Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 12/2020 - GŁOSOWANIE
Siema!
W głosowaniu 12 edycji zabawy mamy 17 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 4 (słownie: CZTERY!!!) prace jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: kipcior
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - poniedziałek (25.05.2020)
kipcior - przypominam o wyróżnieniu jednego ze zdjęć przed zakończeniem głosowania.
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
Oryginał
39706
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1xz8X3hBzTS_aNOXs8vXczh_JrjK0L0mG/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
39716
2
39715
3
39714
4
39713
5
39712
6
39711
7
39710
8
39709
9
39708
10
39707
11
39720
12
39719
13
39718
14
39717
15
39723
16
39722
17
39721
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
No to jest z czego wybierać :)
Głośnięte. Coś czuję, że znowu różową żabę przytulę. :p
siemalysy
23-05-2020, 14:58
Nie wiem, która moja... Szybko na koniec głosowania ją znajdę bo będzie miała 0 ;-)
Nie wiem, która moja...
Ja tam dobrze wiem. Tym razem. Dodałem dość specyficzny element, którego na żadnej innej nie ma. Stąd wiem. :lol:
Ja tam dobrze wiem. Tym razem. Dodałem dość specyficzny element, którego na żadnej innej nie ma. Stąd wiem. :lol:
Ekspres do kawy? :grin:
Ekspres do kawy? :grin:To pewnie.[emoji23]
Wysłane chomikiem przy pomocy poczty polskiej.
6 głosów. Coś kiepsko z głosującymi.
Zapraszam do zmierzenia się z głosowaniem :D
Cześć :)
Po dwunastu głosach sytuacja wygląda następująco:
1 miejsce - jedna praca z głosem przewagi.
2 miejsce - cztery prace.
3 miejsce - cztery prace z głosem straty.
Trzy prace są "ryby i dzieci" :D
Trzy prace są "ryby i dzieci" :D
Bul bul, tonę. :p
Bul bul, tonę. :pNie masz spec-formozo zestawu do oddychania pod wodą?
Przehandlowałem na gołompy...
To teraz oddychaj gołompami [emoji13]
tbogdanowicz
24-05-2020, 17:25
Blurp, piórko.
Pamiętaj, masz oddychać nie zjadać :-).
Coś kiepsko z głosami, mości Kreciownku. Tylko 18?
Pandemia opuszcza włościa, włościa opuszczają lokatorzy, pozostaje nicość.
Może dobrze, że nicość, a nie zombie? Hm. Hm.
Głosować, bo 19 to jest MAO!!! ©® by spiritus™. No.
Kurde, ja to mam pisać?
Ciężko stwierdzić.
17 prac, 19 głosów.
To by oznaczało, że - czysto teoretycznie - zagłosowały raptem 2 osoby więcej, niż wzięło udział.
Ale rozumiem trochę, w tej edycji sprawdzenie paczki raczej byłoby wielce wskazane, toteż i ruchów eićej trzeba by wykonać.
Pozostaje mi pójść sobie w kącik, szlochać :) A nie biednego spirita męczyć....
Ale rozumiem trochę, w tej edycji sprawdzenie paczki raczej byłoby wielce wskazane, toteż i ruchów eićej trzeba by wykonać.
Pozostaje mi pójść sobie w kącik, szlochać :)
Albo wrócić do dawnej rozmiarówki. Bo mała szansa, żeby coś z tym kiepskim skalowaniem zrobili.
A spiritus twardy gość. Nic mu nie będzie, jak się go czasem przywoła. Chyba...
Czasami mniej znaczy więcej, a więcej mniej, więc kiełbasa kiełbasiana i masło maślane. Rzekłem :)
... w tej edycji sprawdzenie paczki raczej byłoby wielce wskazane, toteż i ruchów eićej trzeba by wykonać.
Na monitorze WQHD (2560 x 1440 px.) wystarczy kliknąć na zdjęciu i następnie na zakładkę (na dole) "Następne".
Zdjęcia będą bez przeskalowania i kompresji, ale nie wszyscy takie monitory posiadają. Na monitorach FHD po kliknięciu będzie powiększone, ale nie do 100%.
Tak patrząc po najechaniu kursorem myszki na zdjęcia to mają zaledwie po 3 czy 4 wyświetlenia (było na nich klikane aby powiększyć).
Nie wiem, która moja... Szybko na koniec głosowania ją znajdę bo będzie miała 0 ;-)
No i nie masz 0. Jak i ja. Więc coś z wyczuciem nie halo. :lol:
Z osób, które nie wzięły udziału a zagłosowały naliczyłem ośmiu.
Gdyby każdy z wstawiających zdjęcie do zabawy zagłosował, mielibyśmy: 25 głosów.
Zapraszam do udziału w głosowaniach :)
Za chwilę podsumowanie.
- - - - kolejny post - - - - - -
Szanowni RAWkowicze....
---
1 miejsce na podium zajął Pebal
2 miejsce zajęli Bartek, And.N , kipcior
3 miejsce zajęli paparapa, krulewik
Autor przyznał wyróżnienie pracy nr 7.
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Poproszę Pebal o przesłanie RAWka do następnej edycji zabawy.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
#1 Pebal
39779
#2 Bartek
39778
#2 And.N
39781
#2 kipcior
39782
#3 paparapa
39780
#3 krulewik
39783
#PRACA WYRÓŻNIONA And.N
39781
Witam!
Chciałbym wyróżnić pracę nr 7 za wg mnie najlepszą obróbkę.
Pozdrawiam
kipcior
Przyjemnego wieczoru życzę :)
Gratulacje dla zwycięzcy i dzięki za głosy na moją pracę i wyróżnienie od autora zdjęcia.
Bardzo wyrównana ta edycja była, a zdjęcie dość trudne do obróbki. Osobiście nie głosowałem na zwycięską pracę, przez krzywy horyzont. Być może i tak w rzeczywistości było z tym horyzontem, ale wyprostowane lepiej się prezentuje mz. Plus natomiast za fakturę na śniegu, jej uwidocznienie. Chyba już dawno pierwszego miejsca nie było pracy z 6 głosami. To oczywiście nic złego:smile: , stawka wyrównana, a i głosujących mało.
To z ciekawości kto czego używał? U mnie LR, potem nielegalny do tej pory Color Efex pro4, czyli część pakietu starej darmowej wersji Nik Collection, a potem znowu trochę LR. Pewnie wszystko by się dało w LR ogarnąć, ale czasem lubię inne suwaczki poruszać :)
tbogdanowicz
26-05-2020, 14:45
Przyznaję się bez bicia, że zapomniałem zagłosować :-(.
Zagłosowałbym na 5 i 14. Czy dałbym 3 głos, nie jestem pewien.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dodam, że używałem tylko LR.
Dzięki za głosy!
z przyzwyczajenia i dla tradycji ;) obróbka w LR
Jeśli chodzio o mnie to obróbka podobnie jak kipcior, czyli Lightroom + Viveza + Color Efex Pro 4 , powrót do LR i jeszcze ewentualnie jakieś poprawki.
Zmniejszenie i wyostrzenie zazwyczaj w Photoshop Elements (jeśli jest konieczność usunięcia jakichś "przeszkadzajek" to również w PS Elements).
Wolę mieć wizualną kontrolę jak ostatecznie będzie wyglądało zdjęcie (po zmniejszeniu i wyostrzeniu). Lightroom tego nie zapewnia, dopiero po zapisie do jpg można zobaczyć efekt.
paparapa
26-05-2020, 20:00
Z lenistwa i wygody tylko LR :)
Poczekamy na RAWka do jutra wieczorem, jeżeli się nie znajdzie, wystartuję zabawę z zapasowym, który otrzymałem jakiś czas temu od innego z uczestników :)
Dzięki za głosy. Crusiek wystaw proszę jakieś zapasowe zdjęcie, ja nie strzelam fotek.
...to trochę szkoda
gratki anyway :)
No dobrze.
W takim wypadku użyję jakiegoś zdjęcia z zapasu.
Przy okazji, zachęcam do wysyłania RAWów na skrzynkę również poza konkursem, z opisem co byście chcieli aby z tym zdjęciem zrobić, jak obrobić itp.
Na pewno zostaną wykorzystane, nie mam co do tego wątpliwości.
Niedługo wystawię nową zabawę.
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/303046-Zabawa-w-RAWki-13-2020)