PDA

Zobacz pełną wersję : Komentarze na Facebooku

manfred
29-07-2020, 05:35
Dlaczego na Facebooku jak komentuje post na danej grupie to moi znajomi widzą ten komentarz. Nie są zapisani na tą grupę nie mają z nią nić wspólnego a jednak w jakiś sposób widzą moją działalność facebukową :-)

29-07-2020, 06:01
Mnie też to denerwuje i również może ktoś to ogarnia dlaczego i jak to zablokować

Wysłane z mojego ASUS_I001DE przy użyciu Tapatalka

matbe
29-07-2020, 07:12
To zależy od ustawień grupy...

morzon
29-07-2020, 07:54
Jak grupa jest publiczna to chyba nie ma ograniczeń co do widoczności poza grupą.

manfred
29-07-2020, 09:22
Ale skąd o moimi komentarzu wie kuzyn który nie ma pojęcia o fotografii a sili się na durny komentarz

matbe
29-07-2020, 09:59
Ale skąd o moimi komentarzu wie kuzyn który nie ma pojęcia o fotografii a sili się na durny komentarz

Skąd? Z fejsbuka :-)
Serio wypadało by znać chociaż te podstawowe zasady działania portalu, na którym się udzielamy. Dziwisz się że znajomy widzi wpisy na otwartej grupie? Widzi bo mu je algorytm fejsa podsunął. W pierwszej kolejności wyświetla nowo-dodanych, potem tych z którymi mamy interakcję(lajkujemy ich posty). Osoby na które nie reagujesz znikną z feeda(w teorii, bo to jednak algorytm). Tak samo w drugą strone, ktos kto cię lajkuje będzie widzial u siebie Twoją aktywność. Na tym to wszystko polega.(i dla mnie jest to największą wadą FB).

manfred
29-07-2020, 10:19
No to w drugą stronę dlaczego a takim razie ja nie widzę moich znajomych gdzie sie i na jakich grupach udzielają?

matbe
29-07-2020, 10:30
https://www.facebook.com/help/follow

Kolekcjoner
02-08-2020, 23:42
No to w drugą stronę dlaczego a takim razie ja nie widzę moich znajomych gdzie sie i na jakich grupach udzielają?
Bo prawdopodobnie udzielają się na grupach prywatnych - tam gdzie posty widzą tylko członkowie grup.

manfred
03-08-2020, 07:45
Jedyna rada to jeśli ktoś się zagalopuje usuwam ze znajomych i po kłopocie.

manfred
15-10-2020, 11:13
Teraz wiem że jeśli grupa prywatna to moi znajomi tych komentarzy nie widzą. Jesli grupa nie prywatna nie wiem społeczna :-) to moi znajomi niektórzy mają powiadomienie w swoich Aktualnościach że " manfred skomentował taki a taki post" I to im w ich aktualnościach wyskakuje. Póki co mam ustawione tak jak wcześniej pisaliśmy i dopiero raz mi sie trafiło że mój znajomy umieścił pod moim komentarzem swój komentarz na jakieś grupie na które on nigdy się nie udzielał i nie wierze że ma takie zainteresowania czytaj modeling :-)

manfred
20-10-2020, 13:36
Niestety zmuszony zostałem do pozbycia się delikwenta z swoich znajomych gdyż jakikolwiek mój wpis pojawiał sie u niego w aplikacji na telefonie w Aktualnościach" Jakim cudem nie wiem ale wiem ze już nie będę miał durnych komentarzy z jego strony :-)

Boryszuk
20-10-2020, 13:44
zaiste
44323

...

manfred
20-10-2020, 14:18
Nie masz nic do powiedzenia to zajmij się czymś innym może pod stół wejdź. A jak na siłę chcesz błyszczeć to posmaruj się oliwką.

manfred
21-10-2020, 10:33
Zgadzam się, że to zależy od ustawień grupy. Na przykład mam grupę poświęconą free spiny bez depozytu i tylko członkowie grupy mogą zbierać informacje i komentować je. Po prostu uporządkuj ustawienia:smile:
No to juz pisałem że gdy grupa jest prywatna to mój post napisany na tej grupie nie jest widoczny w "aktualnościach" mojego znajomego. Ale jeśli grupa jest publiczna to on moje wpisy widzi w swoich "aktualnościach" :-)

Boryszuk
21-10-2020, 10:59
Ale to juz przeciez koledzy w lipcu Ci pisali...

siona
21-10-2020, 13:50
Nie masz nic do powiedzenia to zajmij się czymś innym może pod stół wejdź. A jak na siłę chcesz błyszczeć to posmaruj się oliwką.

Panie ale Borsuka to ty z szacunkiem traktuj!
Należy się!

aż musiałem tu z emerytury wejść tak mną to wstrząsnęło!

manfred
21-10-2020, 14:43
z szacunkiem
To ja Boga i żonę z córką traktuję a jak mi ktoś troluje w wątku to nie ma dla niego zmiłuj się. A kim rzesz to on jest abym miał się mu kłaniać w pas. Mniej stażu, młodszy ode mnie a zachować się nie umie.

Boryszuk
21-10-2020, 15:18
I boga w sercu nie ma.

siona
21-10-2020, 15:45
a i z rozumem też różnie... :P