Zobacz pełną wersję : wifi d7200 a komputer stacjonarny
Cześć
Pomysł jest taki aby podpiąć d7200 po wifi do istniejącej w mieszkaniu sieci, w tym momencie zgrywam zdjęcia z aparatu za pośrednictwem telefonu i tu nie ma problemu, prawdopodobnie nie byłoby też problemu gdybym korzystał na co dzień z laptopa, ale ... Router DLink DIR878 - czy powinienem go ustawić jakoś mostkowo, pozamieniać bramy itp? Ma ktoś jakiś pomysł, a może istnieją gotowe rozwiązania? Zainstalowałem AIRNEF, niestety moja wiedza na temat konfiguracji sieci i routingu jest prawie żadna i mi to nie zadziałało..
sokolnik
15-07-2020, 14:09
Cześć
Pomysł jest taki aby podpiąć d7200 po wifi do istniejącej w mieszkaniu sieci, w tym momencie zgrywam zdjęcia z aparatu za pośrednictwem telefonu i tu nie ma problemu, prawdopodobnie nie byłoby też problemu gdybym korzystał na co dzień z laptopa, ale ... Router DLink DIR878 - czy powinienem go ustawić jakoś mostkowo, pozamieniać bramy itp? Ma ktoś jakiś pomysł, a może istnieją gotowe rozwiązania? Zainstalowałem AIRNEF, niestety moja wiedza na temat konfiguracji sieci i routingu jest prawie żadna i mi to nie zadziałało..A nie łatwiej wyjąć kartę pamięci i za pomocą czytnika skopiować foty? :) szybki transfer i bezboleśnie :)
łatwiej, można nawet zassać na telefon, telefon do kompa kabelkiem i problem z głowy .:wink:
Cześć
Pomysł jest taki aby podpiąć d7200 po wifi do istniejącej w mieszkaniu sieci, w tym momencie zgrywam zdjęcia z aparatu za pośrednictwem telefonu i tu nie ma problemu, prawdopodobnie nie byłoby też problemu gdybym korzystał na co dzień z laptopa, ale ... Router DLink DIR878 - czy powinienem go ustawić jakoś mostkowo, pozamieniać bramy itp? Ma ktoś jakiś pomysł, a może istnieją gotowe rozwiązania? Zainstalowałem AIRNEF, niestety moja wiedza na temat konfiguracji sieci i routingu jest prawie żadna i mi to nie zadziałało..
Cześć kolego, utknąłem z tym samym problemem, wydaje się, że nawet youtube nie ma właściwego wyjścia.
Pozdrowienia,
Connie R. Lawson
Cześć kolego, utknąłem z tym dgcustomerfirst (https://dgcustomerfirst.today/) samym problemem, mycfavisit (https://mycfavisit.me/) wydaje się, że nawet youtube nie ma właściwego wyjścia.
Pozdrowienia,
Connie R. Lawson
Cześć kolego, jakieś dalsze aktualizacje w tej sprawie?
Pozdrowienia,
Connie R. Lawson
Cześć
Zainstaluje w komputerze kartę WiFi i za jej pomocą połącz się z aparatem