PDA

Zobacz pełną wersję : C1 LE a PRO różnice w jakości wołania ???

QuadMan
28-06-2007, 23:15
Witam,

Do wołania NEF-ów używam zwykle C1 LE - z promocji Sandiska. Program mi pasuje, ze względu na prosty i czytelny interface no i ze względu na szybkość pracy. Niestety, przy wołaniu fotek zrobionych przy większym ISO ( powyżej 400 ) rezultaty bardzo ustępują Capture NX, ten niestety działa mi strasznie woooolno, do tego ma tak pokopany interface, że chwilami mam go dość :( :( :( .
Gdzieś wyczytałem, że C1 PRO daje dużo lepsze wyniki w porównaniu z C1 LE. Czy ktoś używa (ł) obu wersji i może powiedzieć, jak jest naprawdę ???

Pozdrawiam, QuadMan

fIlek
29-06-2007, 00:48
Mam obydwie wersje i poza zwiększeniem ilości opcji wersja PRO jakościowo nie oferuje nic pod względem jakości. Engine konwersji jest ten sam.

!AGresT
29-06-2007, 01:08
Potwierdzam to, co powiedział fIlek, wersja PRO ma więcej funkcji, jednak bez żadnego wpływu na jakość.

QuadMan
29-06-2007, 01:09
Mam obydwie wersje i poza zwiększeniem ilości opcji wersja PRO jakościowo nie oferuje nic pod względem jakości. Engine konwersji jest ten sam.

Dzięki, fIlek, widzę że musze pomyśleć o nowym kompie ( i przeprosić się z Capture NX :twisted: ).

Pozdrawiam, QuadMan

Artur
29-06-2007, 17:12
a ja bym pomyslal o innym programie - bedzie taniej, szybciej i porownywalnie jakosciowo - jesli nie lepiej

QuadMan
29-06-2007, 19:50
Witam,

a ja bym pomyslal o innym programie - bedzie taniej, szybciej i porownywalnie jakosciowo - jesli nie lepiej

A jaki program masz na myśli ???

Pozdrawiam, QuadMan

Artur
29-06-2007, 20:03
Aperture, Lightroom ...

Ciacho
29-06-2007, 20:18
Panowie szukam w Was pomocy.
Promocja San Diska i Capture One trwa nadal i mając Ekstreme III chcę zarejestrować po zainstalowaniu Capture One. Niestety jest poważny problem.Na komputerze na którym ma działać Capture One nie mam internetu. Internet mam tylko w pracy.
Czy można aktywować Capture One LE wpisując wszystkie potrzebne kody ale przez komputer w pracy na którym ma nie być Capture One , tylko po to aby ze strony producenta otrzymać ostateczny generowany kod aktywacyjny i wpisać go w innym komputerze w domu podczas aktywowania C1?
Mam numer z karty San Disk i podczas instalowania program generuje mi jeden kod który trzeba wpisać gdzieś na stronie producenta aby generował trzeci kod który dopiero wszystko odpali

Pisząc krótko. Jak aktywować Capture one na komputerze który nie jest podpięty do netu?
Pomóżcie bo kombinuję i coraz głupszy już jestem......

Artur
29-06-2007, 20:37
W pracy wpisz, w domu aktywuj. Bez netu (kodu ze strony producenta) nie uruchomisz C1.

Kraftsman
03-07-2007, 10:15
Aperture, Lightroom ...

Może trochę taniej będzie, ale ani szybciej ani lepiej jakościowo.

art-74
03-07-2007, 17:19
ale Lightroom daje łatwy dostęp do korekcji luminancji - jak ktoś zrobi sesję zdjęciową nieco "przyszczatej" modelce jeden ruch suwaczka od luminancji czerwonego koloru i ... magia (oczywiście na duże wypryski to nie pomaga).
jednak, co do szybkości otwierania się obrazków to nijak ma się to do prędkości C1 czy raawshotera

Artur
04-07-2007, 20:01

Mylisz sie, i to mocno!