PDA

Zobacz pełną wersję : Domowy internet.

dvd_100
22-04-2020, 11:31
Dzień dobry fotograficy. Przeprowadziłem sie niedawno do Łomianek i wygooglowalem, że kładą u mnie światłowody, więc na ten czas zanim moja ulice nie podłącza chciałbym wziąć jakiś internet mobilny na abonament na czas nieokreślony albo do 6 miesięcy max :) znacie mkze jakieś sieci które coś takiego oferują? Patrzyłem Orange, plus, i inne popularne i umowa na dwa lata minimum jest :/

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

ksh
22-04-2020, 12:36
Zerknij na to http://www.plushbezlimitu.pl/internet/oferta?utm_campaign=PLUSH_DATA_PERFORMANCE
zadaj sobie pytanie jakie nadajniki masz dobre, jak z LTE i dopiero szukaj, zerknij na porównywarki.

Zetec
23-04-2020, 06:00
Albo premium mobile działające na sieci Plusa.

manfred
23-04-2020, 13:28
Najpierw najlepszy zasięg potem internet. Co z tego że fajna oferta gdy np ja mam tylko zasięg w Orange a reszta muli jak diabli.

dvd_100
23-04-2020, 13:54
Ja potrzebuje internetu na 3-4 miesiące :) Akurat mam Virgin mobile i Orange w telefonie i na zasięgi nie narzekam, ale to 35 GB miesięcznie za 50 zł, a mi schodzi na samym przeglądaniu internetu i oglądanie filmików na jutube 1GB +/- dziennie, a np w takim tmobile za 50 zł ma się 100GB miesięcznie, tylko, że no właśnie problemem jest ta nieszczęsna umowa na 2 lata.

manfred
23-04-2020, 14:09
To kup na allegro kartę za ok 50 zł 100GB zarejestrujesz i na nią potem dokupisz chyba cztery karty z netem.

jurkarol
23-04-2020, 18:41
w t-mobile oferta internet domowy jest bez limitu, z umową oczywiście, 50 zł

dvd_100
23-04-2020, 19:03

Niby tak, ale jest jeden mały haczyk.

Po przekroczeniu konsumpcji, odpowiednio, 100 GB w Cyklu Usługi,szacunkowa maksymalna prędkość transmisji danych w ramach tej usługi ulegnie obniżeniu do końca tego cyklu do poziomu1Mb/s –dla pobierania i wysyłania w technologiach 3G, 4G/LTE i wyższych (jeśli te ostatnie zostaną wprowadzonedla Umowy).

A w plusie np jest podobnie, ale po przekroczeniu danych, internet może być z 10Mb/s albo też i 32Kb/s :D no i nadal pozostaje ta nieszczęsna umowa na dwa lata

Jacek_Z
23-04-2020, 19:34
U mnie na działce działa tylko internet z Plus. Inne sieci NIE MAJĄ ZASIEGU (internetu). Zacznij od kupienia starterów każdej z sieci. Tam często jest 1-2 GB do użycia. Sprawdź na której sieci masz LTE, a na której 2G.
Potem dopiero myśl nad ofertami tych sieci, co dobrze działają.

ksh
23-04-2020, 20:06
Jeśli nie plush co wklejałem w sieci plus to może https://mobilevikings.pl/pl/ w sieci play czyli będzie roaming do najlepszego nadajnika w okolicy.
Jest jeszcze https://virginmobile.pl/oferty/internet też w sieci play.

jo44
23-04-2020, 22:35

Jeśli chodzi o pakiet GB to tak było, lecz już nie jest. Za 50 zł to można mieć 100GB.

_Pawel
28-04-2020, 00:50
https://www.play.pl/oferta/play-karta/#internet Play na kartę? 50 zł miesięcznie za 100GB, a po przekroczeniu transfer spada do 1Mb/s, więc też da się coś zrobić.

elanek
28-04-2020, 23:59
Ja potrzebuje internetu na 3-4 miesiące :)

Jeśli Orang(utany) kładą kable to żebyś się nie zdziwił. U mnie na działce na słupie, ok. 3 metry od domu wisi sobie światłowód od jakiś 6 miesięcy. A ja dalej na aDSL i utrzymuję linię analogową...

dvd_100
29-04-2020, 00:15
Jeśli Orang(utany) kładą kable to żebyś się nie zdziwił. U mnie na działce na słupie, ok. 3 metry od domu wisi sobie światłowód od jakiś 6 miesięcy. A ja dalej na aDSL i utrzymuję linię analogową...Powiem Ci, że po kilkudniowej analizie i opinii mieszkańców na temat tego światłowodu, to stwierdzam, że chyba oleje temat i zainwestuje w lokalnego dostawce, albo kupię sobie mobilny. Bo z tego co czytałem to trzeba wypełniać ankietę i wuj wie kiedy będą podłączali - takie to lanie wody na ten światłowód jest.

ksh
29-04-2020, 09:59
U mnie po wypełnieniu ankiety, tzn zgłoszeniu chęci do podłączenia, kontakt był na drugi dzień, ekipa podciągała kable po tygodniu i po kolejnych chyba dwóch dniach podpinali światłowód.
Idzie to szybko bo robią im to firmy zewnętrzne, jest opiekun inwestycji i pewnie zależy im na przyłączach.

Kojocisko
29-04-2020, 12:14
Mieszkam na wiosce 21km od centrum Warszawy. Orange hucznie ogłosiło budowę infrastruktury w ramach jakiegoś programu. A jak pokazali plany, to się okazało, że osiedla, wcale nie odległego, z ok. 300(?) domami jakoś nie planują podłączać do światłowodu. A o upgrade parametrów mojej neostrady (16/1,5) nie było mowy. Szczęśliwie weszła na rynek lokalna firma i pozamiatała rynek Orange. Więc jak gdzieś jest światłowód Orange i działa, to oferta jest atrakcyjna. A jak obiecują, że ma być, to IMO tylko obiecują. Z łączem w firmie miałem podobnie.

dvd_100
29-04-2020, 13:02
Mieszkam na wiosce 21km od centrum Warszawy. Orange hucznie ogłosiło budowę infrastruktury w ramach jakiegoś programu. A jak pokazali plany, to się okazało, że osiedla, wcale nie odległego, z ok. 300(?) domami jakoś nie planują podłączać do światłowodu. A o upgrade parametrów mojej neostrady (16/1,5) nie było mowy. Szczęśliwie weszła na rynek lokalna firma i pozamiatała rynek Orange. Więc jak gdzieś jest światłowód Orange i działa, to oferta jest atrakcyjna. A jak obiecują, że ma być, to IMO tylko obiecują. Z łączem w firmie miałem podobnie.Tylko wiesz, Orange ma bardzo konkurencyjne ceny. Przykładowo za 1Gb/s bulisz coś koło 100 złotych miesięcznej a u lokalnego dostawcy wychodzi 220 zl więc oferta od Orange jest bardziej korzystna.

Kojocisko
29-04-2020, 13:44
Dla tego napisałem, że jak jest to brać (jest atrakcyjna). Ale jak obiecują, to można się nie doczekać.
Z drugiej strony mam za 80zł netto 125/125. I chyba jest mało realnych powodów, żeby dla 4 osób w domu potrzebować więcej. I to jest IMO nadmiarowe.

dvd_100
29-04-2020, 14:02
Chyba zrobię tak, że kupię tego Playa na kartę, zainwestuje w modem i zobaczę co dalej z tematem.

ksh
29-04-2020, 14:48
Virgin kupiony przez Play, oferta lepsza nadal.

dvd_100
29-04-2020, 14:56
Virgin kupiony przez Play, oferta lepsza nadal.Za 55 złotych 120 giga miesięcznie. Niezły deal powiem Ci, ale orientujesz się, jak to jest po przekroczeniu limitu danych? Ogranicza transfer, czy całkowicie wujek, pupa, i kamieni kupa? Bo się doszukać nie mogę.

ksh
29-04-2020, 15:46
Wszędzie jest lejek taki że nic nie zdziałasz, nawet jak ci gwarantują że coś działa to i tak nie działa, a drobnym druczkiem masz w skrócie zapis żebyś się pocałował w du... :)

dvd_100
29-04-2020, 15:49
To że lejek jest to ja wiem, ale chodzi mi czy w virgin tną transfery po przekroczeniu czy całkowicie masz wyłączony internet.