Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Bergfuhrer
Zdjęcie dla Sebastiana Fijaka - przewodnika górskiego i instruktora szkoleń lawinowych. Ciekaw jestem, co sądzicie.
1.
41983
Pomysł bardzo fajny, jednak wygląda trochę sztucznie. Zmrożona broda wyglądałaby lepiej, bardziej realistycznie.
Kojocisko
06-08-2020, 23:50
Mnie bardzo
Może i sztucznie ale za to bardzo efektownie. Myślę że model zadowolony:))
Mi się podoba.
Zgadzam się z black70, pomysł fajny ale moim zdaniem brak konsekwencji w realizacji.
Widzę śnieg, góry - spodziewam się zmarzniętej osoby a ciepła tonacja i jasność psuje odbiór.
Pozdrawiam Mirek
Bardzo dziękuję za komentarze, nie ukrywam, że był to trochę eksperyment. Ja nalegałem na sesję w plenerze, w górach, natomiast zamawiający jednak uparł się na studio. Zgadzam się, że można by poprawić temat brody, też brakuje mi takiego oszronienia, żeby jeszcze bardziej podbić wrażenie mrozu. nimnull rozważałem i próbowałem z nieco mroczniejszym klimatem, ale ostatecznie zdecydowałem się na jasną, srebrzysto-szarą tonację (ciepłą???), ponieważ taka właśnie oddaje zimno, chłód i zimowy dzień w górach, a odbijające się słońce od śniegu powoduje, że w zimie w górach potrafi być bardzo jasno ;-) Ale w tym wszystkim kolega podsunął mi jeszcze jeden pomysł, następnym razem do wykorzystania, tym razem będzie ciemno, bo w nocy ;-) Dziękuję za miłe słowa i za zgłoszenie do fotografii miesiąca :-)
Świetne zdjęcie i niesamowity klimat.
Świetne zdjęcie i niesamowity klimat.
Dziękuję :-)