PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Frywolna chmurka.

creep
20-05-2020, 22:27
Wstałem rano (a jestem śpiochem, więc każda wczesna pobudka to dla mnie wyzwanie), pojechałem na plener. Planowałem zupełnie inny kadr, szeroki, z pięknym i dalekim widokiem. Niestety, tam warunki nie dopisały. Ale trzysta metrów dalej...

39653

Teoretycznie na zdjęciu powinien być jakiś obiekt w mocnym punkcie. Tu tego nie ma. W zasadzie niczego nie ma... tylko mgła, promienie światła i trochę zieleni. Ale może takie nic się Wam spodoba, jak i mi się spodobało?

fafniak
20-05-2020, 22:39
Szalenie klimatyczna fota
To w filmowym opowiadaniu "jest cisza przed burzą", pojawi się coś z tej sciany lasu co zmieni nastrój diametralnie :D

moshica
21-05-2020, 10:42
Mam jedną uwagę, wydobyłbym w ciemnych partiach obrazu większą głębię przyciemniając je. Dałoby to większy dramatyzm i emocje w scenie.
Całościowo kadr nad którym bym jeszcze creep popracował bo ma duży potencjał...

harb
21-05-2020, 13:12
dla mnie wszystko jest na plus, mz "uszlachetnianie" tej foty, zepsuje jej duszę, to jedno z tych zdjec gdzie najwazniejszy jest klimat, gra swiatła - ten element tutaj robi to zdjecie, mimo ze motyw jakich wiele chce sie te prace ogladac

tomgol
21-05-2020, 13:56
Super fota. Oddaje klimat poranka. Gratki.

creep
21-05-2020, 17:53
Oczywiście że zdjęcie obrabiałem i to przez dłuższą chwilę - i lekko balans bieli, i minimalnie krzywe :) ale starałem się to zrobić tak, by nie było tego widać. Ciężko by mi było dorzucić czerni tam, gdzie mgła jest podświetlona, a była generalnie wszędzie - to by dopiero wyglądało niewiarygodnie. Wszystko jest kwestią tego jaki chcemy osiągnąć efekt - mi zależało na łagodności. Do dramatyzmu to fajnie by było, gdyby np. z tego zagajnika coś wychodziło, wtedy można by wokół tego budować jakąś dynamiczniejszą historię.
Ile osób tyle opinii (a czasem i więcej), a gdy wypowiadają się tak zacni (i nieprzypadkowi) rozmówcy jak Wy, to z każdej sugestii coś wyciągam na przyszłość. Dziękuję za to!

crusiek
21-05-2020, 18:08
Świetne zdjęcie.