PDA

Zobacz pełną wersję : Droga sesja dla SN

jurkarol
10-08-2020, 14:15
Kto z forum, przyznać się.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kosztowna-sesja-zdjeciowa-w-izbie-dyscyplinarnej/qew3y89,79cfc278

NimnuL
10-08-2020, 15:08
Ja bym tych mord nie chciał fotografując nawet za 10x więcej :-)

cybulski
10-08-2020, 16:08
rządzo to mogo robić co im się podoba, suweren wybrał

morzon
10-08-2020, 16:18
Czy ja wiem czy taka droga? 10k brutto to 8k netto. Wychodzi po ciut ponad 600zł za osobę. W tym pewnie wizaż, więc zostaje ok 500zl na osobe. Nie widziałem żeby gdziekolwiek było napisane, że będzie jedno zdjęcie na osobę. Przy 3 zdjęciach wychodzi taka imo dość standardowa stawka za portret biznesowy (ani specjalnie niska, ani tym bardziej mega wysoka).
A jeśli umowa obejmuje wykonanie zdjęcia w studio oraz plenerze/biurze etc? Do tego nie w ciągu jednego dnia zdjęciowego (bo pewnie ciężko umówić wszystkich sędziów na jeden termin) Albo różne lokacje, że trzeba do innego miasta pojechać po zdjęcie jednej osoby? Robienie sensacji w tabloidowym stylu, no bo jak to za pare portretów 10k...

cybulski
10-08-2020, 16:23
Tak na poważnie - uważam, że idea jest słuszna, skorzystać z profesjonalnego fotografa a nie jakaś "pani z administracji", skończmy już z tym "tanio taniej i najtaniej" bo na tym tak naprawdę wszyscy tracą, w każdej branży nie tylko tej.

misiak76
10-08-2020, 21:53
Ideą jest słuszna, a cena nie tak straszna jak piszą. Zdjęcia te przez długi okres będą wykorzystywane. Poza tym trzeba by zobaczyć umowę i opis zamówienia aby wiedzieć co konkretnie zawiera.

Wysłane z mojego GM1910 przy użyciu Tapatalka

fafniak
11-08-2020, 08:33
Kto z forum, przyznać się.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kosztowna-sesja-zdjeciowa-w-izbie-dyscyplinarnej/qew3y89,79cfc278

Normalna stawka, a wręcz powiedziałbym że niska biorąc pod uwagę potencjalne problemy z umawianiem i poświęconym czasem.

- - - - kolejny post - - - - - -

Ja bym tych mord nie chciał fotografując nawet za 10x więcej :-)

Cóż... rozsądek nie jest wbudowany/zaprogramowany w każdą osobę. Zamknięty w swojej medialnej bańce możesz odetchnąć z ulgą, wybrano ofertę kogoś innego ;)