Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Lila
Pozuje: Lila D.Kot
1
40503
spiritus
16-06-2020, 22:26
Kurcze fajne. Szkoda, że to odbicie nie jest mocniejsze aby odciąć "podwórko".
cybulski
17-06-2020, 10:31
Nie wiedzieć czemu Kolega hudy1 nie ma w stopce przynajmniej swego flikra a tam perełki.
hudy, daj flickra, bo bym poogladal!
fajna fotka. cos w tym co spirytus twierdzi faktycznie jest. bez podworka mi sie faktycznie bardziej widzi
cybulski
17-06-2020, 11:48
hudy, daj flickra, bo bym poogladal!
fajna fotka. cos w tym co spirytus twierdzi faktycznie jest. bez podworka mi sie faktycznie bardziej widzi
nie kojarzycie Kolego akustyk Łodzi Hudego lub Fałszerza Rzeczywistości? Nieładnie :)
akustyk wpisz w googla falszerz rzeczywistosci i flickr- niektore zdjecia sa naprawde udane. zdjecie tu prezentowane srednio mi sie podoba, ale ja mam gust spaczony a chwilach wolnych od pyskowania sprzedaje flakoniki z woda z Lourdes.
dobrze mam, ogladam.dziekuje!
Myszowor
17-06-2020, 20:46
Po odcięciu tablicy za oknem i zrobieniu w kwadracie lepszy efekt daje, bardzo ładne.
Nie wiedzieć czemu Kolega hudy1 nie ma w stopce przynajmniej swego flikra a tam perełki.
Perełki? No bardzo mi miło. Polałeś miodem moje serce. :D
2
40513
spiritus
17-06-2020, 21:51
ależ to piękne i miłe dla oka :)
Dajcie tego flickra xD
To drugie to bardzo ładna scena
Fajne, klimatyczne kadry. Pasuje mi i kolorystyka i ekspozycja.
Na pierwszym możnaby w sumie przyciemnić to okno a tym samym to co za nim jest. Zyskałaby na tym prawa część zdjęcia. Możnaby to też ciąć do kwadratu i pozbyć się tej tabliczki, jak już tu wspomniano.
Na drugim modelka wygląda na dość otyłą = ujęcie z boku, jasne ciuchy. Nie wiem czy taki był zamysł autora.
Perełki? No bardzo mi miło. Polałeś miodem moje serce. :D
2
40513
O kurna... Aż usiadłem...
2.duzo lepsza. ladny post processing. mozna nawet historie do obrazka opowiedziec.
dannywrocek
18-06-2020, 08:32
1. Bardzo mi się podoba,a 2. skradła moje serce :-) Piękny kadr,bardzo malarski.
3
Aleksandra I Joanna
40572
Wolałbym poziom bardziej filmowy
Ale bardzo ładne
i ja się pod tym podpiszę - bardzo ładne
Bardzo ladne zdjecie. Nie umialbym takiego zrobic.
hudy1 świetne prace, gratulacje. 3 bardzo mi się podoba.
Emocjonalny portret ze smakiem, świetnym wykonaniem oraz dbałością o detale.
MisaBure83
22-06-2020, 13:29
Lubię kolory na tym zdjęciu, bardzo piękne, dobrze zrobione
Dziękuję za komentarze. Wstawiam kolejne
4
40877
5
40878
RomanZWrocławia
26-06-2020, 21:40
zdjęcie numer 3 wywołuje u mnie skojarzenia z filmem "Piknik pod wiszącą skałą". I jeszcze ze sposobem widzenia kobiet oczami fotografa i reżysera filmowego Davida Hamiltona tego od min. "Bilitis" ciekawe, że współautorką scenariusza do tego ostatniego była Catherine Breillat kobieta totalnie inaczej pokazująca o kobiety na ekranie. Po raz kolejny przekonuję się, ze mężczyźni mają tendencję do idealizowania kobiet, zaś kobiety same stojące za obiektywem bywają zaskakująco odważne czy dosadne. Zdjęcie na pierwszy rzut oka zachwyca - nie wstydzę się do tego przyznać. Jego "doskonałość" w drugim oglądzie zaczyna działać na jego niekorzyść, zdajesz sobie sprawę że nie da się tak doskonale technicznie zarejestrować takiej sceny gdyby odgrywała się naprawdę. Brawa ogromne za sprawność techniczną i pracę włożoną w przygotowanie całej sceny. Gdyby pozwolić sobie na trochę błędów sugerujących " podglądanie" kto wie czy nie byłoby lepiej. Tak jak sceny odegrane przez dwie modelki w pracach Fafniaka w dziale akt. Ja nie umiem ani tak ani tak :)
Myszowor
26-06-2020, 23:26
4 i 5 - trochę denerwuje mnie ten odłażący tynk ze ściany, pozbył bym się i było by idealnie.
6
Bo zupa była za słona
40951
7
Kolejny portrecik
41051
Nikodemo
03-07-2020, 23:41
Bardzo dobre fotografie, nie masz się czego wstydzić - wręcz przeciwnie. Podoba mi się klimat, obróbka, światło i cała reszta.
Czwórka wymiata, po całości: stylizacja, modelka, poza, otoczenie.
W piątce zmieniłbym coś w ułożeniu dłoni, zwłaszcza prawej.
Kadry 6 i 7 są zacne, na klimacie. Świetna klatka schodowa.
W szóstce lewy but mógłby wystawać ciut bardziej (lekkie, minimalne wyprostowanie lewej nogi), ale to detal. Przyciemniłbym też poręcze na dole kadru.
W siódemce popracowałbym nad światłocieniem przy prawym ramieniu, prawej dłoni oraz widziałbym modelkę z twarzą zwróconą nieco bardziej w kierunku obiektywu.
8
Paryżanka
Mod: Sandra Plajzer
41461
We Francji nie ma trzepaków :wink:
Miejsce w Polsce, ale Pani może być z Paryża :D
Paryż nie znaczy, że od razu Francja. ;)
O:
Paryż – wieś w woj. kujawsko-pomorskim, w pow. żnińskim, w gminie Żnin
Paryż – przysiółek wsi Nowa Góra w woj. małopolskim, w pow. krakowskim, w gminie Krzeszowice
Paryż – część wsi Ochojno w woj. małopolskim, w pow. krakowskim, w gminie Świątniki Górne
Paryż – część wsi Wola Piskulina w woj. małopolskim, w pow. nowosądeckim, w gminie Łącko
Paryż – część wsi Janików w woj. mazowieckim, w pow. kozienickim, w gminie Kozienice
Paryż – część wsi Krępna w woj. opolskim, w pow. krapkowickim, w gminie Zdzieszowice
Paryż – przysiółek wsi Domaradz w woj. opolskim, w pow. namysłowskim, w gminie Pokój
Paryż – część wsi Łęki Dolne w woj. podkarpackim, w pow. dębickim, w gminie Pilzno
Paryż – część wsi Długołęka w woj. podlaskim, w pow. monieckim, w gminie Krypno
Paryż – część wsi Albertów w woj. śląskim, w pow. kłobuckim, w gminie Lipie
Paryż – część wsi Pawełki w woj. śląskim, w pow. lublinieckim, w gminie Kochanowice
;)
Paryż nie znaczy, że od razu Francja. ;)
O:
;)
Teraz trzeba sprawdzić te wsie aby potwierdzić tezę że jednak w Paryżu są trzepaki:)
9
Zakazane piosenki
41479
12
Kolejne z Sandrą
41794
Nikodemo
01-08-2020, 00:37
Jedne z lepszych zdjęć na tym forum, widać że cały czas szukasz i doskonalisz swój warsztat a to podstawa. Gratuluję.
ładne światło na twarzy
Nie masz poziomu tak aby pokazać więcej klatki ?
Jedne z lepszych zdjęć na tym forum, widać że cały czas szukasz i doskonalisz swój warsztat a to podstawa. Gratuluję.
Miło mi. Dzięki.
Nie masz poziomu tak aby pokazać więcej klatki ?
Mam. Będzie oczywiście.
13
Póki co, plenerek z zamku w Roztoce
41919
14
Zamek w Roztoce-ciąg dalszy
Pozuje Lila
41977
eee raczej na czarnym tle ;) a nie tam żaden zamek
13-tka - pustka przestrzeni jest niewiarygodna
15
To jeszcze kawałek zamku :D
Sandra
41997
światło fajnie układa się na drzwiach ale poza która miała chyba trochę nawiązywać do "modowych dziwności gazetowych" według mnie pasuje tu jak pięść do nosa ;)
światło fajnie układa się na drzwiach ale poza która miała chyba trochę nawiązywać do "modowych dziwności gazetowych" według mnie pasuje tu jak pięść do nosa ;)
Dobrze, że każdy ma inne upodobania. Inaczej byłoby nudno. :D
16
Lila
42014
Fantastyczne. Każde. Kapitalny światłocień.
Miło, że się podoba. :)
16
Sylwia
42076
Nic nowego nie napiszę, ale piękne są te zdjęcia...
dannywrocek
11-08-2020, 10:32
16-tka wspaniała ... Zapiera dech ... To nie wygląda jak malowane światłem ...
truchamontada
11-08-2020, 21:53
Zdjęcia petarda. Tylko za mało ich tutaj ;) Gratuluję .
barracuda
12-08-2020, 20:14
Dla mnie poza tutaj pokazuje coś w rodzaju zmęczenia lub zmartwienia tej kobiety. Nie nawiązałbym tutaj to jakichś połamańców, o których wspomniałeś.
17
Kolejna fotka. Lila.
42169
Dla mnie poza tutaj pokazuje coś w rodzaju zmęczenia lub zmartwienia tej kobiety. Nie nawiązałbym tutaj to jakichś połamańców, o których wspomniałeś.
cóż, widzimy trochę inaczej
Wrzucasz tu bardzo dobre zdjęcia.
Ostatni raz, kopara opadłą mi na tym forum przy ślubniakach jednego użytkownika, które o ile dobrze pamiętam, trzaskał D90 + nikkor 35 chyba.
Teraz kopara opada 2 raz, po wejściu na Twój flickr. Zdjecią poniżej z Twojej galerii to dla mnie poziom top.
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/49728331781/
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/36495815321/
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/37171049045/
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/27588834057/
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/50079760978/
I moja 2 faworytów, która przywołuje gęsią skórkę,
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/37970861495/
https://www.flickr.com/photos/135656803@N04/40403052063/
Szczególnie cmentarz, dawno nie odczuwałem takich emocji przy oglądaniu fotografii :) Masz więcej w tym stylu?
Póki co, dla mnie jedna z najlepszych galerii na forum, i najlepsza galeria jaka widziałem w 2020.
Mistrzu, jak będziesz robił kiedyś kursy, to ja rezerwuje miejsce :D Nawet mój strach przed Łodzią pokonam!
Fajnie wykorzystana różnica światła do pozycji modelki i zbudowania nastroju. Można również zamienić miejscami te 2 zdjęcia, aby opowiedzieć inną historię. Bardzo mi się podoba.
Bardzo dziękuję za komentarze :)
20
Czytamy
42270
Dla mnie jak zawsze rewelacja.
Swiatło tylko zastane?
nathaniel
28-08-2020, 17:57
6 i 16 bym sobie na ścianie powiesił, świetne prace
Dla mnie jak zawsze rewelacja. Swiatło tylko zastane?
Tylko zastane
6 i 16 bym sobie na ścianie powiesił, świetne prace
Miło mi. Dzięki.
23
Lila
42653
23 mi sie podoba - szersze kadry dają więcej oddechu i powodują to ze te kadry wybijają się na plus z całosci która staje sie troszkę monotonna
Przy 21 zobacz jak żle ułożyły sie szmatki powodując że kobieta stała się strasznie "ciężka" /duża
jurkarol
10-09-2020, 21:50
Światło tylko z okna? Nie ważne czy naturalne czy lampy tam ustawiles.
Zdjęcia bardzo bardzo.
Niezmiennie fantastyczne, kapitalna seria, każda realizacja jest inspirująca...
Podobaja sie mi Twoje portrety. Maja klimat. Z ostatnich najbardziej mi sie podoba 23.
Do 28 pozwole sobie o mala uwage. Wolalbym swiatlo w tonacji troszke cieplejszej i w kadrze wiecej prawej kosztem lewej, nie tak centralnie. Ale to jest moja subiektywna ocena i wcale nie oznacza, ze byloby rzeczywiscie lepiej. :)
29
Olga surrealistycznie
44038
30
Kolejny surreal z Olgą
44428
Carlos_lo
22-10-2020, 22:10
Carlosowi tez sie podoba
Świetnie to wygląda, dobra robota!
26 - jeszcze raz 26, kupując książkę z taką okładką już na początku miał bym "gęsią skórkę" a na poważniej to z przyjemnością bym powiesił na ścianie
Kojocisko
07-01-2021, 22:59
Bardzo nastrojowe. I zima za oknem robi robotę.
Wind Mill
07-01-2021, 23:53
Zima plus Romeo lub stalker. ;)
W moim odczuciu to jedna z najlepszych serii portretów jakie dotąd miałem przyjemność widzieć. Każde zatrzymuje mnie na długo i inspiruje kompozycją, światłem i barwami.
...
takie zdjęcia się ogląda, a nie komentuje
...
Bardzo, bardzo fajne. Dwa drobne szczególiki: mocno umalowane oczy jakoś mi przeszkadzają w "starodawnym" odbiorze zdjęcia (może nie takie było zamierzenie, ale mnie jakoś ciągnie w tę stronę), to oczywiście wyłącznie moje widzi mi się. Natomiast to pęknięcie tynku niczym "odstający włos", tudzież rażenie mikropiorunem bym wystemplował :) To wszystko pierdoły, zdjęcie szalenie klimatyczne!
Bardzo, bardzo fajne. Dwa drobne szczególiki: mocno umalowane oczy jakoś mi przeszkadzają w "starodawnym" odbiorze zdjęcia (może nie takie było zamierzenie, ale mnie jakoś ciągnie w tę stronę), to oczywiście wyłącznie moje widzi mi się. Natomiast to pęknięcie tynku niczym "odstający włos", tudzież rażenie mikropiorunem bym wystemplował :) To wszystko pierdoły, zdjęcie szalenie klimatyczne!
ekhm.. :
54804
54805
a znajdzie sie sporo więcej
54806
Można sięgnąć ciut dalej w przeszłość ;)
Dzięki fafniak za bardzo uprzejme zwrócenie uwagi, choć jak pisałem: ta uwaga wyłącznie dotyczy mojego odbioru :)
NimnuL FUUUU przecież to nie zdjęcię! Jakieś mierne grafiki! Przecież ta kobieta słynęła z urody, a Ty nawet fotki nie wrzucisz, choćby selfiaka z insta byś zapodał...
witold68
13-12-2021, 18:53
...piękne
35
Pozuje zamyśłona Sandra
62840
madnessmilo
06-06-2022, 20:07
Jak z jakiegoś horroru. Świetne. Oczy szukają czegoś strasznego w pomieszczeniu naprzeciwko :) No i modelka też z jakąś historią, raczej mroczną ;p
35 - swiatło - podoba mi się
panczyk34
08-08-2022, 11:40
Wow, świetne są te zdjęcia! Baaardzo mi się podobają te wnętrza, które wykorzystujesz!
37
Pozuje Sylwia
90434
- - - - kolejny post - - - - - -
38
Pozuje BożoWpożo
90435
39
Pozuje BożoWpożo
90437