Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przyświeciło
całkiem fajnie przyświeciło na moment dwa dni temu ;)
38902
August68
29-04-2020, 10:44
Fakt -światełko bomba. Ale przyciąłbym do formatu 16:9
Na żywca musiało być mega :)
Fajnie macie w Krakowie, do Taterek rzut beretem i na świt można z dnia na dzień wyskoczyć. Co do kadru to faktycznie panoram lepiej tu pasuje. Ja bym przysiadł jeszcze raz i spróbował deczko jaśniej to podać ale to oczywiście kwestia gustu.
Dzięki za komentarze. Panorama może i faktycznie była by nie gorsza. krunz oglądasz na telefonie czy na monitorze? Na monitorze mam elegancko, a na telefonie jak patrzę to tak, mogłoby być jaśniej. Czy to już te czasy, że foto musi być dostosowana do telefonów? Smutne ale chyba prawdziwe, po co płacić za dobre szkła i puszki, jak na małym ekraniku wszystko ładne ;)
Ale pięknie zaświeciło, echh ☺
Te góry...brak słów.
tak se. swiatlo fajne. z kompozycji wiele nie wynika, a efekt przedluzonej ekspozycji nic tu nie wnosi, wrecz odejmuje
Dzięki za komentarze. Panorama może i faktycznie była by nie gorsza. krunz oglądasz na telefonie czy na monitorze? Na monitorze mam elegancko, a na telefonie jak patrzę to tak, mogłoby być jaśniej. Czy to już te czasy, że foto musi być dostosowana do telefonów? Smutne ale chyba prawdziwe, po co płacić za dobre szkła i puszki, jak na małym ekraniku wszystko ładne ;)
Na monitorze lookam. Te najładniejsze chwile to w pamięci zostają a zdjęcia to tylko dodatek :)
Się podoba, podoba się:)) gratulacje warunków i zdjęcia.
krzysztofz24
29-04-2020, 22:37
Uwaga o 16:9 bardzo trafna. Moze nei jasniej, lae ciuteczke powera ze swiatla na krzywych wydobyc np.
Ale ogolnie to bardzo dobry tatrzanski panoramiczny fot, podoba mi sie:-).
Dzięki za wszystkie opinie. Dorzucę drugie z tego wschodu.
2.
38929
Ja jestem innego zdania. Jedynka wygrywa lepszym światłem, kolorystyką, a nawet kompozycją. Mam na myśli w tym przypadku wieloplanowość z zieloną podłogą. Osobiście przyciąłbym jeszcze samą górę zdjęcia. Na dwójce piękne światło już uciekło ze szczytów, niestety.
Oba mi się podobają, chociaż dwójkę bym nieco inaczej kadrował.
Natomiast coś co rozprasza moją uwagę na jedynce, to po obu stronach zachodzi coś jakby mgła/halo jakaś poświata nie wiem czy w wyniku obróbki, czy z innego powodu.
Link (https://www.dropbox.com/s/upt33opnstlidkp/Screenshot_5.jpg?dl=0)
Ciężko zdecydować między tymi dwoma kadrami. Dwójka uwodzi pięknym detalem i mocniej złapanym światłem na lasach. Jedynka przestrzenią, chociaż może faktycznie 16:9 też brzmi nieźle. Tak czy inaczej, to musiał być piękny plener!
świetne oba choć ze wskazaniem na dociążoną i bogatszą w treść dwójkę :)
Rafaello666
10-05-2020, 12:31
Ładne światło. Dla mnie chyba idealna byłaby fota 1 przycięta do 16:9.
czesc, fajne fotki , jak juz wiesz jedynka w panoramie bedzie wygladac lepiej, jezeli korzystasz z filtrow NIK ( sa darmowe rozdawane kiedys przez Googla ) jest tam fajne narzedzie ktore nazywa sie Viveza ( na You Tube sa tuturiale jak sie nia posługiwac ) za pomca pedzla w tym narzedziu wydobyłbym wiecej swiatełka na tych gorach, a na drugim zdjeciu wzmocnilbym swiatełko dodatkowo na wierzcholkach drzew , co sprawi ze fotografia stanie sie bardziej plastyczna , pozdrawiam :)