Zobacz pełną wersję : [ Ptaki ] Bieliki
Hej,
Dalsza część bielików w akcji. Niesamowite ptaszyska.
1.
40245
2.
40246
3.
40247
4.
40248
5.
40249
6.
40250
Czapki z głów...
Ja początkujący jestem w tym temacie :)
Znakomite. Czym robione?
Dzięki. Tamron 150-600G2.
Fajny secik dla mnie 4 najlepsza
Keszelski
09-06-2020, 06:33
3 też się wyróżnia - jakby sprawdzał czy chwyt właściwy. Świetne.
Gdzie takie okazy latają? Chyba nigdy nie widziałem na wolności bielika.
Fajny secik dla mnie 4 najlepsza
Dzięki :)
3 też się wyróżnia - jakby sprawdzał czy chwyt właściwy. Świetne.
Gdzie takie okazy latają? Chyba nigdy nie widziałem na wolności bielika.
Fakt dla mnie tez 3 najlepiej się prezentuje.
Zalew Szczeciński jest tam ich ponoć około 300 par.
Tych poucinanych bym nie pokazywał, szkoda bo zoomem powinieneś lepiej je złapać w kadrze (chyba, ze to najmniejsza ogniskowa) 3 i 4 są ok.
Tych poucinanych bym nie pokazywał, szkoda bo zoomem powinieneś lepiej je złapać w kadrze (chyba, ze to najmniejsza ogniskowa) 3 i 4 są ok.
A mnie się kurcze podobają fajnie detal widać.
Kojocisko
09-06-2020, 17:40
Popieram "obcięte". W ogóle popieram całą wrzutkę. Nawet jeśli nie są to idealne ujęcia albumowe, to niosą ze sobą emocje i wartość poznawczą. Super zdjęcia.
Keszelski
09-06-2020, 21:07
Zalew Szczeciński jest tam ich ponoć około 300 par.
To daleko, Sądziłem, że jak masz wypisane Łódź, to może nawet dla mnie gdzieś po sąsiedzku ;-)
A mnie się kurcze podobają fajnie detal widać.
w tych zdjęciach widać Twoją radość z możliwości focenia, akcje super bielik polujący to nie byle co, niestety przez emocje zapomniałeś o kadrowaniu, nie powiem, że ni emozna ciąć, ale te cięcia niestety nie wyglądają dobrze.
To moje zdanie tak widzę fotograię ptaków na dzisiaj przynajmniej :) to jak w porteciee sa cięcia, któych trzeba unikać mimoże modelka pieknej urody
Popieram "obcięte". W ogóle popieram całą wrzutkę. Nawet jeśli nie są to idealne ujęcia albumowe, to niosą ze sobą emocje i wartość poznawczą. Super zdjęcia.
Sporo się działo no i frajda z focenia niesamowita :)
To daleko, Sądziłem, że jak masz wypisane Łódź, to może nawet dla mnie gdzieś po sąsiedzku ;-)
No niestety ale nad Bzurą też są bieliki, widziałem z daleka ale przyfocić nie zdołałem.
w tych zdjęciach widać Twoją radość z możliwości focenia, akcje super bielik polujący to nie byle co, niestety przez emocje zapomniałeś o kadrowaniu, nie powiem, że ni emozna ciąć, ale te cięcia niestety nie wyglądają dobrze.
To moje zdanie tak widzę fotograię ptaków na dzisiaj przynajmniej :) to jak w porteciee sa cięcia, któych trzeba unikać mimoże modelka pieknej urody
Pewnie jak piszesz bez cięcia lepiej by wyglądało ale 1 i 2 takich nie mam. Człowiek się cieszył, że zdołał ostrość złapać a kadrowanie bielika przy fali na kołyszącej łódce to dopiero przygoda :)
Sporo się działo no i frajda z focenia niesamowita :)
No niestety ale nad Bzurą też są bieliki, widziałem z daleka ale przyfocić nie zdołałem.
Pewnie jak piszesz bez cięcia lepiej by wyglądało ale 1 i 2 takich nie mam. Człowiek się cieszył, że zdołał ostrość złapać a kadrowanie bielika przy fali na kołyszącej łódce to dopiero przygoda :)
zdaję sobie sprawę, że to jest wyzwanie :) wiem jak robiłem swoje pierwsze bieliki :) coprawda nie z łodki, ale emocje są duże, każdy następny wypad stwiałem sobie poprzeczkę wyżej, z różnymi efektami :) w 2019 przyleciał do mnie mój prywatny bielik, mam nadzieję, że w tym roku będzie prawdziwa zima i będę miał okazję zrobić trochę zdjęć .. Powodzenia z bielikami, żeby światełko też dopisało
stachmuszel
02-12-2021, 09:36
Czapki z głów...piękne i fotki i ptaszory.
Pozdrawiam.