Zobacz pełną wersję : Szkło
Witam, ostatnio zafascynowała mnie fotografia szkła. Przedstawiam kilka zdjęć i proszę o opinie, z góry dziękuję :)
1.
42055
2.
42056
3.
42057
4.
42058
5.
42059
Pozdrawiam
Dzięki :) Ćwiczę dalej... Porady mile widziane :)
8.
42576
9.
42577
Bardzo niechlujna robota. Szkło niewyczyszczone a naniesienie kropel i ich jakość bardzo słabe.
Jeśli chcesz się czegoś nauczyć to na tapetę weź cienkie kieliszki, ułóż kompozycję i sfotografuj ją bez horyzontu. Obiekty koniecznie całe.
Pozdro
Wiesiek
Wujot Wysłałem PW. Biorę się za dalsze ćwiczenia, wiem, że daleka droga przede mną, ale chcę w to iść.
11.
43528
12.
43529
Bartolini82
27-09-2020, 10:44
Mi się bardzo podoba nr 10.
Witam, ostatnio zafascynowała mnie fotografia szkła. Przedstawiam kilka zdjęć i proszę o opinie
zaczales od w miare latwej produktowki ktorej nie dociagnales do poziomu akceptowalnosci i rzuciles sie na szklo, ktore jest znacznie trudniejsze, chocby ze wzgledu na forme i material.
mam pytanie - czy ktorekolwiek z tych zdjec Ci sie podoba na tyle ze zrobilbys z niego wydruk min 30x40cm? jesli nie, to sa do kosza. Dlaczego? niechlujnie, bez dbalosci o szczegoly i bez panowania nad swiatlem. Zamias skakac po temetach wez jeden obiekt i cwicz do osiagneicia pozadanego rezultatu
sailor To żeś mnie podłamał... :) Jestem amatorem, w dodatku początkującym, który ma jedną lampę z allegro za stówę. Na prawdę jest aż tak źle?
sailor To żeś mnie podłamał... :) Jestem amatorem, w dodatku początkującym, który ma jedną lampę z allegro za stówę. Na prawdę jest aż tak źle?
nie mialem zamiaru Cie podlamywac. Poczatki zawsze sa trudne. Ale skaczac po tematach nic nie poprawisz. Wybierz jeden i szlifuj. Znajdz na forum watek Wujot o fotografi produktu, tam jest potezny zastrzyk wiedzy. Jedna lampa mozna zrobic bardzo duzo. Co prawda nie wiem czemu wybrales akurat taka dziedzine ktora ani nie jest wdzieczna ani latwa, ale skoro juz chcesz fotografowac produkty zamiast golych lasek to czeka cie bardzo duzo cwiczen i analizy wlasnych bledow. Zobaczysz ze jak sie postarasz to efekty beda coraz lepsze
Ciekawe zdjęcia. Na pewno nie jest łatwo panować nad odbiciami. Może kiedyś też popróbuję coś w temacie. :P
Rzuć okiem na Elixir Karsha. Ciekawe wykorzystanie szkła.