Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Przyszłościowy kozioł
Szydlarz
08-04-2020, 18:31
Sarna kozioł sfotografowany na Morasku pod Poznaniem ;). Podejście go zajęło mi około 20 minut...ale ukryta w śródpolnej remizie koza dostrzegła moją sylwetkę i czar prysł ;).
1/500 s f/8 450 mm
ISO1400
29.03.2020r
I. "Zaskoczony"
38115
wygląda jakbys nie trafił z ostrością, szkoda nóżek, lepiej z nimi wygląda. Otworzyłbym przysłonę na mkasa jaki masz możliwy. f 8 nie wniosła za wiele, oprócz tego , ze ISO musiałes podciągnąć. Staraj się tak ustawic modela, żeby z niego nic nie wyrastało, tutaj drzewo z głowy.
Szydlarz
08-04-2020, 22:17
Często coś mi nie trafia z ostrością ten tamron, ale to pewnie tylko z mojej winy. Racice i tak były zasłonięte przez krzewy :). Fakt f8 dla tak bliskiego obiektu to był zły pomysł. Następnym razem się poprawie. O ile dojdzie do tego razu. :)
Często coś mi nie trafia z ostrością ten tamron, ale to pewnie tylko z mojej winy. Racice i tak były zasłonięte przez krzewy :). Fakt f8 dla tak bliskiego obiektu to był zły pomysł. Następnym razem się poprawie. O ile dojdzie do tego razu. :)
Racice , żebyś pokazał zasłonięte przez trawy byłyby ok, a pokazałeś ucięte, mała różnica, a odbiór zupełnie inny.
Szydlarz
09-04-2020, 21:06
darek_d dziękuję za radę :) przy kolejnej sposobności na pewno z niej skorzystam i popracuję nad kadrowaniem :). Pozdrawiam :)
Myszowor
09-04-2020, 21:59
Ładny koziołek, chciał bym tak umieć podchodzić do zwierzyny, ja jak coś zobaczę to 600mm mało.