Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Przyczajony wróbel, ukryty księżyc.
Wind Mill
07-05-2020, 03:44
W sumie to chyba żuraw, nie wróbel? ;)
39171
Na moje oko to ten wróbel najbardziej wygląda na czaplę siwą ;) Żuraw ma czarną szyję i ogólnie nie jest czaplą :) A tak w ogóle, to chyba jakaś misja kosmiczna i uchwyciłeś moment oczekiwania, aż Księżyc znajdzie się w odpowiednim miejscu, żeby na nim wylądować :D
Kolejny nieortodoksyjny [emoji23] [emoji13] (tak, tak widziałem nazwę pliku [emoji6])
Wind Mill
07-05-2020, 11:03
Na moje oko to ten wróbel najbardziej wygląda na czaplę siwą ;) Żuraw ma czarną szyję i ogólnie nie jest czaplą :) A tak w ogóle, to chyba jakaś misja kosmiczna i uchwyciłeś moment oczekiwania, aż Księżyc znajdzie się w odpowiednim miejscu, żeby na nim wylądować :D
Cóż, to fotożart z podwójnym dnem. ;)
Na moje 4 oczy też czapla.
39178
Pierwsze dno jest tutaj (https://forum.nikoniarze.pl/threads/302727-Oko%C5%82owirusowe-poznawanie-przyrody), crusiek ofkoz załapał. :D
Drugie niewidoczne i znane tylko mi, chociaż powiązane z pierwszym.
Będąc niedawno na spacerze wzdłuż rzeczki usłyszałem żurawie. Dość głośno, więc nadzieja że sa blisko.
Niestety, schowały się w sitowiu lub odleciały, bo po przejściu kilometra nie było ich widać.
Wracając z powrotem, paczam za płotem a tam żuraw! Podjarany podbiegam z pstrykoaparatem do płotu hodowli ryb i próbuję pstrykać, a koleżanka mówi, że coś mały ten żuraw, to czapla przecież.
No fakt.
Próbowałem tylko (a blisko była), bo gość z załogi przepłoszył, bo czaple tam im pstrągi wyjadają nawet przez siatkę przykrywającą baseny.
Zatem co uchwyciłem obiektywem, to z oddali, ten pstryk to spory crop.
A co do księżyca, czaiłem się na moonpass, ale nie wyszło; 4 sztuki tam się kręciły. :)
Wczoraj byłem na kolejnym polowaniu.
Tym razem wróciłem jedynie z zającem ... fotograficznie oczywiście :D
2 żurawie ortodoksyjne uciekły :/
Wind Mill
07-05-2020, 12:36
Lepszy zając w potrawce niż żuraw na dachu! ;)
No to mnie masz Kolego! Tego żartu nie wyłapałem :D