będzie Ci się chciało dźwigać :mrgreen:Jak Ty mnie dobrze znasz [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
https://thumbs.gfycat.com/WearyBraveDrake-small.gif
https://thumbs.gfycat.com/WearyBraveDrake-small.gifHahhahaha
tbogdanowicz
13-08-2020, 15:43
Zapomniałbym, jeszcze mam półnagą panią [emoji23]
To jeszcze podaj w jakim jest wieku i jeśli między 18 a XX to wysyłaj na priv :-).
siemalysy
13-08-2020, 19:16
Ale mi się trafiło. Kreciwoniku ciekaj ;-)
No więc tak:
1 miejsce to jedna praca z trzema głosami przewagi.
2 miejsce to dwie prace.
3 miejsce - jedna praca z głosem straty.
Jeśli dobrze sprawdziłem, to nie ma pracy bez głosu.
Miłego wieczoru życzę [emoji846]
Czas uciąć spekulacje.
Będąc w Bolesławcu (co mam w standardzie co roku) natknąłem się na kilka świetnych prac, które są na sprzedaż. Ta mi się bardzo mocno podobała.
(Uprzedzam, że obróbki tu niewiele, na lapku na prawdę słabo u mnie z ekranem, więc co złego to nie ja)
Jacek Opała:
42166
To to jest ta goła laska? :D
To to jest ta goła laska? :DNo a co ty myślałeś, że co? [emoji23]
tbogdanowicz
14-08-2020, 09:44
Że wolisz żywe :mrgreen:
I myślisz że dlatego ciągle kopie?
Wolisz... Wolisz to ciekawe słowo.
Niezależnie jednak od niego, w tej formie jak na zdjęciu, to jedyna, oficjalna opcja tolerowana przez panią kretową [emoji23]
Oficjalna :mrgreen::mrgreen:
tbogdanowicz
14-08-2020, 16:22
w tej formie jak na zdjęciu, to jedyna, oficjalna opcja tolerowana przez panią kretową [emoji23]
Czyli to Ona tak woli...:mrgreen:
Ostatnie chwile, zapraszam do głosowania.
Szanowni RAWkowicze....
---
1 miejsce na podium zajął joint tym samym po raz wtóry wygrywa złote kalesony ;)
2 miejsce zajęli krulewik oraz kipcior
3 miejsce zajęli And.N oraz tbogdanowicz
Autor przyznał wyróżnienie pracy nr 15.
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Poproszę joint o przesłanie RAWka do następnej edycji zabawy.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
#1 joint
42188
#2 krulewik
42192
#2 kipcior
42187
#3 And.N
42189
#3 tbogdanowicz
42190
#PRACA WYRÓŻNIONA siemalysy
42191
Cześć
Wyróżnienie przyznaję pracy numer 15 za oryginalny pomysł na przestawienie lasu - tego się nie spodziewałem :)
Pozdrawiam
joint
Przyjemnego wieczoru życzę :)
- - - - kolejny post - - - - - -
P.S.
Zdjęcie żabki zrobione na lapku wygląda tragicznie :D AjmSory :D
W końcu człowiek może oczy rozprostować na ludzkim ekranie :)
siemalysy
14-08-2020, 23:09
...
#PRACA WYRÓŻNIONA siemalysy
[/CENTER]
Cześć
Wyróżnienie przyznaję pracy numer 15 za oryginalny pomysł na przestawienie lasu - tego się nie spodziewałem :)
Pozdrawiam
joint
Przyjemnego wieczoru życzę :)
Gratulacje dla zwycięzcy ;-)
Dzięki za wyróżnienie mojej pracy. Tego się nie spodziewałem :-) Nie będę ściemniał, że bardziej spodziewałem się zerowej liczby głosów niż wyróżnienia :-D
Jointowi gratulujemy dubletu.[emoji16]
Nadane świnką morską w kajaku desantowym.
tbogdanowicz
15-08-2020, 06:33
Gratuluję zwycięzcy i nie będę ukrywał, że zazdroszczę złotych kalesonów :mrgreen:.
Dziękuję za głosy na moją wersję. Zrobiłem spokojniej niż większość (zauważyłem że często tak robię) i spodziewałem się mniejszej ilości punktów.
Na złotych kalesonach nie widać tak wypadków [emoji23]
tbogdanowicz
15-08-2020, 08:26
O to, to, to.
Właśnie taka jest ich największa zaleta :-).
Dziękuję za głosy, drugie zwycięstwo z rzędu w RAWkach i przy okazji zwycięstwo w tematycznych - jestem bardzo miło zaskoczony, moje serduszko lajkonika hobbysty bardzo się cieszy :D Małżonka pyta jak prać te złote kalesony? :D
Co do obróbki to w moim przypadku był początkowo sam LR (zdjęcie obrobione było kilka miesięcy temu :P), a teraz przed wysłaniem odrobina PS do usunięcia dwóch koszy na śmieci z centrum kadru. Zdjęcie jak widać wyszło mocno ciemne, więc najwięcej było rozjaśniania i wyciągania pędzelkiem z cieni poszczególnych obszarów, do tego usuwanie spacerujących ludzików, redukcja odblasków i delikatne naprostowanie i wykadrowanie.
RAWki do kolejnej edycji jeszcze szukam, takiej żeby było trudniej ;)
Gratulacje dla zwycięzcy ;-)
Dzięki za wyróżnienie mojej pracy. Tego się nie spodziewałem :-) Nie będę ściemniał, że bardziej spodziewałem się zerowej liczby głosów niż wyróżnienia :-D
Twoja praca najbardziej się wyróżniała spośród zgłoszonych, więc można się było tego wyróżnienia spodziewać :D W pierwszej chwili nie mogłem ogarnąć co się stało na tym obrazku ;p
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/303869-Zabawa-w-RAWki-19-2020)