PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Q22

creep
07-06-2020, 12:23
Mam problem z tym budynkiem. Podoba mi się, ale nie zrobiłem mu jeszcze zdjęcia, z którego byłbym w 100% zadowolony. Tym razem miałem świetne warunki, ale chyba pierwszy plan, który miał w zamierzeniu prowadzić wzrok, trochę zdominował fotografię. A może nie? Chętnie przeczytam Wasze uwagi.

40149

fafniak
07-06-2020, 19:35
No trochę tak jest
ten budynek jest w wyjątkowo nieciekawym miejscu (trudnym fotograficznie) zastanawiam się czy z tego hotelu naprzeciwko nie byłoby dobrego strzału.

Myszowor
07-06-2020, 22:25
1/4 dołu mniej i jest ok.

creep
08-06-2020, 21:25
No trochę tak jest
ten budynek jest w wyjątkowo nieciekawym miejscu (trudnym fotograficznie) zastanawiam się czy z tego hotelu naprzeciwko nie byłoby dobrego strzału.

To może być jakiś pomysł. Już kiedyś do niego podchodziłem i w ogóle nic nie zrobiłem, jest jak dla mnie za wąsko, jak sam wiesz. Tak szczerze, to najbardziej mi się podoba jak ten budynek wygląda z perspektywy ul. Grójeckiej, z wysokości mostu nad torami. Może to jest pomysł na przyszły kadr ;)

1/4 dołu mniej i jest ok.

Jeśli miałbym pociąć ten klomb, to już chyba lepiej w ogóle z niego zrezygnować - i może to zrobię. Bo wtedy powinno dać się uzyskać takie proporcje kadru jakie pewnie masz na myśli.

creep
02-04-2022, 00:32
- 2 -
Dwa lata później. Tym razem dłuższa ogniskowa, i jeszcze bardziej niesamowite niebo.

61426

notdot
02-04-2022, 10:21
Mam wrażenie że dół jest trochę za mocny, przygasił bym go trochę, mimo że sam takie smugi od aut lubię

creep
02-04-2022, 22:06
Mam wrażenie że dół jest trochę za mocny, przygasił bym go trochę, mimo że sam takie smugi od aut lubię

A wiesz, mam klatkę bez świateł, ale wtedy jest za pusto. To i tak jest wersja trochę zgaszona, dla mnie większym problemem jest to że te ślady nie prowadzą tak fajnie wzroku w środek kadru, tylko trochę są niepowiązane z górą. No ale miejsc w których można sobie tak idealnie poukładać linie prowadzące i budynki jest niewiele...

notdot
03-04-2022, 11:42
wiadomo, nie zawsze się da ustawić linie żeby prowadziły
ale nie mówię żeby całkiem bez tych świateł zrobić, tylko trochę je przygasić, masz świetne niebo ale schodząc wzrokiem w dół obrazka mam takie uderzenie jasnością, po prostu bym je przygasił delikatnie i tyle
no pomarudziłem sobie :D

Dune
07-04-2022, 12:46
Na jedynce w moim odczuciu element botaniczny jest zbyt mocny.

Dwójka podoba mi się bardzo, super światło i dobry kadr.