PDA

Zobacz pełną wersję : [DELL] Monitor

Fenixs_Ck
25-02-2020, 13:17
Witajcie, posiadam tak jak w temacie monitor...Więc moja prośba czy nadaje się on do obróbki zdjęć?

Tom01
25-02-2020, 14:38
DELL nie ma w ofercie ani jednego monitora skonstruowanego z myślą o kontroli koloru.

ksh
25-02-2020, 15:58
Witajcie, posiadam tak jak w temacie monitor...Więc moja prośba czy nadaje się on do obróbki zdjęć?

To tak jakbyś napisał że masz forda i czy nadaje się do rajdów na szutrach :)
Napisz jaki, z doświadczenia wiem że wiele nadaje się do obróbki zdjęć ale wymaga to pewnych zabiegów, kontroli, a nawet nauki.
To że monitor nie nadaje się do pracy z kolorem nie oznacza że nie da się na tym obrabiać zdjęć.
Ja kalibrowałem pół roku temu dla bratanicy Della i jak postawiłem koło mojego to widziałem jakie są wady i na co trzeba uważać, wadą zauważalną jest że taki monitor wali po oczach jak spawara i szaleje na kolorach skóry mimo ustawienia co się dało.

Fenixs_Ck
25-02-2020, 16:21
koesh jak wrócę do domu to napisze jaki model....

And.N
25-02-2020, 16:37
To tak jakbyś napisał że masz forda i czy nadaje się do rajdów na szutrach :)...
Miałem odpowiedzieć podobnie, mam auto marki Ford, powiedzcie mi czy nada się do przewiezienia wersalki.:)

Poważniej mówiąc, z powodzeniem obrabiałem zdjęcia (przez 7 lat) na monitorze Dell U2211H.