Zobacz pełną wersję : D750 i Sigma 105/2,8 EX - nie działa AF w LV
brzezior
01-06-2020, 08:43
Witam,
Po długim czasie użytkowania Sigmy 105/2,8 w pierwszej wersji (bez OS) z Nikondem D750 wczoraj spotkała mnie przykra niespodzianka - AF w tym obiektywie nie działa w trybie LV. Czy tak ma być, czy jest to jakaś wada / ustawienie w menu? Do tej pory używałem ten obiektyw głównie do portretu, a wczoraj przyszło mi do głowy zrobić zdjęcie konwalii :) - bez leżenia na ziemi się nie dało...
Hancock55
01-06-2020, 09:07
Aktualizacja oprogramowania obiektywu. Zapytaj mailowo serwis czy sie da.
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
Witam,
Po długim czasie użytkowania Sigmy 105/2,8 w pierwszej wersji (bez OS) z Nikondem D750 wczoraj spotkała mnie przykra niespodzianka - AF w tym obiektywie nie działa w trybie LV. Czy tak ma być, czy jest to jakaś wada / ustawienie w menu? Do tej pory używałem ten obiektyw głównie do portretu, a wczoraj przyszło mi do głowy zrobić zdjęcie konwalii :) - bez leżenia na ziemi się nie dało...
Standard w starszych Sigmach. Tak jak kolega wyżej pisał - odezwij się do serwisu czy jest możliwość zaktualizowania softu. Jeśli jest to po problemie, na dodatek z tego co wiem jest to usługa darmowa (tylko za przesyłkę płacisz).
Uroki, szkieł producentów niezależnych ;)
Lepsze to niż uroki starych nikkorów na śrubokręt których na nowych body aktualizacją nie wskrzesisz ;)
Ale ta sigma to już z epoki cyfrowej jest w przeciwieństwie do śrubokrętów ;)
brzezior
22-06-2020, 13:08
Kończąc wątek, Sigma po wizycie w Gdyni i aktualizacji softu działa bardzo dobrze również w LV. Operacja kosztuje tylko przesyłkę. Wszystko załatwione szybciutko i bez problemu.