PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] ...historia pewnej milosci...

Phoenix
29-06-2007, 16:32
moglbym napisac jak ja to widze i dorobic cala ideologie do zdjecia (setu)...ale wole jednakze posluchac Waszych opinii na ten temat , jak Wy to widziecie...te historie (kliknijcie na wieksze sajz):

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img140.imageshack.us/my.php?image=secik3iw8.jpg)

shadowArt
29-06-2007, 17:02
Hmmmm nie bardzo czaję.
Nie wiem co robią osoby w tle - za mało widać.
Na drugim zdjęciu jest inna kobieta niż na pozostałych dwóch.
Nie wiem co to jest za rozmyta postać/rzecz za kobietą na #2.
Nie wiem po co jest dziecko bawiące się piłką na #3.

Generalnie zdjęcia są ładne, set równiez sprawia wrażenie ładnej kompozycji.

Jednak pierwsze moje skojarzenie to zdrada. Czyli facet zdradził blondynkę z ciemnowłosą.

Tyla z mojej strony.

Zaziel
29-06-2007, 17:08
Dluzsza chwile popatrzylem na ten set, dluzsza bo musialem sie bardzo uwaznie przypatrywac co sie tam dzieje wogole. W jedynce za mocno moim zadaniem w bokehu schowales te parke za 1 planowa modelka, prawie ich nie widac, na dwojce nie rozumiem co sie dzieje za eose a przed tym panem, co to za klab? chmura kurzu? :D,w trojce z kolei kompletnie mi nie gra ten chlopaczek w tle, jest z innej bajki jak dla mnie.Inaczej by bylo jakbys go umiescil na 1 zdjeciu wtulonego w modelke roniaca lze.Generalnie zamysl i przekaz zakumalem, zmusilo do myslenia ( moze za duzo na temat o co autorowi chodzilo w szczegolach) a to znaczy , ze dobre foty i tego gratuluje. Tonacja B&W zupelnie nie w mojej estetyce, ale cala ta wypowiedz dlugawa, to tylko i wylacznie moje subiektywne wrazenia. Best regards. Zaz.

ozzy
29-06-2007, 17:39
no więc Pani blond z 1 płacze, bo przeczuwa że Pan z 2 ją rzuci. Pan z 2 ją rzuca (dosłownie... o ziemię i stąd ten kurz) dla Pani co chodzi w bieliźnie. W takim wypadku blondynka ciach go nożem. Dzieciak przyszedł popatrzeć, bo jak na razie zabijał tylko w quake'u.

Można również ubrać w bardziej patetyczne słowa;)

BRUN0
29-06-2007, 17:44
Ozzy rozkminiłeś to rewelacyjnie:), a swoją drogą secik bardzo mi sie podoba. Kadry super i dobrze że w B&W

Pozdrawiam Bruno

Niedzwiedz
29-06-2007, 18:17
jest ekstra ! dobre podejscie fajne wykonanie :) ostatnie mi sie podoba :) mozna je dac tak ostatnie jako pierwsze a drugie te pierwsze :) tez bylo by git:)

Zaziel
30-06-2007, 02:08
Roz*******ił mnie text o quake'u :DDDD

fIlek
30-06-2007, 02:13
Roz*******ił mnie text o quake'u :DDDD

A mówili, że autocenzor działa...

Zaziel
30-06-2007, 02:16
Bo ja po hamerykansku dzialam :D nie wiedziales ? :D

Phoenix
30-06-2007, 10:00
Dluzsza chwile popatrzylem na ten set, dluzsza bo musialem sie bardzo uwaznie przypatrywac co sie tam dzieje wogole. W jedynce za mocno moim zadaniem w bokehu schowales te parke za 1 planowa modelka, prawie ich nie widac, na dwojce nie rozumiem co sie dzieje za eose a przed tym panem, co to za klab? chmura kurzu? :D,w trojce z kolei kompletnie mi nie gra ten chlopaczek w tle, jest z innej bajki jak dla mnie.Inaczej by bylo jakbys go umiescil na 1 zdjeciu wtulonego w modelke roniaca lze.Generalnie zamysl i przekaz zakumalem, zmusilo do myslenia ( moze za duzo na temat o co autorowi chodzilo w szczegolach) a to znaczy , ze dobre foty i tego gratuluje. Tonacja B&W zupelnie nie w mojej estetyce, ale cala ta wypowiedz dlugawa, to tylko i wylacznie moje subiektywne wrazenia. Best regards. Zaz.

poki co kilka wyjasnien, mnie teraz tez nie podoba sie bewu, od 2 dni testuje CS3 slyszalem o nowym module bewu w nim i pomylilem sie wlaczajac to bewu juz w camera RAW , odkrylem przed 0,5h ze ten modul jest w zakladce image :) na pierwszym zdjeciu niestetu faktycznie za plytka GO, nie dalem rady przymknac bardziej szkla mimo statywu, zalezalo mi na bardzo wyraznym partrecie (blad moglem dwie klatki zrobic 2-ga z wyrazniejsza parka w tle i skleic :(, na dwojce facio rzuca walizke z ciuchami czego kompletnie nie widac na takim formacie :(...internet kurde!, ten chlopaczek na trojce ma byc dla odwrocenia uwagi, ma byc kompletnie odjechane...tutaj morduja, a tam nikt sie niczym nie przejmuje...zycie toczy sie dalej :) i jeszce jeden element laczacy zdjecia - rozmazany ruch, tam lecacej walizki, tu odbijanej pilki :)...mialem ochote na takie wieloplaszczyznowe foty :D
...najbardziej podoba mi sie interpretacja z quakiem :D

Jacek_Z
30-06-2007, 12:58
no więc Pani blond z 1 płacze, bo przeczuwa że Pan z 2 ją rzuci. Pan z 2 ją rzuca (dosłownie... o ziemię i stąd ten kurz) dla Pani co chodzi w bieliźnie. W takim wypadku blondynka ciach go nożem. Dzieciak przyszedł popatrzeć, bo jak na razie zabijał tylko w quake'u.

:-D :-D :-D rewelacja z tym quake.
dlaczego facet rzuca walizką w eose? Pozbył sie jej też? To czemu Monika go dziabnęła?

Seria fajna. Jak już pisałem kiedyś pod zdjęciami Stiga - wolę jednak pojedyńcze klatki - tak jak zdjęcie nr 1 z serii które mówi wiele.