PDA

Zobacz pełną wersję : SLRC2 CaseLogic

shaddixx
28-06-2007, 21:28
Ktoś miał/ma. Nie moge sie doszukac w necie jakie akcesoria wchodzą gabarytowo to tej torby.
Moze macie jakies doświadczenie z tym cudem? Pozdrawiam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.infosoft.home.pl/allegro/slrc3.jpg)

nowart
28-06-2007, 22:45
Miałem dokładnie tę torbę. Mogę napisać tylko jedno - tak doskonałej jakości wykonania w tak dobrej cenie nie widziałem jeszcze nigdzie. Świetnie pomyślana główna komora - aparat z podpiętym szkłem wisi na specjalnej obejmie, więc nawet jak torba upadnie to ze sprzętem nic się nie powinno stać. Trochę mała - do bocznych kieszeni nie wsadzisz żadnego szkła poza malutką 50mm - o czymś wielkości kita 18-70 zapomnij, lampa w pokrowcu też mi wchodziła na straszny wcisk. O szkłach typu 70-200 wogóle zapomnij.
Podsumowując - świetnie wykonane ale ten model malutki jest.

shaddixx
28-06-2007, 23:17
A napewno o tym samym modelu mowisz? Sa trzy takie same tylko wielkościa sie roznia. Ten w opisie na aukcji mieści 3 obiektywy + body.

SLRC3 miesci ponoc 5 obiektywow ale kosztuje 2x tyle.

nowart
28-06-2007, 23:37
tak, na pewno ta. od slrc3 różniła się minimalnie mniejszą wysokością i brakiem przegródek w tych - sporo mniejszych - bocznych kieszeniach.
Piszą, że C2 mieści 3 bo jeden podpięty do body i zawieszony w gł. komorze a 2 w bocznych kieszonkach - ale sorry, ja tam ledwo lampę w futerale mieściłem i to na wielki ścisk, czego nie polecam. W tej C3 gdzie do jednej kieszeni wsadzisz 2 szkła to może i wejdzie jednak nie sprawdzałem dokładnie. Nie wiem jakie chcesz szkła do niej pakować ale nie polecam tej C2 - dołóż kilkadziesiąt zł i weż C3.

http://www.caselogic.com/products/view/CaseLogic/ZoomColorsViews.cfm?ModelID=54527&view=cxlrg&sub_site_ID=6
dokładnie tę torbę Ci polecam zamiast C2. Nawet błędne zdjęcia mają - na fotce, gdzie wystaje szkło Canona widzisz jak ciasno trzeba je upchnąć (tu błędnie pokazana komora z C2). Na następnej fotce z rzutem z góry masz pokazane jak w C3 szeroko rozpinają się komory - nie ma tylko na zdjęciach przegródek dzielących te komory ale zapewniam, że sa duużo bardziej pojemne.
Poza tym weź pod uwagę, że poza body i szkłami ciężko będzie Tobie upchnąć dodatkowe akcesoria typu ładowarki, filtry i inne większe duperele. Mają bardzo mało dodatkowego miejsca - do tej przedniej kieszonki to co najwyżej paczkę prezerwatyw możesz włożyć :)

KJO
29-06-2007, 00:31
A napewno o tym samym modelu mowisz? Sa trzy takie same tylko wielkościa sie roznia. Ten w opisie na aukcji mieści 3 obiektywy + body.

SLRC3 miesci ponoc 5 obiektywow ale kosztuje 2x tyle.

caselogic ma imho tendencję do wyolbrzymiania w sprawach pojemności. Mam plecak slrc4 i zgodnie z pomysłem konstruktorów czyli tak jak na zdjeciu ( http://www.fotorimex.pl/product.php/1071,pl,caselogic_slrc4.htm ) imho żadna lustrzanka oprócz d40 z 18-55 na pewno nie wejdzie. że nie wspomne już o jakimś 70-200 :mrgreen:

shaddixx
29-06-2007, 07:38
hmmmm dzięku za pojaśnienie mi tematu. A juz mialem brac ta c2. Ale w sumie troche szkoda bo strasznie podoba mi sie dostęp aparatu. Myslałem jeszcze na torbą NaneuPro C200, ona pomiesci wiecej ale otwieranie jej jest straszne.

nowart
29-06-2007, 08:20
pomyśl nad tą C3 - jest naprawdę większa i pojemniejsza. poza tym nie zauważyłem, aby kosztowała dwukrotnie więcej od C2 więc aż tak straszny wydatek to nie będzie. Oczywiście o ile nie planujesz długiego szkła oraz noszenia dużej ilości dodatkowego sprzętu.

KJO
29-06-2007, 12:49
hmmmm dzięku za pojaśnienie mi tematu. A juz mialem brac ta c2. Ale w sumie troche szkoda bo strasznie podoba mi sie dostęp aparatu. Myslałem jeszcze na torbą NaneuPro C200, ona pomiesci wiecej ale otwieranie jej jest straszne.

widzę że jesteś z warszawy, podjedź do rimex'a, oni mają je na stanie, przymierz sprzęt i będziesz wiedział :mrgreen: Ja zrobiłem ten błąd że z lenistwa kobite wysłałem po plecak (bo na zdjęciu 70-200 było więc myślałem że wszystko się zmieści :mrgreen: )

shaddixx
29-06-2007, 15:46
Dzisiaj obejrzałm ten plecak w fotojokerze. Wykonanie perfekcyjne ale komora na aparat to jakies nieporozumienie. Na razie musze zmieścic to co mam w stopce + ladowarki i akumulatory. 70-200 mam w planach ale jakos po wakacjach jak troche kasy sie znajdzie:) . Pomysle nad C3.

KJO
29-06-2007, 15:57
Dzisiaj obejrzałm ten plecak w fotojokerze. Wykonanie perfekcyjne ale komora na aparat to jakies nieporozumienie. Na razie musze zmieścic to co mam w stopce + ladowarki i akumulatory. 70-200 mam w planach ale jakos po wakacjach jak troche kasy sie znajdzie:) . Pomysle nad C3.

jak się wywali ten rękaw z dziurą i przesunie środkową komorę to na ścisk zgripowane d200 z tamronem wchodzi z tym że "odwrotnie" czyli aparat wchodzi tyłem i go góry nogami :mrgreen:

shaddixx
29-06-2007, 16:41
hehe ja jeden plecak juz mam. Torbe chce zeby ułatwić sobie zycie a nie utrudnic. Jakbym chciał aparat za lufe wyciągac to bym go sobie w bojówki włożył:D:D:D

Alledrogo--> SLRC2 - 145 zł, SLRC3 229 zł, 269 zł

KJO
29-06-2007, 16:47
hehe ja jeden plecak juz mam. Torbe chce zeby ułatwić sobie zycie a nie utrudnic. Jakbym chciał aparat za lufe wyciągac to bym go sobie w bojówki włożył:D:D:D

hehe ;) Ja go głównie używam kiedy musze przemieścić się razem z kompem, a tak to mam jeszcze Lowepro nova4 i to jest dla mnie prawie ideał jeśli chodzi o noszenie sprzętu (Piszę prawie bo najwygodniej imho nosi się w torbie nikonowskiej którą jakiś czas temu do d50 dodawali)

shaddixx
29-06-2007, 16:59
Nikonwoska tez patrzyłem ale bym musiał metki zaszyć:)
Znalazłem cos takiego:
http://www.zadowolenie.pl/?mod=produkty&action=zobacz&id=8219&id_kat=137&partner=ceneo

KJO
29-06-2007, 18:03
Nikonwoska tez patrzyłem ale bym musiał metki zaszyć:)
Znalazłem cos takiego:
http://www.zadowolenie.pl/?mod=produkty&action=zobacz&id=8219&id_kat=137&partner=ceneo

nikonowska ma tylko tą jendą wadę że nie najlepiej chroni sprzęt, jest fajna bo poręczna, nie odstaje tak jak nowa czy ta co dałeś w linku. To jest szczególnie problem kiedy jest tłoczno i cały czas się o kogoś zachacza. A tak swoją drogą nie lepiej właśnie lowepro ? Mieści się dużo (to co w stopce mam każde w osobnej przegrodzie, nie lata itp) duże kieszenie w które spokojnie zmieścisz np 3 cokiny, dwa holdery, kilka nakręcanych, dwie baterie i zapas do lampy...