PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D3100 + obiektyw 70-200 2.8

mooniczkens
04-06-2020, 15:29
Cześć wszystkim!
Rozważam zakup obiektywu 70-200 2.8 do posiadanego przeze mnie Nikona D3100. Rozwazam Sigmę Sport i Tamrona G2. Obiektyw bedzie używany do wszelakiej maści portretów ludzkich i ludzko-zwierzecych, możliwe że przyszłościowo również jakies zawody jeździeckie czy inne sportowe wydarzenia no i imprezy z kiepskim/punktowym oświetleniem. Stałke stricte do portretów juz mam (nikkor 35 1.8 ), potrzebuje jakiegoś konkretnego zoomu. Czytałam już opinie, widzialam pojedynek Darka Bresia (pozdrawiam :)), ale nadal nie potrafię podjąć decyzji który z tych 2 obiektywów wybrac. Moze ktos z Was ma nikona d3100 i posiada jeden z tych dwoch obiektywów i chcialby się podzielić zdjęciami?
Pozdr!

bomkallo
04-06-2020, 15:44
Jak zapewne bylo widac na testach nie ma jakiejs wielkiej przepasci miedzy S T i N. Ja np. bralbym G2, pewnie dlatego, ze wiecej sie naczytalem i znajduje o nim informacje, ogolnie lepsza dostepnosc (przynajmniej z mojego punktu widzenia). Do tego pasowalby brandem do ewentualnego T35 1.4 :)
Btw., stricte portret zaczyna sie tak w okolicach 85mm :)

mooniczkens
04-06-2020, 16:37
Dzieki za odpowiedź:) zle sie wyraziłam z tym "stricte portretem", ale robie portrety 35 i na niego nie narzekam, ale też profesjonalistka nie jestem :)

brzezior
08-06-2020, 07:49
Ja bym jeszcze na Twoim miejscu spróbował ten zestaw w rękach - dysproporcja wagowa pomiędzy korpusem i obiektywem jest duża... To nie będzie ergonomiczny zestaw :)